Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmiaca_mamsia

Karmienie a ciaza

Polecane posty

Gość karmiaca_mamsia

Dziewczyny, jakie jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze karmiac (piersia) dziecko? Na przyklad, gdybym chciala zajsc w ciaze a karmie piersia ...jak to bylo u was, czy zdarzylo sie ktorejs z was zaciazyc "natychmiast" po porodzie karmiac piersia?

Gość ojojoj nieładnie
jak to jakie prawdopodobieństwo? Zależy czy masz owulacje. Ja miałam miesiączkę już 6 tygodni po porodzie a karmiłam 6 miesięcy tylko piersią. Niektóre kobiety nie miesiączkują długo kilka kilkanaście miesięcy, ale to nie reguła

Jeśli karmiśz piersią zajść w ciążę możesz później niż jeśli karmiśz sztucznie wystąpienie owulacji po porodzie może nastąpić w kilka miesięcy ale nie możesz tego obliczyć z racji tego że owulacja występuje przed miesiączka trudno przewidzieć kiedy są dni płodne i kiedy można zajść w ciążę może pomocne tu będą testy owulacyjne ale jeśli nie chcesz zajść w ciążę po porodzie to warto się zabezpieczyć gdyż karmienie piersią nie jest metoda antykoncepcj mi okres wrócił po 5 miesiącach od porodu

Gość karmiaca_mamsia
jestem 9 tyg po porodzie, nie dostalam jeszcze okresu, mam tylko czasem jakies plamienia(zazwyczaj z rana), takie mialam podczas ciazy

Radzę się zabezpieczać bo róznie to może być oczywiście jeśli jeszcze nie chcesz kolejnego dziecka