Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość megabbbbs

Zapomniana tabletka anty-czy moge byc w ciazy?

Polecane posty

Gość megabbbbs

hej, dziewczyny troche panikuje i sie martwie, otoz mialam sytuacje ze zapomnialam wziac tabletke anty a dzien wczesniej uprawialam stosunek do konca, pigulki zapomnianej nie przyjelam, czy moge byc z ciazy? czy dopiero te 7 dni po zapomnianej tabletce sie liczy, nie to przed? Aha i biore Cilest, to moj 1 cykl

Gość no skoro to tak
pierwszy cykl i zapomniałaś tabletki to różnie może być. Przekonasz się gdy zrobisz test w odpowiednim czasie.

Gość megabbbbs
rozumiem ze roznie moze byc, a jak myslisz jesli sie zapomina tabletke to ryzykowne sa ktore bardziej stusunki? tez przed zapomnieciem, czy po?

Gość megabbbbs
w dniu 9 od okresu, w dniu 8 od 1 dnia brania tabletek

Gość megabbbbs
hej no niech ktos mi powie jak ztym jest, ulotke czytalam ale i tak mi wiele ona nie mowi

Gość niepewność.....
no z tym to tak jest, że jak wiadomo tabletki nawet regularnie przyjmowane dają blisko 100%, ale jednak nie 100% pewności, więc każde odstępstwo od prawidłowego stosowania zwiększa ryzyko wpadki.. i co tu mamy Ci pisać?? raczej nie jesteś, bo mechanizm działania tabletki jest zwykle kilkutorowy, że się tak wyrażę, ale nikt nie jest w stanie zapewnić Cię o tym na 100%, na obecnym etapie to pewnie nawet ginekolog nie, bo za wcześnie...

Gość Lek.Gin.Marian.P.
Proszę się nie denerwować. Jestem pewien że do ciąży nie doszło w Pani przypadku. Jest to możliwe ale w bardzo niewielkim procencie. Proszę nadal przyjmować tabletki i zrobić test jeżeli nie wystąpi krwawienie z odstawienia.

Gość megabbbbs
Okej, tablektki przyjmuję, odezwe sie za niecale 2 tyg i poinformuje czy jestem w ciazy czy nie ;)

No niestety ryzyko istnieje Po pierwsze przy pierwszym opakowaniu tabletek masz nawet w ulotce napisane (mi ginekolog to podkreslal) ze istnieje ryzyko zapłodnienia i warto dodatkowo się zabezpieczyć Dopiero od drugiego cyklu jest bezpiecznie całkowicie A Ty dodatkowo pominęłaś 1 tabletkę W takim wypadku mogło dojść do uwolnienia kom. jajowej i zapłodnienia I wcale nie jest to tak mało prawdopodobne Stężenie hormonów było jeszcze zbyt małe, organizm się całkowicie nie przestawił na cykle bezowulacyjne Takze zró test po paru dniach

Gość megabbbbs
powiem szczerze ze biore je zawsze o 10, tzn plus minus 3 h bo niestety ale mam zawsze tyle na glowie ze zazwyczaj mi to gdzies umyka, a wtedy nie dosc ze nie wzielam o 10 normalnie, to nastepnego dnia wzielam jedna dopiero ok 18-19 to prawie 2 dni, a przypomnialam sobie jak mnie podbrzusze zaczelo pobolewac... wlasnie ale wspolzylam tylko dzien przed, to te plemniki mogly by przezyc tyle? jak sie nie wezmie tabletki to jajeczko moze sie uwolinic tego samego dnia czy po jakims czasie?