Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mandarynka 33333333333

Bardzo trudna decyzja ! Pomocy!

Polecane posty

Witam, mam bardzo poważny problem z którym nie bardzo wiem jak sobie poradzić :( Otóż jestem z mężczyzną prawie 4 lata, a on nadal nie wie czego chce.Niby twierdzi, że mnie kocha, ale stwierdził, że na razie nie ma mowy o oświadczynach ani żadnym ślubie.Ja mam 28 lat i szczerze mówiąc cała ta sytuacja zaczyna mnie dobijać.Chciałabym jakoś ułożyć sobie życie,mieć wspólny dom,plany marzenia o dziecku już nie wspomnę.Tylko jak to zrealizować kiedy ze strony drugiej osoby nie ma żadnych deklaracji?!Pytanie czy tkwić dalej w tak niepewnym związku, czy odejść od tego człowieka i spróbować ułozyć sobie zycie z kimś innym?Boję się, że jak poczekam jeszcze rok, dwa ...a sytuacja się nie zmieni, lub on powie mi, że jednak stwierdził, ze to nie to... to bedzie jeszcze gorzej :(

Nikt mi nic nie poradzi ? :(

Dodam, że jego mały pytonek mnie nie zadowala, ale lepsze to niz nic

Gość co tu wspieraćc
NO JAK CO ZAJDŹ W CIAZE TO MOZE SIE ZADEKLARUJE

a jeśli nie?? to co? zostane sama z dzieckiem?

Gość fx2fx
...albo Cię zostawi samą z dzieckiem

chciałm dodać ze tekst o pytonku dodał ktoś kto się pode mnie podszył!!!

Gość ja86sia
porozmawiaj z nim, skoro związek nie idzie na przód to może nie masz na co czekać...

Myślicie , że w takiej sytuacji odejście to najlepszy sposób?

joa86sia- rozmawiałąm z nim... nic z tej rozmowy nie wynikło, on mówi ze musi to przemyślec , ale myśli tak juz rok...

Penis mojego faceta jest wielki jak rura od klozetu, zaświadczą o tym wszystkie moje sąsiadki, koleżanki i nawet moja mama.

Następny Piotruś Pan, który czeka nie wiadomo na co. Dobrze mu tak jak jest, wpędzi cię w latka a potem znajdzie inną miłość swego życia

kajka 123 własnie tego sie obawiam :(

@Mandarynka Czy powiedziałaś facetowi że bardzo chciałabyś przejść do następnego etapu, że on jest tym facetem z którym chcesz założyć rodzinę i mieć dziecko? Czy powiedziałaś mu, że nie możesz czekać wiecznie i masz poczucie że jeśli nie zaczniecie życia na poważnie to się w nim najprawdopodobniej odkochasz? Proszę nie stosuj szantaży (ślub za 3msc albo rozstanie) - bo to głupie i nie działa dobrze nawet jak ulegnie. Opowiedz mu jakie masz potrzeby, co czujesz i jaką przewidujesz przyszłość jeśli nic się nie zmieni. Nie strasz tylko spokonie powiedz - że przeczuwasz, że jeśli nic się nie zmieni, to Twoje zaanagżowanie się zmniejszy, uczucie wygaśnie i pewnie będzie koniec ... Jeśli on wtedy się zastanowi - to zobaczysz, albo się zdecyduje sam albo będzie koniec.

Gość malagenia
ja bym zostawiła prawda jest taka że on cię nie szanuje daj sobie spokój, nie żyj złudzeniami twoje potrzeby też są ważne

Gość ja86sia
ja bym z nim porozmawiała, spytała jak widzi Waszą przyszłość, czy w ogóle jesteś w jego wyobrażeniu o przyszłości, powiedziałabym o swoich pragnieniach i obawach, następnie dałabym mu trochę czasu, kilka miesięcy, może facet się zdeklaruje. Jak nie to myślę, że bym zakończyła związek... Bo jeśli Wasze marzenia i plany na przyszłość mocno się różnią to chyba nie ma sensu...

jacku, rozmawiałam z nim milion razy, ale te rozmowy nie przyniosły rezulatatu.mam wrazenie ze jemu się wydaje iż ja tylko mówię... i na tym się konczy.ile mam jeszcze czekać.... do 30? czy 40?

ja86sia- mam wrażenie, że tkwię w prózni...3/4 moich znnajomych juz ma rodziny, plany... a ja ciągle nie wiem na czym stoję!

Gość ja86sia
to skoro rozmawiałaś z nim wiele razy a on ma to gdzieś to pozostaje Ci decyzja: kochasz go tak mocno, że poświęcisz się dla niego, czy Twoje pragnienia są mocniejsze i chciałabyś je zrealizować (z nim się nie da, więc w tej sytuacji tylko rozstanie wchodzi w grę)

popieram wypowiedż jacka.. Nie szantażuj,nie pytaj jak On to widzi bo to już wiesz tylko powiedz tak dokładnie jak radzi Jacek i poczekaj na decyzje,ale bez ponaglania...

do szczupłachudzina : jest rok ode mnie młodszy!

RÓżOwY sTrAcHuLeCu- ja już kilka razy mówiłam mu , ze jeśli nic się nie zmieni to ten zwiazek umrze smiercią naturalną- nic to nie dało, więc moze gdy odejde, to wtedy na prawde okaze się czy mu zalezy czy nie?

Gość malagenia
po prostu zadaj pytanie wprost a on ci wprost odpowie moim zdaniem po prostu boisz się usłyszeć odpowiedź (negatywną) ale to jest lepsze niż marnowanie czasu, którego nikt ci nie zwróci

tak, mieszkamy... nie wiem czy mam jeszcze siłę czekac kolejny rok aż on coś zmieni w tym kierunku

aha no to skoro tak się sprawy mają to prawda jest taka ze jemu jest dobrze jak jest.Mieszkacie razem wiec ma wszystko czego potrzebuje,ale zostawił sobie furtke... jeśli kilka razy mówiłaś mu o swoich oczekiwaniach i nic się nie zmieniło to odejdż! Nie rób z tego widowiska,po prostu pod jego nie obecność spakój sie i odejdż.

Gość ja86sia
ja bym nie czekała, bo rok to dużo czasu, a on miał 4 lata na podjęcie decyzji. facet albo jest pewien, że chce albo nie i nie ma sensu z nim tkwić. Moja znajoma tak zrobiła - zerwała z takiego właśnie powodu, oczywiście po wcześniejszych rozmowach. efekt jest taki, ze są teraz razem :)

Mnie nie chodzi o to by go szantażować, tylko po prostu chcę wiedzieć na czym stoję i czy warto inwestować siebie w ten związek, bo jeśli nie to faktycznie szkoda mojego i jego czasu, którego nikt nam nie zwróci...

Gość malagenia
frajer musi wiedzieć, że cię może stracić i że cię straci ja bym nie chciała być z takim gościem, który mnie nie chce...