Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgfgreger

ile to bedzie? 5+5+5-5+5+5-5+5*0 zadanie z facebooka

Polecane posty

Gość hellokitty0
oczywiste że 0 !

Gość korepetytorka matematyki
Na pewno 15 :) Ktoś to bardzo ładnie rozpisał i wyjaśnił. A FB kłamie!!! :))) Patrząc na to ilu mam chętnych na lekcje to nie ma co wierzyć większości :)))

Gość hellokitty0
będzie 0 bo też jest takie przysłowie nie dziel cholero przez zero ! A oni tu wyskakują z 15 haha mądrzy ludzie na kafe :)

Gość wyjasnienie dla bałwanow
widzisz gdzies w tym zadaniu dzielenie ??? jesli dojzysz mnozenie to mzoe przypomnisz se z 5 klasy szkoły podstawowej ze jak nie ma nawiasow to jest kolejnosc dzialan: mnozenie, dzielenie , dodawanie , odejmowanie.

Gość ninakaliente
15 gdyż 5+5+5-(5)+5+5-(5)+(5*0) zero byłoby gdyby działanie wyglądało tak: (5+5+5-5+5+5-5)*0 ;) a tak mnożenie dotyczy tylko ostatniej 5.

Gość hellokitty0
sory ale gdy się mnoży przez zero to też wychodzi 0 więc ? Wszyscy rozkminiaja co i jak hehe

Gość hellokitty0
ale po co tak naskakujecie. Nie każdy jest dobry z matmy. O powiem bratu żeby w szkole zapytał pani od matmy i zobaczymy ile wyjdzie w końcu haha

5+5+5-5+5+5-5+5x0 5+5+5-5+5+5-5+(5x0) 5+5+5-5+5+5-5+0 10+5-5+5+5-5+0 15-5+5+5-5+0 10+5+5-5+0 15+5-5+0 20-5+0 15+0 15! ludzie kurwa !!! ogarnijcie sie !!

Jak ktoś ma nadal z tym problem to zapraszam do siebie na lekcje :) Pierwsza gratis :) I pozdrawiam wszystkich intensywnie myślących na rozwiązaniem :) Najpierw wykonuje się mnożenie zera przez poprzedzającą go 5, a później wszystkie działania po kolei od lewej do prawej :)

Gość ninakaliente
hellokitty0 spójrz na moją wypowiedź wyżej, to zrozumiesz, że jednak nie 0 ;)

Będzie 15 na pewno! Jak ktoś mi udowodni, że jest inaczej dam 100 :)))) :P

To straszne, jak spadl poziom edukacji :( bylam jedna z najgorszych z matmy w klasie, a nawet ja wiem, ze 1

Gość klaudia4848
Toż to chyba logiczne, że 15! Niektórzy to nawet liczyć nie umieją... ;|

ludzie cale zycie z matmy przelazilem ledwo z klasy do klasy, baba w technikum wiedziala zeby niebrac mnie do tablicy bo i tak bedzie pala a szkoda straconego czasu lekcji. jako jedyny nie mialem nigdy oceny z odpowiediz przy tablicy, ALE TO ZADANIE ROZWIAZAŁ BY NAWET 5 KLASISTA !!!!!

*ze 15 Kolejnosc dzialan jest taka ze najpierw wykonujemy mnozenie a w dodawaniu i odejmowaniu kolejnosc nie jest istotna Nie ma nawiasu tylko ostatnia 5 mnozymy przez 0! Reszta to proste dodawanie / odejmowanie

Ewangelina, masz wczesniej moj post, ze 15 Choc na poczatku myslalam, ze jest samo dodawanie i pomyslalam jak Lusesita, ze 35 ;-)

Gość pewnie sie obudzi
calluna - widac nie jest takie proste. teraz wiadomo czemu siedzi tu masa (nie wszyscy) bałwanow i nazeka za zarabia 1500pln.

Gość ninakaliente
Calluna nie Ty jedna :D machnęłam się przy pierwszym minusie, policzyłam go jako plus dopiero przy drugim minusie zauważyłam że zadanie nie składa się z samych + ;)

Ale jesli ktos wrzuci trudniejszy wzor z ulamkami, gdzie trzeba korzystac np. z wzorow na sinus i cosinus, na pewno sie wyloze... nawet nie zdawalam matmy na maturze ;)

Gość nbhouihjiop
uczy się w pierwszych klasach szkoły podstawowej pod postacią tzw. tabliczki mnożenia. Dowolna liczba pomnożona przez zero daje w wyniku zero, podobnie dowolna liczba pomnożona przez jeden daje w wyniku tę liczbę (tzn. jedynka jest elementem neutralnym mnożenia).

Gość szymeczekszymeczek
a niektórzy nadal myślą, że chodzi o (5+5+5-5+5+5-5+5)*0 :o