Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IwvonNa22. .

Myślicie, że poprosza mnie na chrzestną, czy nie???

Polecane posty

Gość IwvonNa22. .

Mojemu bratu niedawno urodził się synek, podobno na święta Bożego narodzenia ma byc chrzest, albo troche pózniej bo jeszcze oficjalnie nic nie mówili. Chrzestny będzie na pewno z rodziny bratowej- jej brat bo ma jednego, siostry nie ma. Więc chrzestną wezmą na pewno z naszej rodziny i tak się zastanawiam kogo poproszą. Jest nas 4 rodzeństwa, mój brat- ojciec dziecka, starsza siostra, ja i młodsza siostra. Młodsza siostra ma już dwójkę chrześniaków (synka starszej siostry i synka koleżanki), ja mam jednego (córeczkę starszej siostry) a ta najstarsza siostra nie ma wcale. W związku z tym pomyślalam że pewnie ją poproszą, ale ja mam z nimi trochę częstszy kontakt. Jak myślicie poproszą na chrzestną mnie czy starszą siostrę?

Gość 190909909kkkkl
podejrzewam, że starszą siostrę

Gość kliknij we mnie misiu
wrózki zapytaj

Gość IwvonNa22. .
Czemu mnie wyzywacie w ogóle tu nie mają kultury co niektórzy. pisze sobie luzno jak myślicie bo jestem ciekawa ale to nie sprawa zycia i śmierci, a wszyscy tu na powaznie od razu wyzwiska od idiotek

Gość kliknij we mnie misiu
ja cie nie wyzywam, pisze poważnie. na all za 5 zł masz pytanie mozesz sprobować. wyluzuj L:)

Gość IwvonNa22. .
ale kpisz ze mnie a wyzej zostałam wyzwana od idiotek

Gość A skad zalozenie ze wezma
kogos z rodziny? :/ Pytam,bo przeczuwal problemy u siebie - ja nie zamierzam na chrzestnych prosic nikogo z rodzenstwa ani z rodzenstwa meza.

Gość pchla szachrajka
W Polsce jakoś się przyjęło, że chrzestnych się szuka w rodzinie. W Niemczech często sie własnie szuka spoza rodziny, zeby dziecko było lepiej "zabezpieczone", bo przyjmuje się, że rodzina i tak będzie mu bliska i przychylna

Gość Polska to
dziwna kraja

Gość odpowiadam na pytanie
mysle, ze ciebie nie poprosza :O

Gość re54546
wiecie co, leżałam w szpitalu ze staruszkami i kilka z nich mówiło, że matka zmarła im we wczesnym dzieciństwie i miały macochy i teraz zrozumiałam, że dawniej to naprawdę ważny był taki chrzestny bo śmiertelność ludzi była naprawdę duża, w naszych czasach zdarza się to rzadko, czasy są o wiele lepsze, dawniej to była ważna rzecz żeby ktoś się zajął sierotą

Gość xxyytaa
Motłochu je*any wiesz chociaż tak na prawdę po co są chrzestni? NIe piszę tylko do autorki ale też większej części autorów postów powyzej. Po chooya chrzcicie dzieci pseudo katolicy skoro nie wiecie nawet po co są chrzestni?

Gość A ty wiesz pani mądra??
Jak tak to podziel się swoją wiedzą i doucz dziewczyny bo tylko ty możesz to zrobić!!!Zadna nie wie po co są ty wiesz to słucham

Gość A ty wiesz pani mądra??
wiecie co, leżałam w szpitalu ze staruszkami i kilka z nich mówiło, że matka zmarła im we wczesnym dzieciństwie i miały macochy i teraz zrozumiałam, że dawniej to naprawdę ważny był taki chrzestny bo śmiertelność ludzi była naprawdę duża, w naszych czasach zdarza się to rzadko, czasy są o wiele lepsze, dawniej to była ważna rzecz żeby ktoś się zajął sierotą Tu masz dowód że jednak coś tam wiedzą po co są.

Gość hgtyuikjhgtfrfgt
Chrzestni są po to, aby pomóc rodzicom wychowac dziecko w duchu religii. :)

Gość (kamisia)
rodzice chrzesni mają pomóc rodzicom w wchowaniu dziecka w duchu wiary kościoła katolickiego. Tak między dziwami a ścianą po to wg kk są rodzice chrzestni;-) Dobrze ktoś napisał, tylko może troszkę za ostrymi słowami..

Gość sdsde444
to wiemy przeciez ale ile znacie przypadkow pomagania wychowania w duchu religii ? dziecko zwykle liczy na prezent a nie wychowanie w duchu religii

myśle ze poproszą starszą siostrę, skoro jeszcze niema chrzesniaka. zawsze tak jest.

Gość Pppppppkakkakaka
POCZEKAJ ZŁOCIUTKA, ROZŁOŻĘ PASJANSA TO CI POWIEM:D