Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość megggiig

Tabletki anty CILEST - co to za objawy?

Polecane posty

Gość megggiig

Hej, 11 listopada zaczełam brac tabletki antykoncepcyjne Cilest, od paru dni mam codziennie mdłości, od jakis 2 dni pobolewa mnie podbrzusze jak przy owulacji, nie wiem co sie dzieje, czy to skutki uboczne tabletek? Dodam ze nie biore ich regularnie ... czasem o 10, czasem o 13 ...czasem o 12. Ale do tej pory jeszcze nie zdarzyło mi sie jakąs pominąć. A co do tych mdłosci, identyczne i o identycznej porze miałam w ciąży... ok godziny 17-18 az nie wiem o co chodzi.. no bo raczej ciaza odpada skoro mialam okres. W ogole troche poczytalam o tych tabletkach, faktycznie az tyle osob zachodzi na nich w ciaze? tzn kobiet. Troche sie zastanawiam teraz ....o co chodzi?

Gość megggiig
a i do tego albo mi sie wydaje, albo peirsi mnie bolą...

to są skutki uboczne bo Twój organizm dopiero sie przyzwyczaja do tabletek, przy pierwszym opakowaniu to całkowicie normalne, i powinno minąć w przeciągu pierwszych 3 opakowań - jesli nie minie to znaczy że masz źle dobrane tabletki

Opisane przez ciebie objawy to naturalna reakcja organizmu na ingerencję w jego gospodarkę hormonalną. Z czasem powinny przejść - jeżeli nie zgłoś się do gina i je zmień. Brałam Cilest kilka lat i w ciążę nie zaszłam. Ryzyko jest takie samo jak przy innych tabsach.