Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dkjhfewi

Urząd pracy - proszę o pomoc

Polecane posty

Gość dkjhfewi

Dostałam propozycje pracy z UP i niestety pod natłokiem wydarzeń które na mnie spadły całkowicie zapomniałam się z tego rozliczyć . Dostałam wezwanie ze mam stawić się w UP i sie z tego wytłumaczyć jutro . Tylko że aktualnie jestem w 9 tyg ciazy zagrozonej i nie mogę za bardzo wychodzić z domu. Nie mam L4 bo nie pracuje to lekarz mi nie wypisywał , powiedział że jak będzie bolało to leżeć . Nie chce stracić statusu osoby bezrobotnej. Co zorbić?

Gość to bląd
lekarz powinien ci wystawic L4 dla urzędu pracy to logiczne,że jesli jestes w nim zarejestrowana to nie pracujesz ( legalnie )

Gość mel b
lekarz nie musi wystawiać Ci l4 a jedynie zaświadczenie o tym że musisz leżeć , zadzwoń do urzędu że wyslesz im poczta listem poleconym to zaświadczenie a na spotkanie umów się w innym terminie , tam też pracują ludzie!

Gość dkjhfewi
tylko że właśnie w tym problem jeszcze że dowiedziałam się o ciązy pare dni po tym jak miałam się rozliczyć z tej pracy :(:( wiec tak czy siak nie jestem usprawedliwiona

Gość dkjhfewi
czyli i tak pewnie zostane skreślona na te 112 dni :( I tak kasy nie dostaję ale zależało mi na ubezpieczeniu w razie jakiś komplikacji a teraz go nie mam :( do gina i tak chodzę prywatnie ale boję się np konieczności pobytu w szpitalu

Gość dkjhfewi
własnie męża będę miała dopiero w kwietniu ;/