Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hopl

Sposoby na podawanie syropów

Polecane posty

Gość hopl

Mam ogromny problem z moim synkiem, który od września jest przedszkolakiem i oczywiście łapie wszystkie choroby jakie napatoczą się na jego drodze. Nie wiem czemu, ale pediatrzy upodobali sobie syropy. A mój synek na sam widok mnie z łyżką lub jakąkolwiek pomarańczową lub różową cieczą dostaje napadu szału, zaś po podaniu od razu zwraca syrop z całą treścią żołądka. Może macie jakieś pomysły jak zakamuflować np. taką Flegaminę. Czy w ogóle tak można?

Gość Oj współczuję ci
Ja nie mam takiego problemu.Jak był mały to tak al teraz w wieku przedszkolnym łyka a nawet sam się upomina.Problem bo takie dziecko nie jest już głupie i nie podasz mu tego z mlekiem itp.Idź do lekarza i powiedz jaka jest sytuacja może jakieś tabletki da albo coś podobnego.

Gość fifilinka
flegamina jest tez w kroplach

Może strzykawką? Moja co prawda młodsza i nie ma problemu z podania syropu łyżeczką, ale czasem podaje jej ze strzykawki jak np do podania mam ilość większą jak jedna łyżeczka ( po jednej nie dobrej drugiej już łatwo nie weźmie ;) )

moje jest w podonym wieku.najpier mu tlumacze ze pani doktor przepisala taki syropek zeby nie byl chory.zeby go kaszel nie meczyl.mowie mu ze jak mu nie smakuje to przygotuje soczek lub herbatke i ze musi polknac szybko syropek a pozniej soczek.....u nas to dziala.jesli mam niedobre lekarstwa zawsze przygotowuje mu cos do popicia lub przegryzienia(ciasteczko)