Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cykle cykle ee

mam 15 dzień cyklu i mam "sucho", czy to oznacza, że minęły mi już dni płodne?

Polecane posty

Gość cykle cykle ee
ten euthyrox biorę już 4 lata tylko najpierw brałam mniejsze dawki, chyba zrobię tak, że przez kolejne 3 tygodnie będę brała takie dawki jak wtedy i za miesiąc pójdę zrobię badania i pójdę na wizytę do lekarki bo i tak chciałam iść w grudniu i zobaczę co wyjdzie, chociaż przez 3 tygodnie to chyba się nie zmieni wiele na lepsze

Gość asiasiaasiaasiaasia
a tak z innej strony, z ciekawosci, dziewczyny macie jakies objawy tej nadczynnosci tarczycy? Ja mialam badana 3mce temu i jest ok, ale tak sie zastanawialam, czy tego wogole moga byc jakies objawy?

Gość cykle cykle ee
mam niedoczynność tarczycy i objawami mogą być: tycie, przesuszone łokcie, włosy, rozdrażnienie, zmęczenie, zaparcia czy nieregularne miesiączkowanie. I jeszcze pare innych. Ja z tego mam chyba to nieregularne miesiączkowanie chociaż nie wiem czy można tak to ująć i na to zwalić bo mam te cykle takie pomiędzy 27 a 31 dniowe, no może jeszcze zmęczona jestem często bez przyczyny.

Gość tak tylko mowie...
Ja jakos nie obserwowalam u siebie typowego sluzu plodnego a w ciazy jednak jestem

Gość wciąż jeszcze masz za wysoki w
cykle 27-31 dni są jak najbardziej regularne;)

a śluzu płodnego wcale nie trzeba obserwować by zajść w ciążę;) niemniej, gdy jest go sporo łatwiej jest o poczęcie

Gość cykle cykle ee
zobaczę przez ten kolejny miesiąc co z tego będzie (woda, wiesiołek plus poprzednia dawka leku), może jutro będzie lepiej z moim nastawieniem, mąż dzisiaj chyba chce się poprzytulać ale szczerze wystraszyłam się tym wynikiem mojej tarczycy co tu pisałyśmy, wiem, że zdarza się tak, że wynik jest podobny do mojego i rodzi się zdrowe dziecko ale jednak ... pozostaje to ale. Pewnie się poprzytulam bo pewnie i tak nic z tego nie będzie (w sensie dziecka), może przynajmniej rozczarowanie okresem będzie mniejsze.

Gość cykle cykle ee
szczerze to ja też nie odczułam tego podwyższonego tsh do 6, nie czuję różnicy wtedy a kiedy miałam 2

ale Ty mnie najwyraźniej źle zrozumiałaś;) Twój wynik TSH jest wynikiem jak najbardziej ZADOWALAJĄCYM przy zachodzeniu w ciążę, bo przyjmujesz euthyrox więc już jesteś zabezpieczona Ty i dziecko chodziło mi o to, że powinnaś mieć ZWIĘKSZANĄ DAWKĘ, a nie, że sam wynik jest za wysoki;) ja , jak już wspominałam wcześniej przed pierwszą ciążą miałam TSH 2,56 i zaszłam w tę ciążę bez problemu i urodziłam zdrowego synka:) a żadnych leków nie brałam tym razem miałam TSH 2,2 i gdy tylko dowiedziałam się o ciąży, a było to bardzo szybko, bo już 11 dni po owulacji, mój endokrynolog natychmiast podwyższył mi dawkę euthyroxu i jest ok:) nie odkładaj starań, bo nie ma powodu zwłaszcza jeśli chodzi o tarczycę;)

Gość cykle cykle ee
ok, dziękuję w takim razie, chyba spróbujemy, zwłaszcza, że następny jeden lub dwa cykle odpadną ze względu na zabieg męża

Gość asiasiaasiaasiaasia
dzis i jutro dajcie popalic i sie nie martw na zapas o to co bedzie. Jak bedziesz w ciazy to szybko do lekarza i oni juz beda wiedziec co robic z kobieta w ciazy z "chora" tarczyca ;) Powodzenia.