Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kami89

Tabletki antykoncepcyjne a tycie :(

Polecane posty

Gość Kami89
Arszenika dziekuje bardzo zaraz pojde kupie w aptece i bede ja pić:) Ok moze tak jest ale nie rozumiem dlaczego ktos mnie ocenia po tym ile mam lat i ze stosuje antykoncepcje.

Ja ciebie absolutnie nie oceniam na -. Wręcz przeciwnie. Zabezpieczasz się a to akurat wielki plus. Bo małolaty dzisiaj (bez obrazy za małolaty) myślą po a nie przed. I jeszcze jedn duzo pij. Im więcej pijesz tym więcej organiz wydala wody.

Gość Kami89
Arszenika bardzo dziekuje i nie obrazam sie za małolaty. Dlatego ja chce myslec przed a nie po :)

KAmi, zle mnie rozumujesz niestety. Ja nie mowie co masz robic, bo mnie to chuj obchodzi szczerze piszac, tlko daje Ci do zrozumienia, ze antykoncepcja nie jest 100 procentowa, a ty myslisz ze jak bedziesz brac piguly i nałożysz facetowi 10 prezerwatyw to jestes uratowana. Zawsze bedziesz miec problemy z antykoncepcja, zawsze bedziesz tyc, bo to nie to ze zle piguly a twoj organizm tak reaguje. Kaz podwiazac jaja swojego facetowi i bedzie ok, zero niezadowolenia z siebie. Kolezanka miala zastrzyk antykoncepcyjny na 3 lata i co? i teraz zajsc w ciaze nie moze, ma guzki na jajniku. Druka miala implanta w przedramieniu i co? i nie ma okresu, nie moze zajsc w ciaze. Ty myslisz ze antykoncepcja cuda dziala? Nie jestem z radia maryja, zapewniam cie, a wqrwia mnie taki niski tok myslenia Polakow, ktorzy mysla, ze na ziemi dzija sie cuda...

Gość zcxzczxc
agentka ty jakas nawiedzona jestes,co to za teksty zeby zanmiast seksu sie uczyla, i z gory zalozen ie ze pewnie sie wyskrobie jak ta banda malolat kiedy neispodziewanie wpadna. a znasz autorke, wiesz cokolwiek o niej? ty masz dwojke pieknych dzieci zaplanowanych . czyli dopiero jak zaplanowaliscie dziewci to zaczeliscie wspolzyc???? zycie w celibacie:):):):):) no cudownie!!

Gość Kami89
Kocia agentka skoncz swoje głupie rozumowanie uważam sie za osobe odpowiedzialna ze stosuje antykoncepcje i nie chce dokladac problemów sobie i innym to nie czas na dziecko i mojego zdania nie zmienisz mowisz o małolatach co zachodzily w ciaze nie odpowiedzialnie i płakały ja wlasnie robie wszystko zeby tak nie było zapisz sie do PiSu albo radia maryja Twoje poglady będa docenione odemnie oklasków nie dostaniesz... bo uważam sie za osobe odpowiedzialna i je*ia mnie Twoje poglady czy mozna pozniej zajsc w ciazy czy tez nie. Ja uwazam ze to nie czas bo nie chce zeby moje dziecko zyło w biedze choc dostałoby wiele milosci nie miałabym mu nic do zaoferowania niestety....

Kami89 Posluchaj mnie... ja Ci nie zabraniam włazić pod kołdre mężczyznom, ale chciałam Cię uświadomić, bo z Twoich textów wynika, że uważasz antykoncepcje za 100% moteodę :) głownie chodzi o tabletki :) Gdzie jest napisane na nich że gwarantują 100% antykoncepcji? Tylko brak sexu gwarantuje Ci to, nie tabletki i choćbyś miała ubrać w kondoma całego swojego mężczyzne, a siebie pooblepiać pigułkami, to i to nie da Ci 100%. Piszesz, ze jestes odpowiedzialna... tak Ci się tylko wydaje, bo uprawiać sex, a pisząc ze jeszcze nie jestes gotowa na dziecko, to to nie swiadczy o Twojej odpowiedzialnosci. Zapewne ani jednego przypadku nie znasz, kiedy to dziewczyna taka jak ty, mysli ze wezmie pigułke i dowoli moze sex uprawiac a facet nie musi sie powstrzymywać i będzie gitara, 100% pewności. Jeszcze chyba nie dorosłać, bo anty nie dają Ci 100% pewności, ale współżyj bo przeciez wszystko jest dla ludzi, ale Ty jako kobieta 22 letnia nie pisz, ze nie ejstes gotowa na dziecko, bo jak ejstes gotowa na sex, to dlaczego na dziecko nie, bo co? Bo popsuje Ci plany edukacji ??? Napisz, jak wpadniesz ok? :) Dzięki

Gość od tabsow sie tyje
to wiadomo nie od dzis. A du.pki lekarze olewaja swoje pacjentki i nie zlecaja badan hormonalnych ani w trakcie, ani przed braniem tabletek. Trzeba wybrac porzadnego lekarza, co monitoruje na biezaco poziom hormonow, a nie konowala, ktory chce tylko kase wyrwac za nic.

No to jak Cie to jebie to już Twoj problem bo widzisz... ja myślę :) Ja zaczęłam współżyć mając lat 20, wczesniej nie potrzebowałam, nic na siłe prawda? Poznałam swojego faceta, mieszkamy za granicą. Kupilismy dom, urodzilo sie 1,5 roku pozniej dziecko, potem nastepne. Zarabia baaaardzo dobrze, że dziś dokladnie na nic nie odmawiamy sobie. Dzieci maja wszystko, teraz tylko pieska brakuje ( prezent pod choinke dla starszej coreczki) i powiem Ci, ze fajnie jest dać dziecku wszystko. Wplacać kase na start dla dzieci, zapewnic im domy ( obecnie jestesmy na kupnie drugiego domku dla mlodszej ). A Ty piszesz, ze Ciebie to jebie,,, ale dobrze ze choć bierzesz pod uwagę to, że może się to zdarzyć, tylko co wtedy. Ja z radiem maria nie mam nic wspolnego, nie wiem po co to piszesz... czyżbyś była za aborcją? Bo ja tylko na to próbuje Cie naprowadzić, bys potem nie robila takich rzeczy. Jestes nieodpowiedzialna. Sex uprawiasz a piszesz, ze dziecka nie chcesz miec. Każ facetowi podwiazac sobie jaja, to najlepsza antykoncepcja i tyc nie bedziesz :P pewnie jestes gruba jak balon, szybciej cie rzuci niz dzieciaka zrobi. Dobrze, ze ja nie mam z tym problemu :) jem, obrzeram sie a nie tyje... tabletek nie uzywam, bo po co. Antykoncepcji tez nie, żadnej a wiesz dlaczego? A to dlatego, ze przewraca ona organizm do góry nogami. Albo zawiedzie i zajdziesz w ciaze, albo jak przyjdzie czas na dziecko, Ty w ciaze nie bedziesz mogla zajsc. Moje wszystkie znajome mialy efekty uboczne, latami staraly sie o dzieci a 80% z nich nie moze do dziś, po 6 latach, po 2 latach starania sie. Wspolczuje toku myslenia. I nie wmowisz mi swoich chorych teorii, ze anty to 100% pewnosci :) dziecinko... wlep dupsko w ksiazke jak ci na niej zalezy a nie w łóżko. hej

Gość zczczxczx
kocia agentka":)))))))) nie spinaj sie tak bo ci zylka peknie:) niezle jestes nabuzowanba widze, przyznaj sie maz nie domaga czy moze dzieci wkurwiaja:):):) po pierwsze, nie wiem po co opowiadasz o swoim zyciu-myslisz ze kogos to nobchodzi ile amsz dzieci kiedy kupujesz psa i gdzie meiszkasz.:):):) jestes smieszna., podejrzewam ze 50 procent z tego to czysta wyobraznia ale ok, nie moja sprawa. po drugie, brednie brednie i jeszcze raz brednie, moje znajome wszytskie!!!! latami braly antykoncepcyjne i jakos kkazda ma dzis piekne zdrowe dzieciaczki -dwoje luib troje. zadnba z nich nie miala propblemow z zajscie w ciaze...wiec hmm moze twoje kolezanki braly jakies inne tabletki, a moze polskie tak dzialaja...ja tez meiszkam zagranica i jakos nikt sie do tej pory nie skarzyl a mieszkam w kraju w ktorym antykoncepcja jest tak powszechna jak mycie zebow wiec..... trzecia sprawa: chwalisz sie ze zaczelas wspolzyc w wieku 20 lat ...bo wczesniej nie mialas potzreby takiej, spojrzmy prawdzie w oczy:))) nikt cie po prostu wczesniej nie chcial, no nie oszukujmy sie (oho pewnie zaraz pzreczytam i ze to nie prawda i ilu to nie mialas adoratorow:):):) ja akurat miala takie szczescie ze poznalam moja pierwsza milosc cudownego czlowieka z ktorym do dzis sie przyjaznie w wieku 17 lat i dlatego wlasnie wtedy zaczelam wspolzyc. bylam z nim szczesliwa i wiedzielismyz e gdyby zdarzyla sie wpadka to tragedii nie bedzie, ale swiadomie nie bylismy gotowi na dziecko/// z tego co piszesz rozumiem ze ty jako odpowiedzialna osoba w weiku 20 lat zaczelas wspolzyc i bylas juz gotowa na dziecko?? (w przeciwnym razie nie pozwolilabys sobie na seks tak jak kolezanka autorka ktora oskarzasz o niedojrzalosc...) aha...no to to wystarczajaco duzo mowi o TWOJEJ dojrzalosci i o TWOIM jakze dojrzalym toku myslenia:))

Gość WIKI 25
Popieram kami89 a ten kto mysli jak kocia agentka jest w bledzie

Gość Kami89
Jestes idiotka pieniądze Ci mozg zasłoniły i nie widzisz nic innego po za kasa. I jestem za aborcja jesli zagraża to życiu matki niestety realia sa brutalne ale czasem trzeba wybrac.... Mialas 20 alt zaczelas wspolzyc mialas szczescie ze nie wpadlas ja mam 22 lata i jakos w ciazy nie jestem i nie byłam i wiesz nie mów pi*do ze jestem gruba i predzej mniejchlopak zostawi niz dziecko zrobi szm*to je*na mam inne wartosci w zyciu niz tylko leżenie i dobrze wygladanie a Ty obżeraj sie i tyj kiedys to ty bedziesz płakac ze jestem grubasem

Gość bararara
Weź nie wnikaj w tę idiotkę, ona specjalnie tal pisze bo chce Cię sprowokować. Kurwa jak można być taką debilką, żeby twierdzić , iż antykoncepcja hormonalna nie jest skuteczna formą zabezpieczenia. Owszem zdarza się wpadka, ale to przypadek jeden na milion i to spowodowany niedbałością w brani tabletek, lub też chorobą typu zespoł jajników policystycznych. Ta debilka Kocia Agentka pewnie kalendarzyka małżeńskiego używa, narobiła 10 bachorów i się mądrzy, że antykoncepcja jest nieskuteczna. A może jak ktos planuje dziecko po 30, to cnotę dopiero w 30 urodziny stracić??? JA pierdolę co za tępe babsko.

zczczxczx Dlaczego Twoja zazdrość tak mózg Ci rozkleiła. Ja nie twierdze, że ona wpadnie, tylko ze są przypadki. nauczycie sie czytać, to może będzie Wam łatwiej żyć w społeczeństwie. Ja zaczelam wspolzyc w wieku 20 lat bo tak tego chcialam, a nie ze mnie nikt nie chciał :) ja mam łeb na karku i wiem, ze współżyć, znaczy brac pod uwage konsekwencje czyli np ciąża. Kto tu o jakimś psie pisał :) ja nie pisze o swoim życiu, żebyście sie czepiały tylko daje przyklad :) Polowa z tego co pisze, to brednie... ok, jesli to Ci odpowiada, to poodklejaj sobie zdania w moich wypowiedzial, ktore Ci nie odpowiadaja a także podoklejaj takie, ktore będą fajnie i wiarygodnie wyglądać na Twoje oko. Po cholere autorka pisze, ze tyje po tych tabletkach... bardzo malo obeznana dzidzia widac :) wow, tyje sie? wow wow wow hehehe Kolezanka wyzej twierdzi, ze antykoncepcja daje 100% gwaracji na to, ze w ciaze nie zajdzie buehehehe a takze 100% gwaracji na to, ze nie ma skutkow ubocznych... wszystkie twoje znajome dzies maja, a co z innymi laskami, ktore tu na forum sie wypowiadaly, jaki to problem maja po tabletkach czy innych zabezpieczeniach... smieszna i zalosna jestes, twoj swiat obraca sie wedlug Twojej osi, nie widzisz co sie dzieje na swiecie a wokol Ciebie. Rozejrzyj sie, a uwierz mi, ze twoja zawartosc informacji się poszerzy do rozmiarow odpowiednich na Twoj wiek.

Gość zczczxczx
oj kocia pieprzysz jak potluczona. czytajac ciebie mozna jasno zobaczyc sfrustrowana, zla na swiat niedowartosciowana kobiete ktorej ewidentnie cos na czym jej zalezalo nie wyszlo...

Gość gość
Kwestia chyba raczej trybu życia, doboru odpowiednich tabletek. A słyszałas o tabletkach o nazwię Belara? Zapytaj lekarza, moze te bedą dla Ciebie odpowiednie.

Gość gość
To chyba po prostu jak tyjecie, lekarz dobrał Wam nieodpowiednie tabletki i nie zrobił badań. Tak nie powinno być moim zdaniem.

Gość gość
ja mialam robione badania i na ich podstawie lekarz przepisal mi tabletki przytylam podczas ich stosowania 5 kg

Gość gość
Biorąc tabletki trzeba często uprawiać sex wtedy traci się kalorie.

Gość gość
To jest tak ze lekarz decyduje, bo zwykle powinien zrobić nam badania i dobrać odpowiednie tabletki. A wydaje mi sie ze mój organizm dobrze toleruje tabletki Belara.

Gość gość
No tak, a w sumie po wkładce nie miałam i ja takich problemów. Wiec moze po prostu zrezygnuj z tabletek i sama zobaczysz.

Gość koralina05
Takie sprawy to omawia się z lekarzem, który wypisuje pigułki. Trzeba przecież porobić badania zanim się dobierze odpowiednią antykoncepcję. U mnie na przykład okazało się, ze nie toleruję estrogenów i lekarz poprzednie pigułki zamienił na limetic

Gość tolopenka
Od tabletek samych w sobie się nie tyje. One jedynie czasami wzmagaja apetyt, ale bez problemu mozna nad tym zapanowac.

Gość gość
No ja przytyła i z tego powodu lekarz zmienił mi pigułki na plastry, na razie waga stoi w miejscu zaczęłam więcej sie ruszać ale i tak podobno przy lisvy się nie tyje/

Gość gość
a mialyscie okazje sprobowac wkladki?

Gość gość
ja zaczęłam niedawno stosować pigułki vines i nie przytyłam nic. to pewnie dlatego,że ja prowadzę bardzo aktywny tryb życia i zdrową dietę :)