Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość retewerrte

po chuj sie męczyć przez cały życie

Polecane posty

Gość retewerrte

zero przyjemności z życia, wszystko nienormalne:O

Gość Aromatyczna
Zgadzam się z Tobą, po co się męczyć?

Gość hj4j46j
pff ano zgadzam sie i wielokrotnie tutaj o tym pisalam mam 26 lat i zrobilam bilans zycia z ktorego wynikalo ze 90% zycia to smutki porazki, depresje, zawody, rozpacze, zle wiadomosc itp 10% cudowne chwile-krotkie radosci itp bilans nijak nieoplacalny sory

Gość Aromatyczna
No właśnie, skoro bilans nam wychodzi taki żałosny to dalsze łudzenie się na coś dobrego w życiu jest poniżeniem.

Gość hj4j46j
widze po mojej matce i dalszej rodzinie ze nie ma co sie łudzić ze stanie sie cud i nasze zycie sie odmieni jak na moje oko im jestesmy starsi tym gorzej

Gość Aromatyczna
a obecnie to z czego jesteście zadowoleni, co wam daje szczęście ?

Gość otulona bezsennością
Gdyby ludzkość cała od wieków kierowała się taką filozofią, wyginęlibyśmy na ciężką depresję już razem z dinozaurami lub krótko po nich. Sensem życia jest praca, w którą wkłada się serce (jakakolwiek by nie była) i uszczęśliwianie bardziej smutnych od nas. Współczesny egoizm powala po prostu. Życie zawsze takie było, a stworzono wspaniałe wynalazki i mnóstwo ludzi było w stanie poświęcić się dla innych, niektórzy aż do męczeństwa. Teraz tylko wieczne użalanie. Od tego blisko do 2 m pod ziemią. Taka Teresa Martin z Lisieux - była biedna, nie miała dosłownie nic, nigdy nie miała męża, umarła w strasznych cierpieniach bez lekarstw na gruźlicę płuc, gangrenę jelit i wnętrzności, a przez całą agonię podtrzymywała na duchu tych, co nad jej cierpieniem płakali. Niepojęte dzisiaj, co? Kto by był zdolny do tego w obecnych czasach?

Gość I tu właśnie niezbędna
jest religia,która postraszy istnieniem duszy i jakąś niepewnością co się z nią dzieje po śmierci,inaczej będziemy mieć społeczeństwo popaprańców samobójców.

Gość hj4j46j
generalnie zycie cudem zadnym nie jest ale umierac tez strach bo moze byc gorzej to cos w stylu lepszy wrog znany niz obcy sorki ale taka jest prawda ze uslane rozami to na pewno nie jest, przynajmniej nie dla mnie

Gość I tu właśnie niezbędna
Którzy zrobią wielką łaskę,że będą żyć.

Gość hj4j46j
no wlasnie ja juz nie planuje bo nie widze sensu i tak wszystkie plany szlag trafia-lub spora wiekszosc z roznych powodow a to czynnik ludzki zawodzi itp wiec marzyc tez nie marze

Gość Zoomzoom
Jak to nienormalne? Mamy tylko ten swiat taki jaki jest. Pomysl ile pokolen wstecz musialo sie nameczyc zebys pojawil sie na tej ziemi i mowil teraz, ze masz zero przyjemnosci z zycia.

Gość hj4j46j
jak mysle o mece innych pokolen to ze niby mam z wdziecznosci cieszyc sie z byle czego??

Gość Zoomzoom
Pomysl raczej, ze moze to oni mieli racje? Kim ty jestes zeby wiedziec na czym polega sens zycia?

Gość gość
A kim ty jesteś że wiesz?

Gość gość
Po h*j to sie mozna zakopac, albo do rzeki wleź:-)

Gość gość
Oj "to wredne życie". Rączki ma się do tyłu zawiązane to nic niemożna zrobić. Nóżki okowami skute i do tego 2 duże kule to nie można chodzić. Móżdżek jest za ciasny na czaszkę to niemożna myśleć. O dziwo, tylko ryjek nie ma oporów i miele pierdoły bez bólu. / Jak ludzie mogą tak narzekaś na swoje życie to ja nigdy nie pojmę! Tyle ciekawych rzeczy się dzieje ale trzeba chcieć i umieć słuchać. Tyle jest do zobaczenia, nawet przez okno, ale trzeba chcieć i umieć zobaczyć.Okazać chociaż trochę własnej inicjatywy i ruszyć tyłek nikomu nie zaszkodziło. Pogrzebaliście się za życia to takie macie. Wstyd. Homo sapiens niby taki zdolny i mądry, a wychodzi na to że ewulują się jakieś sub-ludzkie, do nieczego nieprzydatne rodzaje człowieka. Fuj. Nudziarze.

Gość Rubin

Stfuj