Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowana3o

jak mi ktoś nie pomoże nie wiem co zrobie

Polecane posty

Gość zdesperowana3o

od wielu wielu lat cierpie na tradzik, mam podwyzszone tsh dwukrotnie, testosteron ok, czekam na wyniki androstendionu skad mogą być te syfy>? co jeszcze z badać i z czym isc do endokrynologa? proszę was pomózcie mi mam juz 30 lat na karku, nie moge na siebie patrzeć

Gość aishamememe
A próbowałaś eksfoliacji kwasami u kosmetyczki? A Cosmelan? A yellow- peel? A laseru? Zmień dietę!!!

Gość zdesperowana3o
na jaką ? co mam jeść a czego nie?

Idź do endokrynologa. Masz podwyższone TSH, czyli niedoczynność tarczycy. To może powodować trądzik. Dostaniesz hormony (jedną malutką pastyleczkę do łykania na czczo) i niedoczynność zniknie. Plus endo da Ci skierowanie na badania, które uzna za stosowne, nie będziesz musiała sama zgadywać.

aha, i jeszcze jedno zrób wymaz z pryszcza (jakkolwiek obrzydliwie to brzmi - robią takie rzeczy bez problemu w laboratoriach) może się okazać, że to nie trądzik, tylko zakażenie gronkowcem wtedy leczenie będzie zupełnie inne i warto to wiedzieć od początku, bo tu żadne hormony, środki na trądzik itp. nie pomogą, tylko będziesz się przez lata męczyła z problemem, który można błyskawicznie rozwiązać

Gość do curry
a jak wykryją gronkowca to na czym polega leczenie? i gdzie ten wymaz zrobic?

Gość do curry
??

zadzwoń albo przejdź się do laboratorium/punktu pobrań i tam powiedzą, jak się do takiego badania przygotować niestety nie mam doświadczenia, ale moja koleżanka przeszła takie badanie i leczenie (i teraz ma gładką buźkę) leczenie jest antybakteryjne, antybiotykowe czy coś w tym stylu, nic strasznego w każdym razie warto wykluczyć gronkowca, który podobno często powoduje przewlekły trądzik

No i jeżeli to gronkowiec, to w sprawie leczenia najlepiej od razu iść do dobrego dermatologa. A do endokrynologa swoją drogą, niedoczynność tarczycy to poważna sprawa, nie uleczy się cudownie sama. Powoduje wiele nieprzyjemnych konsekwencji, jak choćby tycie i depresję. Mam niedoczynność, więc wiem, co mówię. Mam ten temat w małym palcu.

Gość zdesperowana3oje
jestescie kochane :* dzięki za rady, tchneły we mnie troche nadziei

Gość Marilenka
Mi pomógł krem Vichy norma derm.

Gość hhhjjj
curry ma racje...jezeli masz podwyższone tsh to nawet dieta ci nic nie pomoze bo twoj problem ma podłoze hormonalne

Gość kjlkljkkjkllkklkj
kurcze ja tez mam problem z tradzikiem... zadne masci itd nie pomagaja. :O ostatnio radze sobie swoim sposobem, ale nie wiem jak długo :O

Gość zdesperowana3o
niestety najbardziej zalezy mi na pozbyciu się pryszczy bo wstydze się w pracy pokazywać, bardzo zle to wpływa na moja psychikę ;/