Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona jeżynka

Czy można doładować akumulator bezobsługowy?

Polecane posty

Gość zielona jeżynka

Może to dziwne pytanie ale kupiłam niedawno akumulator i niestety zgubiła instrukcję i gwarancję. Rzadko jeżdżę i akumulator się rozładował. Nie można zdjąć tej klapki, gdzie dolewa się wody destylowanej. Czy mogę ładować przy zamkniętej klapce?

Gość asdfgggggggggrr
Nie niemożna.

Gość zielona jeżynka
Czyli on jest do wyrzucenia? Czy to normalne, że tak szybko się rozładował, nawet jak rzadko jeżdżę?

Gość kunta kinte2
możną jezeli nie mozna zdiac to można ładować a tak terz musze kupić prostownik

Gość rewtrwtw
Nie można, ładowanie takich akumulatorów grozi rozsadzeniem i oblaniem wszystkiego wokół kwasem, a tego chyba nie chcesz. :classic_cool:

Gość 5475563526753
Polecam akumulatory banner, w garażowanej corsie akumulator tej marki siedzi od 11 lat i ani razu nie był wyciągany, w leonie który stoi pod chmurką padł po trzech latach podczas srogiej zimy, tylko dlatego, że padło mi wspomaganie, a kretyńscy mechanicy co chwilę wstawiali i wystawiali z warsztatu, stał tam trzy dni (mieszkam na przeciwko, wszystko widziałem :classic_cool:) podładowali go bezczelne szuje jak poszedłem odebrać samochód, na drugi dzień nie odpalił... akumulator w środku miał sople lodu, pewnie dolewali wody :O

Gość CzteryCztery
Ładuj spokojnie bezobsługowy oznacza , że nie musisz walczyć z klapkami, koreczkami, nie musisz dolewać wody destylowanej itp. itd. Pożycz prostownik od sąsiada i spokojnie podłącz czerwony kabelek na + a czarny na - Powodzenia !

Gość zielona jeżynka
Mam swój, dzięki. Chyba jutro spróbuję. Najwyżej będzie kuchnia do remontu;P

Gość zielona jeżynka
smaruje klemy kupą :classic_cool:

Gość CzteryCztery
Klemy możesz przetrzeć papierem ściernym i potem posmarować wazeliną techniczną ( podobnie z "cypkami" od akumulatora )

Gość zenek_D
Mnie się opłaciło dokupić trochę akumulatorów do firmy ze strony www.sklep.els-partner.com . Mają dobre ceny, a jeśli chodzi o jakość to sprzedają oryginalne wyroby Ultracell.

Gość gość
Najlepiej byłoby wymienić ten akumulator na nowy. Jeśli zależy Ci na czasie możesz wybrać któryś z http://www.batprofi.pl/oferta, kupowałem tam niedawno kilka sztuk do swoich samochodów i sprawują się świetnie. Akumulatory są renomowanych marek a dodatkowo dopasowane do konkretnego modelu samochodu.

Gość gość
Zgadzam się, że najlepiej jest to po prostu wymienić. Ja sam ostatnio się o tym przekonałem, dlatego z pewnością w przyszłości zajrzę do tej hurtowni akumulatorów www.batprofi.pl i dokupie jeden zapasowy, aby uniknąć podobnych sytuacji następnym razem.