Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna.....XXXXX

jak nauczyć się włoskiego - SAMEMU?

Polecane posty

Gość anna.....XXXXX

Macie jakieś niezawodne techniki

Gość anna.....XXXXX
pytam powaznie za miesiac zabukowalam lot w jedna stronę :)

Gość anna.....XXXXX
znam angielski i rosyjski dosc dobrze, mam chlopaka wlocha ale jakos nie idzie mi z tym jezykiem

Gość don_offermoooo
musisz jesc duzo spagetti :) a na serio ,sa przeciez kursy online nawet na YT

Gość sorellabella
Facendo il sesso con un bel italiano.

Gość turynianka22
Ale masz korwa problemy, to co chcesz pogadac z moim narzeczonym wlochem? skoro jezyk jest taki prosty, to spodziewam sie, ze zagadasz go biegla wloszczyzna bez bledow, bo przeciez inaczej nie wydawalbys takich sadow:D

Gość anna.....XXXXX
nie jest taki łatwy albo ja go nie kumam chdzi o to ze po angielsku to chyba tylko na lotnisku tam mozna sie dogadac za miesiac sie przeprowadzam do Bolonii i jestem z deka przerazona jezdzilam na wakacje do Bibione czy Rimini, czasem po 2 tyg wyciaglam cos z siebie lub na weselu polsko wloskim po paru butelkach wlosi mowili po polsku a ja po wlosku hah - byla zabawa

Gość turynianka22
anna, wloski nie jest prosty jesli ktos ma wieksze ambicje niz opanowanie podstaw i prostych gadek, ale jest to jezyk przyjemny, a jak ma sie jeszcze motywacje do nauki i jest sie na miejscu, to juz w ogole powinno wszystko w miare gladko pojsc;)

Gość anna.....XXXXX
do ale masz kurwa problemy poznaliśmy się w Stanach idioto i bynajmniej nie porozumielismy sie na migi

Gość anna.....XXXXX
do turynianki mam rowny miesiac by go przyswoic skad nick - mieszkasz w Turynie? Ja Włochy znam dośc dobrze, w sensie przejezdzilam Lubie Turun

Gość turynianka22
tak, mieszkam w Turynie. Rozumiem, ze przeprowadzasz sie do chlopaka, czyli nie jestes zmuszona od razu znalezc prace? W miesiac mozna nauczyc sie podstaw, aby sie komunikowac z otoczeniem, ale wiadomo, ze to za krotko, aby poznac jezyk bardziej. Poza tym najszybciej czlowiek uczy sie na miejscu, kiedy jest sie zmuszonym do mowienia.

Gość anna.....XXXXX
nie, prace może znajdę na miejscu, mieszkałam 6 lat w chicago - oszczędności pozwolą żyć bez pracy dłuższy czas Tak do chłopaka

Gość anna.....XXXXX
zapewne będzie tak w początkach pobytu w chicago - spanie na słowniku, słownik wszędzie :) masakra

Gość anna.....XXXXX
turynianka a Tobie dużo czasu zajęło przyswojenie i opanowanie języka - w jakim czasie?

Gość gość
niezawodnych do nauki języka nie mam, niestety brak mi motywacji, dlatego jak dla mnie najlepszym rozwiązaniem jest to, żeby się zapisać na kurs.