Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jsjd

przesadzili z tym becikowym od przyszlego roku

Polecane posty

Gość jsjd

czemu nie mamy prawa kobiety dostac becikowego majac jedno 2 dzieci ah ta polska niech lepiej oszczedza na emerytach nie dzieciach

Gość 428145545
co?? napisz jecze raz

Gość czyżby przegapiła expose?
Czy póki co plotkami się zajmujemy?

to nie rodźmy dzieci, niech rząd ma potem problem z ludnością Polski i przyrostem demograficznym ;)

Gość na razie to tylko projekty
reform. Coz, drogie panie, jestesmy Zielona Wyspa, stac nas na pomoc np. Grecji, w ktorej tak zle (u nas tak dobrze) - reasumujac, popierajmy dalej PO, a doczekamy sie wiekszej ilosci milych niespodzianek.

ale myślę, ze wszystko jest do zrealizowania nikt o nas nie dba, wiec na nic nasze protesty polityka prorodzinna!!!

Gość każdy inny rząd od pierwszego
dnia rozdawałby nam kasę i pytał komu jeszcze czegoś brakuje. A ten niespodziewanie coś chce skasować, zabrać, nie zważając na kryzys..

prędzej czy później skasują, nie ma się co łudzić szlag mnie już trafia z tym wszystkim

Gość na razie to tylko projekty
alez skad, ten rzad chetnie daje... Grekom :P Spoleczenstwo polskie jest bogate :D

Gość już dawno powinni zlikwidować
to durne becikowe. jest milion innych potrzeb, skoro stać Cię na podjęcie decyzji o dziecku, to stać Cię na to, żeby je wychowywać

tak, to w takim razie większość ludzi nie powinna miec dzieci, bo nie stać na wychowanie oczywiście, ze przy wychowywaniu dziecka każde pieniądze się przydają, są różne potrzeby od ubrań począwszy na lekach skończywszy

dałam wam wyżej link do wczorajszej rozmowy zasadniczo stwierdziłyśmy że to becikowe to i tak nie wiele nas bardziej wkurzyło że ma być zlikwidowany odpis z podatku na dziecko :/ to są konkretne pieniadze i to co rok a nie raz na całe życie takiego malucha marny tysiąc zł za który co kupisz? wózek, łózeczko i koniec a jeśli chcesz nowy porządny wózek to jeszcze do niego musisz dołozyć :D

Gość po kieszeni - a w aptece?
Akurat z becikowym jestem sklonna sie zgodzic (pomoc powinna byc sensowna, a nie pare groszy na ochlap), chociaz nie przecze, ze obecnie na nie licze... ale juz odbieranie ulg na dzieci to durnota!

Gość vbm28
no i powinni zlikwidowac to becikowe...z jakiej racji płacić komus tylko dlatego ze urodził dziecko...

bo "dziecko to skarb narodowy", "wszystkie dzieci nasze są" itp :P marudzą że za mało dzieci, że naród się starzeje to niech młodym ludziom ułatwią decyzje o dziecku a nie same kłody pod nogi

Gość vbm28
no i dobrze powinni wam zlikwidować ten odpis z podatku na dziecku...z jakiej racji macie dostawac co roku kase?..tylko dlatego ze macie bachora??...zlikwidowac to!

tak, i jeszcze dopłącać do przedszkola za "nadgodziny", brak w nich miejsc, to idź sobie do prywatnego - no i tu nikt mi nie da kasy, ale polityka prorodzinna i owszem myslałam, ze przeznaczę właśnie tą ulge na dziecko na dopłatę do nagdodzin, bo pracuję do 16, ale nie, bo trzeba odebrać, niech się rodzice zarzynają

vbm skocz moze na inny topic, bo tutaj dzieci do wypowiadzi nie potrzebujemy

Gość po kieszeni - a w aptece?
vbm28 Dlatego,zeby mial kto na Ciebie pracowac w przyszlosci i Toba rzadzic :p

vbm28 odpis jest z podatku który sami wcześniej odprowadziliśmy do US więc nie jest tylko dlatego że ma się dziecko ale też dlatego że się uczciwie pracuje!!!!!! skoro można odpisac internet, materiały budowlne, firmy nawet benzyne mogą to dlaczego rodzice nie mieliby mieć odpisu na dziecko????? tym bardziej że niby tak strasznie demograficznie w naszym kraju????? zawsze to jakiś zastrzyk kasy chociażby na wakacje z dzieckiem!!!! lepiej by sobie diety poselskie poobcinali, zarobki prezesów zus zmniejszyli conajmniej o połowę i więcej na tym zyskają niż na tej uldze :/

vbm 28 nie chcesz bachora to nie , nie nsza sprawa ale nie wypowiadaj sie na tematy o dzieciach

Gość vbm28
taaa jeszcze na przedszkola dopłaca...co jeszcze?...lekarze prywatni za darmo,wszystkie leki za darmo,może nawet ubrania za darmo bo macie bachora :O:O...bachor nie ósmy cud swiata

dziecino skończ już ta dyskusję, lekarza? no akurat tutaj płacimy składki masz pojęcie wogóle o życiu? chyba nie bardzo he he

a tak na marginesie to wydaje mi sie ze prezydent nie podpisze tej ustawy o zniesieniu ulg....

Gość vbm28
chodzi mi o to za pewnie jeszcze byście chiały zeby lekarze z prywatną praktyką przyjmowali was za darmo bo przeciez macie bachora...uwazacie ze wszystko powinno wam sie nalezyć bo macie dzieciaka...