Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

qfelek

Zareczyny

Polecane posty

Jestem z nia troche ponad dwa lata. Ja pracuje od kilku lat, ona studiuje. Ze wzgledu, na nia kupilem mieszkanie blisko jej uczelni aby nie musiala tracic czasu na dojazd. Ja probuje zajac sie prowadzeniem mieszkania (oplaty, zakupy) jak mam czas to staram sie posprzatac, ale mam z tym problem bo otwarlem druga firme i staram sie o dodatkowa srodki na nasze zachcianki... Od jakiegos czasu slysze caly czas o zareczynach, ze powinienem sie okreslic. Ja chcialbym z nia byc, ale nie chce na sie sie zareczac. Nie chce aby to bylo wymuszone, chce aby to samo przyszlo i bylo wyjatkowe. Dodatkowo dostalem ultimatum, ze jezeli sie nie oswiadcze do konca roku to koniec z nami bo ona dluzej czekac nie moze... Ja mysle, ze jest to syndrom starej panny 5 roku, gdzie wiekszosc jej kolezanek wychodzi za maz... Co o tym myslicie? Poddac sie i zareczyc bo ona tego pragnie?

Gość maturks4
I co? Chcesz robić za męczennika? Chociaż nie wierzę w taki "ideał" męski który mając utrzymankę jeszcze jej kurz z podłóg ściera. Więc się zastanów... i może dorośnijcie do związku, a nie kontraktu. Najlepiej osobno

Gość fryga xyz
Zaręczyny zawsze można zerwać, to jeszcze nie ślub. Ona chce mieć pewność, że myślisz o niej poważnie, dlatego chce jakiejś deklaracji.Zastanów się, czy jeśli z tobą zerwie, przejdziesz obok tego faktu obojętnie.

Ale argumentacja jest taka, ze to ja wszystko mam :) Obiadki, sex na zawołanie i takie inne ekstra dodatki do zwiazku - chociaz to dziala raczej w druga strone w zwiazkach :) Zeby facet mial "sex w kazdej chwili" musi pomeczyc sie kolacja, niespodzianka etc. A kobieta? "chce sexu" i jak nie dostanie to jeszcze ma pretensje :)

@fryga xyz Ale ja jej to czesto mowie, ze chce z nia byc a fakt jakiegos pierscionka nie jest dla mnie deklaracja. Tym bardziej, ze ona juz byla zareczona i jakos zerwala te zareczyny. Niestety odnosnie slubu, zareczyn jestem odmiencem bo dla mnie wazniejsze sa slowa a nie pierscionki czy inne zorganizowane akcje.

Gość fryga xyz
A dla niej ważniejszy jest pierścionek, więc kup go jej i będziesz miał święty spokój. Ona chce postawić na swoim, ty chcesz mieć problem z głowy, więc malutki pierścionek antidotum na wszystko.