Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Żarówka energooszczędna

Alimenty - netto czy brutto ?

Polecane posty

Mam pytanie dotyczące alimentów - od jakiej kwoty zarobków się je oblicza - brutto czy netto ?

alilmentów się nie oblicza :P kwotę alimentów wyznacza sąd i osoba nimi obciążona płaci pełną kwotę ze swoich dochodów netto :P

Wiem, że kwotę alimentów wyznacza sąd. Chodziło mi właśnie o to, która kwota jest brana pod uwagę netto czy brutto ? Jestem zaspokojona. Dziekuję za odpowiedź.

Tylko teraz należało by się zastanowić dlaczego sąd wziął pod uwagę zarobki mojego męża brutto, a nie netto przy ustalaniu wysokości alomentów na jego syna z pierwszego małżeństwa ( było to 7 lat temu ) Brutto mąż ma niecałe 6 tyś. a na rękę pozostaje mu ok 2,400 - 2,700 zł, zależy od miesiąca.

Gość eeeeeeeeeeeee..........
Sad przyznaje np. 500 zł to dostajesz 500 zł i tyle. Nie płacisz podatku bo to robi juz ojciec dziecka

Gość co?????
z 6 tys bruuto zostaje 2400??to jakieon skladki placi?????

Dokładnie tak ! Przykład: Zarobek brutto: 4362,42 zł Potrącenia: - skł. emeryt. 339,52 - skł.rentowa 52,18 - skł. chorobowa 85,23 - zał. podat. 409,00 - skł. zdrow. 329,82 - PZU skł. 48,00 - skł.PKZP 90,37 - ZZ SOLIDAR 30,86 - K.POSM 3,00 - ZZ.GOR 32,79 - F.RODZ.GOR 2,00 - PKZP r. 920 = 2109,65 zł na rękę To są wszystkie potrącenia, spisałam z jego paska. Nawet nie wiem co większość oznacza :|

To przykład z grudnia ubiegłego roku.

Gość niemożliweto
nie możliwe. Ja zarabiam 4300 brutto, po odliczeniach dostaje na rękę prawie 3100.

Aniołek w kropki jakbyś czytała całość a nie fragmenty, to byś wiedziała że te 4300 to było w ubiegłym roku :P:P:P:P:P

żona-swojego-męża twoich wypowiedzi na forum już nikt dawno pod uwage nie bierze więc może besztać dalej :P:P:P

aaaa źle się wyraziłaś w pierwszym poście :D tak sąd uwzględnia zarobki brutto przy naliczaniu alimentów :P

żona-swojego-męża a tobie o co znowu chodzi ehhhh szkoda na ciebie nerwów i nie wiem czy wiesz ale 99% osób na forum ma dość twojej głupoty :) pozdrawiam

proszę się nie podszywać! Żono -> dziękuje za podpowiedz

Składkami ZUS są obciążeni pracownik i pracodawca. U Ciebie wszystkie składki płaci mąż. Nie ściemniaj. Z zarobków 6000 tys. brutto wychodzi więcej niż 2-3 tys.

żona-swojego-męża a dopisuj sobie nie ma sprawy mam to w dupie :) tylko się zastanawiam czemu mnie od podszywów wyzywasz bo nigdy się pod nikogo nie podszywałam więc proszę o odpowiedz :)

:P:P:P:P:P -> oczywiscie tak tak... :) tylko wstawianie tych : P kilka razy po wypowiedzi - chociazby tu cie demaskuje ... a tematów jak na mnie jedziesz pod roznymi nickami nie bede szukac... bo niechce mi sie... juz IGNOR... ciao kretynko... matka :/

Żarówka energooszczędna proszę się nie podszywać! Żono -> dziękuje za podpowiedz ...akurat to jest podszyw idiotko, tobie raczej nikt nie dziękuje... lepiej było zapytać na forum prawnym niż tu, bo takżdy się mądrzy coć naprawdę gówno wie !!! Dzięki życzliwym...

Gość Księżycowa nocka
:P:P:P:P:P to wkońcu netto czy brutto bo robisz ludziom bydyń z mózgu :|