Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomoze ktosssss

Pomoże ktoś z cłem? Nie wiem co zrobić :(

Polecane posty

Gość pomoze ktosssss

Mam przesyłkę z Japonii, w środku jest dosyć droga lalka (około 700zł ceny). Tyle że jest pieczątka firmy, bo osoba z pracy ją wysłała i chcą wiedzieć, jaka jest jej cena :( Odrzucone jest moje pismo, że jest to prezent. Z czym mam problem? Chcą panie w urzędzie celnym rachunek aby wiedzieć na ile oclić. Tyle że nie ma nawet ta dziewczyna rachunku, bo wymieniłam się z nią (szyję ubrania dla lalek, jest to osoba z forum), więc strickte nie zapłaciłam nic poza kosztem przesyłki (bo wyższy, ale włożyłam pieniądze do paczki, bo nie mam dostępu do Paypala na razie) za to i nie mam jak przedstawić tego... Załączyłam maile i jak to wyglądało, ale niestety chcą dowód że wartość jest mniej niż tam chyba 25 euro :( Nie wiem co zrobić, sama jeździłam osobiście na Łęczyny w Warszawie (mieszkam pod Warszawą) ale panie mi nie potrafią pomóc, bo chcą czegoś "oficjalnego". A tylko 2 tygodnie siętrzyam paczkę, w przyszłym wyjdzie z powrotem :(

Gość pomoze ktosssss
Niestety nie mogą znaleźć tego chyba, bo pani mi nic o tym nie mówiła. Jutro zadzwonię i się dowiem, czy tak mogą i ciekawe na ile.

Gość pomoze ktosssss
aa problem jest taki ze to ma pieczątkę firmy, a zgodnei z prawem "firma nie może wysyłać prezentów"