Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NajlepszaDecyzja.

Mieszka ktoś w Portugalii / Hiszpanii ??

Polecane posty

Gość NajlepszaDecyzja.

Jeśli tak to gdzie? ja w Porto.

ja to mam wyczucie czasu :D ja niedaleko lisboa :) w Porto bylam w tym roku, ale tylko przejazdem :)

Gość dagmar 26
moja siostra mieszka w Barcelonie

Gość NajlepszaDecyzja.
JA jeszcze w Lisbonie nie byłam ale troche daleko.

w kratke, raz leje, raz swieci slonce, teraz np jest cieplo i slonko przygrzewa ale pewnie za 10 minut to sie zmieni i tak w kolko ;)

Gość NajlepszaDecyzja.
317, sprawdziłam właśnie. To już do Hiszpanii mam bliżej :D

zalezy jaka miejscowosc w Hiszpanii :D nie pamietam juz jak sie nazywalo to miasteczko na przeciwko Minho, tam z pewnoscia masz blizej ;)

Gość ALEXIAAA1979
nie,ale chcialabym w Hiszpanii ale slyszalam ze bez znajomosi hiszp nie mam co jechacszukac pracy pff ---------------------------------------------------------------------------------- www.aleksandrawajnert.blogspot.com

e spokojnie nic złego, po prostu orientuje sie,że jesteś w zwiazku z obcokrajowcem i moje pytanie (wlasciwie kilka :P) : - czy interesowałas sie jego krajem już wcześniej? - czy w ogole planowałas miec chlopaka z innego kraju czy tak wyszło - jak z językiem? nie brakuje CI polskiego? i w ogole jak z dogadywaniem (tzn nie w długim związku ale na pocżatku)

nigdy nie interesowala mnie Portugalia rowniez nigdy nie pomyslalabym ze zwiaze sie z obcokrajowcem moj men jak go poznalam znal juz polski na tyle ze moglam sie z nim spokojnie dogadac, wiec problemu nie bylo a jezeli chodzi czy mi brakuje polskiego jezyka to powiem ze nie, bo porozumiewam sie na codzien po polsku i portugalku mniej wiecej z portugalkim jestem na etapie powiedzmy srednio zaawansowanym, choc czasami mam wrazenie ze nic nie potrafie ;)

Gość Do Hiszpanii za pracą?!
Ja znam hiszpański biegle a i tak siedzę bez pracy:(( buuu koszmar jakiś! Kryzys 100 razy gorszy niż w PL

Gość NajlepszaDecyzja.
Racja, w Hiszpanii straszne bezrobocie i kryzys, tu w Portugalii sytuacja podobna do Polskiej wlasciwie, nie tak źle jak w HIszpanii.

brookie, przechwalam sie? a niby gdzie, bo nie zauwazylam ;) jestes przewrazliwiona na moim punkcie jak widac

wow znał polski?! tego bym sie nie spodziewała :P chociaż portugalski też mało popularny ale raczej podejrzewałam,że w grę wchodził hiszpański/angielski "nigdy nie interesowala mnie Portugalia rowniez nigdy nie pomyslalabym ze zwiaze sie z obcokrajowcem" o to tak jak ja :P a teraz zabujałam się w Ałstralijczyku i nie wyobrażam sobie innego...też zaczełąs widzieć więcej wad u polskich mężczyzn? ps. dziękuję za odpowiedzi 🌼

Gość cxcvx
Czesto odwiedzasz Polske rodziców, rodzine ?

Gość kolorowe a dlaczego
uważasz,ze niby ona ma fajnie?? popierdzielilo cię?

nie ;( bylam w lutym ostatnim razem na 20 dni, teraz polece tez w lutym przy dobrych wiatrach i na swieta w przyszlym roku, rodzice przylatuja do mnie na wakacje :)

Dlaczego tak uważam? Bo zwiedzi trochę świata, pozna nową kulturę, nauczy się języka. Nawet jak jej tam nie wyjdzie to będzie miała co wspominać po latach :) No i Portugalia jest piękna :)