Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LadyBlackRose^^

Studium medyczne kier Ratownictwo- opłaca się?

Polecane posty

Gość LadyBlackRose^^

Studiuje na pokrewnym kierunku przyrodniczo-medycznym, jako że niestety drugi kierunek bd płatny od przyszłego roku zastanawiałam sie nad studium medycznym ( dodatkowo).i tu pytanie- czy jest szansa dostać prace ratownika kończąc studium ?

Gość laickaalicka
no właśnie sama jestem ciekawa- up up !

Gość HHHHHHHHH
jest bo przeciez na darmo sie nie ucza oni .

Gość gość
oplaca, ale zalezy gdzie pojdziesz tzn, do jakiej szkoly :) np www.dental.szczecin.pl ma duzo kierunkow, super kadre i super atmosfere i to zalezy od szkoly ile sie nauczysz a ile nie ;) od Ciebie tez troche zalezy, no wiesz, wiedza bedzie zawsze potrzebna w takiej pracy.

Gość gość
duzo bardziej opłaca sie teraz masażysta, co so studium medycznego, to zaraz bedzie wprowadzony obowiazek posiadania studiów na tym kierunku, aby móc wykonywać zawód, a nie studium

Gość makopat
Z tego co mi powiedziano kilka tyg.temu gdy się orientowałam w kryteriach naboru do takiego studium bo sama chciałam się kształcić w tym kierunku to od przyszłego roku rat.med. można będzie zostać kończąc studia! Ten kierunek ma podobno zniknąć ze studium. Pani w sekretariacie powiedziała,że jeśli zostanie to ew.po to aby przygotowywać do studiów :(.

Gość gość
może i sie opłaca, ale moim zdaniem bardziej opłaca sie byc technikiem farmaceutycznym... moj znajomy wlasnie jest po takim studium ( www.dental.szczecin.pl ) i pracuje w aptece.

Gość gość
a mozesz powiedziec czy szybko znalazl prace? i czy musial odbywac jeszcze jakies dodatkowe staze? dzieki :)

Gość gość
Temat już nieaktualny. Od 2 lat nie ma już ratownictwa w studiach, tyle tych ratowników naprodukowano, że zamknięto kierunek i teraz, aby być ratownikiem trzeba zrobić chociaż licencjat. Ratowników na rynku jest ogrom, a miejsc pracy coraz mniej bo coraz więcej zoz/firm wprowadza 2 osobowe obsady karetek. Ratownicy, żeby złapać kontrakt muszą coraz bardziej schodzić z ceny i łapać oferty po 12-15zł za godzinę (od tego odlicz sobie ZUS, podatek,księgowość, ubrania).

Gość gość
ja jestem na kierunku technik sterylizacji medycznej i dla mnie to jest super kierunek :) polecam wszystkim! www.dental.szczecin.pl