Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawska2011

Przesunięcie okresu o tydzień dzięki tabletkom ?

Polecane posty

Gość Ciekawska2011

Witam, brałam tabletki 2 lata temu przez około 4 miesiące potem stwierdziłam, że jednak nie chce ich już dalej stosować, jednak zastanawiam się nad powrotem do nich na bardzo krótki okres czasu. Z moim narzeczonym wyjeżdżam na tydzień i niestety jest to termin, w którym mam dostać miesiączkę i właśnie zastanawiałam się czy mogę wziąć przez te parę dni tabletki ? Czy nie wyrządzi to jakiejś szkody w moim organizmie ? Chodzi generalnie o to, żeby przesunąć okres o te 7 dni. Z góry dziękuję za wszystkie poważne odpowiedzi.

Gość Ankkka
Spokojnie, takie jednorazowe przestawienie ci nie zaszkodzi - tylko pamiętaj, że jeśli dawno nie brałaś to możesz kiepsko się czuć (jak sięje bierze regularnie to kiepskie samopoczucie szybko mija) no i możesz "plamić" trochę, więc może wcześniejszą miesiączkę sobie przesuń to automatycznie cały cykl powinien sięprzesunąć na nowy termin i już :) ja tak czasem robię w razie potrzeby i wiem, że lepiej wcześniej przesuwać niż odwlekać tabletkami w trakcie wyjazdu

Gość w glowie sie nie miesci
Tak, możesz sobie zrobić krzywdę, bo to hormony a nie cukierki. A koleżanka, która głupio doradza, bo miała szczęście, że nic jej się nie stało wtedy ci nie pomoże. Ja serdecznie nie radzę robić takiego bajzlu w organizmie. Tabletki zaczynasz brać w pierwszych dniach okresu, a odstawiasz tylko pod opieką ginekologa.

Gość .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
"a odstawiasz tylko pod opieką ginekologa" ??? Że niby co?