Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ból jadra

Bolące jądra

Polecane posty

Gość ból jadra

witam otóż mam taki problem, od jakis 3 miesiecy boli mnie lewe jadro. jest to bol ktory pojawia sie kilka razy dzienie. takze owe lewe jadro tak jakby zmienilo ksztalt. co to moze byc, czy powienienem udac sie do lekarza?

Gość habbababba...
no raczej! byc moze masz raka..

Gość Zdzisiek od kuz
idź do ginekologa!

Gość jądrolog
do lekarza marsz. Jeśli to nie prowo, to może być nowotwór jądra. Wszelkie zmiany w wyglądzie (kształcie), ból powinny być sygnałem ostrzegawczym

Gość ból jadra
no wlasnie mam 16l troche sie wstydze..

Gość który tydzień ciazy?
do lekarza i to raz dwa -ból a do tego zmiana kształtu jądra to znak że coś się tam dzieje. Nie bagatelizuj tego.

Gość Urologg
Idziesz do rodzinnego, da ci skierowanie do urologa i wszystkiego się dowiesz. Radziłbym ci z tym nie zwlekać, rak jądra występuje przeważnie u mężczyzn miedzy 15 a 35 rokiem życia. Jest to nowotwór ludzi młodych. Na szczęście jest dość łatwo uleczalny, jako rak, więc szybko rozpoznany jest w 100 % uleczalny. Ale nie wolno z czymś takim zwlekać i zapomnij o wstydzie. Urolog na co dzień widzi dziesiątki penisów i pipek :D

Gość dziewczyna prawie twoja
mam 18 lat, zbadać cię?

Gość taki jeden koleś
to są żylaki powrozka nasiennego, prawdopodobnie bedziesz musial przejsc zabieg (operacje)

Gość Urologg
Badanie jest bardzo proste i trwa jakieś 5 min. Lekarz weźmie jąderka w rękę i sprawdzi czy odbiega od normy. Zapewne jak coś będzie go niepokoiło, albo dla świętego spokoju zrobi też USG jądra, trwa to z pół minutki. Idź do rodzinnego i lepiej prywatnie do urologa, bo może być coś poważniejszego, a jak nie nawet to po co się męczyć z bólem. Na NFZ i 2 mieś można czekać.

Gość XCCCCXVVVV
Czy wy ludzie jesteście normalni? Ktoś z Was jest lekarzem, że straszy tego młodego chłopaka rakiem??? Przecież to wpływa na psychikę!! Zastanówcie się 100 razy zanim komuś coś takiego zasugerujecie!!! A do Ciebie kolego, to jak najszybciej do lekarza.Możesz mieć po prostu cystę na jądrze, albo po prostu ostre zapalenie ropne !

Gość taki jeden koleś
Ludzie nie pierdolcie ze tak powiem. Zylaki powrozka nasiennego czesto wystepuja u chlopakow. Kolego wpisz w googlach i bedziesz wiedzial !!!!!!

Gość Urologg
Lepiej żeby się wystraszył i zrobił szybko badanie, jak mu powiesz że to nic groźnego to będzie zwlekał jeszcze z pół roku. Nikt go nie straszy, piszę o ewentualności. Lepiej zapobiegać, niż leczyć.