Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamammam:)

Zatwardzenie u 1,5 rocznej córeczki!

Polecane posty

Mianowicie mam taki problem u mojej córeczki od miesiąca występuje zatwardzenie. Stosuje różne metody naturalne (jabłka, soki, herbatki itp) ale nic nie pomaga nawet czopki glicerynowe czasem nie działają jak mogę jej pomóc? z czego to się bierze? prosze o odpowiedź..

Gość przechodzilam to samo...
Podawaj malej duzo wody, nie soczki, herbatki ale sama wode i moj sprawdzony sposob ( moze duzo osob nie uwierzy lub bedzie sie smiac ) byl 1 banan i 1 kiwi, razem widelcem tak rozciapane w miseczce, zeby sie ten baban wymieszal z kiwi i taka ciapke jadla moja mala raz dziennie przed sniadaniem. po 3 dniach tak srala ze nie nadarzalam zmieniac pieluch :P Problem wiecej nie wrocil, a byl duzy bo lekarz juz ostrzegali ze jak nie zacznie sama sie zalatwiac dostanie skierowanie do szpitala :/ i tak jak Ty probowalam wszystkiego. O kiwi i bananie powiedziala mi babka w aptece :)

Naprawde okej spróbuje dzieki :)

Możesz też jej podać słoiczek gerbera - śliwki. mojemu pomagały jak był problem

Gość a tak w ogole to powinnas
zmien diete dziecka - bo skoro dziecko ma zatwardzenia to zwykle skutek zlego odzywiania . Przede wszystkim nie dawaj dziecku zadnych slodyczy . Zmien kaszke mleczo ryzowa ( na mleczno kukurydziana ) - jesli je kaszki Dawaj corce duzo owocow i warzyw ( najlepiej surowych ) jesli lubi kefiry lub maslanki - to jak nabardziej , super dzialaja na jelita jak ktos ma predyspozycje do zatwardzen .Moga byc tez jogurty. Zmien jasny chleb na razowy. Nie wiem co podajesz dziecku do jedzenia- ale na pewno nie dawaj rzeczy tlustych i smazonych i ciezkostrawnych.

Gość przechodzilam to samo...
No i tak wlasnie, jak ktos tu wyzej napisal, przyjrzyj sie dobrze co Twoje dziecko je, ja to zrobilam tak samo, wyeliminowalam pieczywo, ziemniaki, nie je juz kaszek, jak cos to wszystko kukurydziane, kupuje czasami suszone sliwki i kroje je w takie malutkie kosteczki i mala zajada :) Duuuzo blonnika, a problem nie wroci.

Gość pracujaca mama...
no i sloiczki akurat tez moge miec w tym swoj udzial. poltora roczne dziecko nie musi jesc sloiczkow, moze jesc normalne rzeczy. u nas na synka dziala suszona sliwka na zatwardzenie, uwielbia ja. poza tym wyklucz biale pieczywo, a podawaj ziarniste, herbatki i soczki tez nie wskazane, duzo swiezych owocow i wody. kaszki tez zatwardzaja