Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Jak wygladaja skurcze porodowe?

Polecane posty

dziewczyny ktore juz rodzily, powiedzcie mi-jak wygladaja skurcze porodowe? moze to glupie ale nie mam pojecia. Zawsze mialam bolesne miesiaczki wiec do bolu przywykla, ale jak one wygladaja?/ gdzie wystepuja? wiem ze powinny byc regularne, jednak znajoma opowiadala ze ja poprostu caly brzuch bolal non-stop i to byly te skurcze. Za pare dni mam termin i wolalabym nic nie przegapic

to fajnie aniu ze masz poczucie humoru ale ja chetnie poslucham bardziej elokwentnych wypowiedzi:]

szok! nie ma tu nikogo normalnego!;/

Ja bym skurcze porodowe przyrównała do tych miesiączkowych ale o 100000000000000 razy silniejsze. Uwierz mi, że jak będziesz miała juz takie konkretne skurcze to przestaniesz mówić o tym, że jestes przyzwyczajona do bólu. Mnie chyba w zyciu jeszcze nic tak bardzo nie bolało. Ale głowa do góry - da sie przeżyć ;) I nie bój się - na pewno bedziesz wiedziała kiedy to już ;) tez sie bałam, że nie rozpoznam bóli porodowych ale teraz wiem, że to niemożliwe ;)

Gość ania z krakowa
Normalnego? a czego Ty sie spodziewlas zadajac takie pytanie na forum? Jak WYGLADAJA skurcze porodowe? Miej oczy szeroko otwarte, to nie przegapisz :P

Trudno to opisać :) to cos jakby skrzyżowanie bólu kiedy przywalisz sobie czymś w kolano albo w łokieć z bólem przy ostrym zapaleniu pęcherza :o tylko sto razy mocniej boli w plecach i w dole brzucha. Inaczej nie umiem tego opisać :p poza tym podobno każdego inaczej boli a nawet jedną kobietę boli różnie przy każdym porodzie.

ania z krakowa - a cóż nienormalnego jest w tym pytaniu? Oświeć mnie, bo jakoś dla mnie autorka zadała dobre pytanie... ja tez przed porodem wypytywałam o takie rzeczy i PEWNIE TY TEŻ... NO ALE NIE PAMIĘTA WÓŁ JAK CIELĘCIEM BYŁ...