Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

3131

dziecko mało śpi

Polecane posty

Witam. Mam nadzieję, że znajdę tu odpowiedź. otóż chodzi o to że moje prawie pięciomiesięczne dziecko ma kłopoty ze spaniem. w ciągu dnia robi sobie drzemki 2 lub 3 od pół godziny do godziny czasem dłużej ale rzadko. ostatnią drzemkę robi ok. 4. kąpiemy ją około 7. i tu zaczyna się problem bo męczymy się znią do godz. 12. bo nie chce spać. czasem marudzi. Dodam że jak zaśnie to wcale nie śpi nie wiadomo ile. budzi się co 2 godziny i tak do 8/9 rano. a już był czas kilkutygodniowy że spała 5 godz. bez przerwy. Około 3 tygodnie daję jej 3 razy na dzień butlę w tym po kąpaniu, wypije góra 60 ml, daję również deserki, obiadki i kaszkę( cały czas daję jej jeszcze pierś). w ciągu dnia jest bardzo aktywna, więc nie rozumiem czemu nie pada wieczorem ze zmęczenia.:( Poradźcie coś bo to jest strasznie męczące;(

Gość Chodzi ci o
Może dziecko ma po prostu kolki(wcale nie musi przy tym płakać) albo idą jej pierwsze ząbki.

a na spacery chodzisz? moja przyjaciolka miala ten sam probelm i przy przypadkowej wizycie u lekarza powiedziala o tym nie spaniu dziecka. Lekarka zapytala o spacery, powiedziala ze wychodzi tak z 2,4 razy w tygodniu. Kazala wychodzic z dzieckiem czesciej. teraz jest na spacerze 2razy dziennie przez 7 dni w tygodniu. Jeden spacer rano (sama robi zakupy i zalatwia sprawy na miescie ) kolo 11-12 godziny i drugi spacer jest kolo 17-18 po (jej i meza porzadnym obiedzie). Wracaja do domu kolo 19 i wtedy jest kapiel, cieple mleko i spi jak zabite :P

Gość Chodzi ci o
Noi nie kładź jej spać o 16 tylko np o 15 ostatni raz.

Noi nie kładź jej spać o 16 tylko np o 15 ostatni raz. a jak np. już marudzi i na umór chce już spać o tej 4? nie mogę przecież jej kąpać tak wczesnie bo jej się wszystko poprzestawia. a na spacery chodzisz? moja przyjaciolka miala ten sam probelm i przy przypadkowej wizycie u lekarza powiedziala o tym nie spaniu dziecka. Lekarka zapytala o spacery, powiedziala ze wychodzi tak z 2,4 razy w tygodniu. Kazala wychodzic z dzieckiem czesciej. teraz jest na spacerze 2razy dziennie przez 7 dni w tygodniu. Jeden spacer rano (sama robi zakupy i zalatwia sprawy na miescie ) kolo 11-12 godziny i drugi spacer jest kolo 17-18 po (jej i meza porzadnym obiedzie). Wracaja do domu kolo 19 i wtedy jest kapiel, cieple mleko i spi jak zabite Chodzę na spacery raz dziennie tylko że jak jest ładnie na polu i ti koło 13 na 15 minut. Nie ma kolek bo już się skończyły. miała do prawie 4 miesiąca. trzeba było z nią jeździć autem. masakra...

Noi nie kładź jej spać o 16 tylko np o 15 ostatni raz. a jak np. już marudzi i na umór chce już spać o tej 4? nie mogę przecież jej kąpać tak wczesnie bo jej się wszystko poprzestawia. a na spacery chodzisz? moja przyjaciolka miala ten sam probelm i przy przypadkowej wizycie u lekarza powiedziala o tym nie spaniu dziecka. Lekarka zapytala o spacery, powiedziala ze wychodzi tak z 2,4 razy w tygodniu. Kazala wychodzic z dzieckiem czesciej. teraz jest na spacerze 2razy dziennie przez 7 dni w tygodniu. Jeden spacer rano (sama robi zakupy i zalatwia sprawy na miescie ) kolo 11-12 godziny i drugi spacer jest kolo 17-18 po (jej i meza porzadnym obiedzie). Wracaja do domu kolo 19 i wtedy jest kapiel, cieple mleko i spi jak zabite Chodzę na spacery raz dziennie tylko że jak jest ładnie na polu i ti koło 13 na 15 minut. Nie ma kolek bo już się skończyły. miała do prawie 4 miesiąca. trzeba było z nią jeździć autem. masakra...

Gość spacerowa mama...
"Chodzę na spacery raz dziennie tylko że jak jest ładnie na polu i ti koło 13 na 15 minut." Na 15 minut??????? to co to za spacer? i to jak jest ladnie? a jak jest zimno to nie? O jacie, Twoje dziecko jest nie dotlenione! Wychodz z nim czesciej i na dluzsze spacery. Ja chodze 2 razy dziennie, zawsze o 9 po sniadaniu jak starsza idzie do szkoly to ja odprowadzamy i obejde cale osiedle na okolo z 3 razy i wracam do domu po 11 - ma prawie 1,5 spaceru i drugi raz po poludniu jak ide po starsza na swietlice o 15 to ze starsza jeszcze po drodze zrobie zakupy itd wiec po raz drugi moja kruszynka mala jest na dworze kolo godziny.

Gość spacerowa mama...
a jak np. już marudzi i na umór chce już spać o tej 4? nie mogę przecież jej kąpać tak wczesnie bo jej się wszystko poprzestawia. Nie kladz jej o tej 4tej, wez na rece, ponos po mieszkaniu, pokazuj co za oknem, mow do niej, zabawiaj, daj jakies zabawki grajace, nie pozwol jej spac. To jest proste - ja tak mojej czesto robie :P Pomeczy sie, pomeczy i wpadniesz w lepsza rutyne niz masz teraz. I mowie Ci, spacery, spacery, spacery!

Gość palalaka
15 minutowy spacer??? mi by się nie chciało ubierać... idź na godzinę a nie 15 minut!!!!