Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polaroid***

Czy bierzecie pizamki przed pierwszym uzyciem???

Polecane posty

Gość polaroid***

Jak w temacie.... wczoraj kupiłam sliczna pizamke corci, chcialabym jej dzis po kapilei zalozyc, ale mam watpliwosci. Zawsze piore, zanim uzyje, ale dzis akurat nie mam takich kolorow do pralki :-O

ja piorę dzieciom ,łapy dotykają brudne w sklepie nie raz spadnie coś z wieszaka na brudną podłogę np mi często się to zdarza że malutkie ubranka mi spadają a tam wcześniej ktoś stał z gównem pod butem a fe wolę wyprać.

to zalezy ile dziecko ma i gdzie kupiłas :) ja córce juz zadko nowe rzeczy piore (ma 5 lat) własciwie tylko wtedy gdy np to był ostatni egzemplarz w sklepie i był rozpakowany bo nigdy nie wiadomo kto dotykał, ale rocznemu synowi zawsze

Gość Lusiiiiiiiiiiiii
to wypierz ręcznie. Ile to choć szybko uprać czy przepłukać z odrobiną proszkiem? Moment! Powiesisz na kaloryferze i na wieczór będzie suche. Piorę wszystko co nowe i styka się bezpośrednio ze skórą. Bo to zanim trafiło na półki w klepie, leżało w szwalni gdzieś na brudnych stołach/ podłogach, potem transport w okurzonym tirze etc. a na koniec dotykało to nie wiadomo ile osób w sklepie i nie wiadomo jak czystymi rękami.

Gość ja pierdziele dziewczyny
ale dzis akurat nie mam takich kolorow do pralki hahah no porażka - rączki ci up...liło?!:P co za wygodnictwo. to niech małą wysypki albo innego syfu dostanie bo ma leniwa mamusie.

Gość polaroid***
ale wy wredne jestescie.... (to do ostatniej wypowiedzi) rece opadaja... mam 3 dzieci, nie mam czasu ani sily na pranie reczne :-O zawsze bielizna jest prana, nie musze przeciez zakladac jej dzisiaj, ma mnostwo innych pizamek, poczekam az uzbieram kilka ciuszkow niebieskich i upiore, u nas to kwestia 2-3 dni i pralka pelna :-P

Gość feferferr
Też bym radzila przeprać ręcznie ale samej też mi się nie chce... W takiej sytuacji zbieram coś "na siłę". Zawsze się znajdzie choćby do odświeżenia.

Gość najlepszy nick na kace
a rączki do z dupci wyrosły... litości, nie mam kolorów do pralki i mam problem? w reku nie uczuli prać?

Gość polaroid***
wyobraź sobie, ze nie uczyli :-P pralka z mnie pierze, zmywarka zmywa, sprzątaczka sprzata. Pasuje? A ja leże i pachnę :-D

Zawsze piorę nowe ubrania wszystkich domowników .Ubrania nasączane są preparatami przeciwko grzybom ,utrwalaczami kolorów i grom wie czym jeszcze:( leża w magazynach ,ludzie dotykają

Gość xxcxxvxxb
jasne ze tak,

Gość Podobnie
":P:P:P:P:P to zalezy ile dziecko ma i gdzie kupiłas " chyba żartujesz, mój teść lat 60 założył nowo kupione jeansy, dostał takiego uczulenia że musiał tydzień leczyć sterydami, i jeszcze zdziwiony że to od nowiuśkich spodni to nawet nie o to chodzi że brudne łapska dotykały, ale na nowych ubraniach jest dużo chemii, którą trzeba spłukać. Fu w życiu bym sama nie nałożyła takiej piżamy a co dopiero dziecku.

no pewnie ze piore! przeciez to przez tysdiac rok przechodzi.. ty bys ubrala sobie majtki nowo kupione bez przeprania???? dla malego dziecka to pralam ze srodkiem zdezynfekujacym....teraz juz normalnie nie piore jeansow, bluzm, dresow, ale podkoszuki majtki i letnie koszulki to obowiazkowo..