Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amanfaaa

Dlaczego te MPStudiosy są takie drogie???

Polecane posty

Gość amanfaaa

Masakra!!! Dlaczego oni biorą tyle kasy i jeszcze wszyscy mówią, ze to niby najlepsi kamerzyści!!! A jak kogoś na nich nie stać, to co ma zrobić, zrezygnować z filmu??????????

Gość juz nie panna
Nie tylko oni robią ładne filmy :) Za niższą cenę można znalezc podobną jakość, dla jednych lepszą dla innych pewnie gorszą, co kto lubi ale styl podobny. Przykład filmiku mojego kamerzysty: http://vimeo.com/29874274 Nie jest aż TAK drogi ale niestety cena również nie jest najniższa. No i kolejna wada ale u mpstudios też ma ona miejsce - cholernie długi czas oczekiwania na oddanie filmu :o

Gość jeszczeee panna
juz nie panna Miałaś CUDNĄ suknię!!! BTW - miałaś ślub kościelny "nie w kościele"?? Jak Ci się udało tego dokonać...???

Gość juz nie panna
Sprostowanie - to nie jest mój teledysk :) My na swoj jeszcze czekamy, pojawi się juz niedlugo. Wybrałam akutat ten bo to ostatni ktory się pojawil. Z tym slubem kamerzysta mowil ze ksiadz ktory go udziela musi podpisac, ze slub odbyl sie w kosciele wiec musi byc pewnie baardzo zaprzyjazniony bo malo ktory by sie na to zgodzil.

Gość fanka mpstudios
Fajne, ale to jeszcze nie to samo. Teledysk ładny bo i para młoda fajna i ślub i wesele bardzo ładnie przygotowane.

Gość mnie sie teledysk tez podoba
ja np. nie widze zadnej roznicy miedzy tym klipem a tym od mpstudios... gdyby mi ktos powiedzial, ze to oni go zrobili uwierzylabym od razu. To jest wlasnie ten styl ktorego szukam i ktory lubie :)

Gość amanfaaa
Fajny ten teledysk też ale widać, że to zasługa pary młodej i tego wesela. Ja jednak widzę różnice. Porównajcie sobie najnowsze klipy MPS http://vimeo.com/user473503/videos Poza tym oni też pewnie są drodzy, ile biorą już nie panna?

Gość jak nie wiadomo o co chodzi
Co ty dużo mówić: najlepsi (łącznie z w.w.) są MP S. Nie starczy zrobić wolny przejazd kamerą i zbliżenia detali, liczy się też to coś :) za nimi filmowaniewesel - na prawdę nieźli, ale to jeszcze nie to... chociaż może już niedługo będą im deptać po piętach ? a na trzecim miejscy z w.w. WonderDream - jednak to nie ta dynamika i przede wszystkim nie te KOLORY !!! Za dużo przepaleń lub niedoświetleń p.s. mówię to jako fotograf, znam się więc trochę na rzeczy

Gość zukero
Jak dla mnie Mymoments i MPstudio to ta sama liga co z tego jak cenowo jedni i drudzy są dla mnie nieosiągalni phiiiii

Gość amanfaaa
No właśnie!!! To tylko dla jakiś bogaczy!!! A co ma zrobić normalny człowiek??? Dlaczego oni mają takie ceny, ktoś może mi to racjonalnie wytłumaczyć?

Gość wonderdreamy kosztuja
ok 6 tys, mpstudios mają 3 pakiety - 6 tys ( tyle ze nic w nim nie ma) 8 i 14 tys. Nie oszukujmy się - na takich kamerzystow malo kto moze sobie pozwolic. Poza tym moim zdaniem jesli sie nie organizuje naprawde przyzwoitego wesela z atrakcjami, w pieknym hotelu, dworku, czy pałacyku i nie mieszka w przyzwoitych warunkach to troche obciach takie "wyższe sfery" zapraszać, zeby sie potem miedzy sobą wysmiewali.... Zauwazcie, ze WSZYSCY oni kręcą te filmy tak, zeby jak najbardziej bylo widac kasę ich klientow.

Gość no tak tylko dla nadzianych
a zwykły szarak ma sie w dupe pocałować :O

Gość misiaczkaaa
Bez przesady, wiadomo, że jak się filmuje bogate wesela, ludzi, którzy są ustawieni, mają ładne domy, to zawsze to będzie widać. Jednak macie racje, że nie dla normalnych ludzi takie filmy. Choć przecież ktoś ich zamawia bo co chwile jakiś nowy teledysk pokazują, a terminy u nich na dwa lata w przód zajęte!! Widocznie mamy bogate społeczeństwo...

Gość zamawiaja najbogatsi
Powiedzmy, że takich firm w Polsce są 3, 4 , może maksymalnie 5. W związku z tym, jeśli każda z nich będzie kręcic po jednym ślubie w sezonie w sobote, to maksymalnie 5 par z jednej daty będzie ich klientami. Zadajcie sobie teraz pytanie - ile par bierze slub w jedną sobotę w całej Polsce w sezonie? Setki? Tysiące? A wiem z pierwszej ręki, że te firmy nie robią filmów tydzień w tydzień, raptem kilka rocznie. Wniosek nasuwa się sam.

Gość 13f
Biorą tyle kasy żeby odsiać roszczeniowe bydło o mentalności folwarczno-kołchozowej, taka brutalna prawda... Nic to, pozostaje skisły bigos, 6 miesiąc ciąży ze słodkim bejbikiem poczętym na dysko w krzakach i "po ślubie przestanie pić i bić" - nie dla psa kiełbasa. nie dla świni niebo...

Gość a ja wole czekolade........
a ja mialam super film i placilam duuuuuzo mniej niz MPstudios. film w najwyzszej jakosci, krotki (lekko ponad godzine), caly z podkladem muzycznym. jest duzo firm godnych uwagi, wystarczy dobrze poszukac. przy czym trzeba tak czy siak liczyc sie z kosztami powyzej 4-5 tys.

Gość ale bez sensu rzeczywiście
walić to, mnie tez nie stać ale nie będę się z tego powodu smucić, trudno

Gość amanfaaa
a ja wole czekolade, a co miałaś??? Dasz linka do strony? I ile zapłaciłaś?

Gość a ja wole czekolade......
http://ccvsproductions.pl/ my placilismy 4500 ale z tego co wiem to teraz chyba ma gostek drozej (my podpisywalismy umowe w 2010 jak chyba dopiero rozkrecal biznes). ale jak komus nie zal to bardzo polecam, bo chlopak od pocztaku do konca ma wizje wszystkiego i samemu nie trzeba sie wysilac, bo on mowi co i jak. a na weselu byl naprawde niewidoczny i nikomu nie przeszkadzal.