takaja42 0 Napisano Listopad 17, 2011 Mam pytanie,czy w Polsce 17 letnia ciezarna ma prawo do pomocy finansowej?Mojej synowej powiedziano ze nie bo za puzno poszla do ginekologa!! Czy w zwiazku z tym nie musi ona sie odzywiac?nie potrzebuje pieniedzy bo poszla do lekarza 2 miesiace puzniej?? Bala sie powiedziec rodzicom poszla w 4 czy 5 miesiacu do ginekologa.Mieszka z rodzicami i 2 siostrami,tylko ojciec pracuje,a w opiece sie wykpili. Ja mam 4 dzieci ,sama pracuje,syn rzucil szkole by pracowac,niestety nie ma u nas pracy,ja nie daje rady utrzymac 3 domuw!Pracuje w Niemczech,musze utrzymac siebie,dom z dziecmi i mezem no a teraz jeszcze wnuczke. Jej rodzice potrafili powiedziec ze syn bedzie im musial 100 zlotych do czynszu za dziecko placic!Ja powiedzialam ze moge 400-600 zlotych miesiecznie na dziecko dac to matka mnie prawie wysmiala,bo to na mleko ledwo starczy! Dodam ze wszystko kupujemy z synem,lacznie z witaminami dla synowej,nie wiem co robic czy to ze pracuje w Niemczech znaczy ze muj syn ma za wszystko konsekwencje ponosic sam?Przeciez jej nie zgwalcil,oboje podjeli decyzje a teraz on ma ponosic konsekwencje,ona nie musi nic,on ma wszystko dac! Dodam ze dlugi czas sama wychoiwywalam male dzieci,wiec nie trzeba mi tekstu ze ona ma dziecko na cale zycie,chce im pomuc ,chca byc razem,ale ja nie dam rady sama za wszystko placic.Czy naprawde nie nalezy jej sie zadna pomoc?ja mialam 8,9 miecsiac ciazy i 3 miesiace zycia dziecka zasilek z opieki,ona sie uczy,ktos mi mwil ze nalezy jej sie pomoc.Nie wiem co mam robic.Macie jakies rady? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach