Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiek emerytalnyyyy

Kobiety! cieszycie się, że podniesiono Wam wiek emerytalny do 67 lat???

Polecane posty

Gość do ilu??????
>>ja mam 33 lata i juz za bardzo zj**any kregoslup jak na swoje lata, ciekawe jak dotrwam do 67>>..............pewnie na wózku inwalidzkim,bo renty nie dostanniesz

Gość Lisavietta
ja się cieszę

Gość xcxcxcszxc
skoro wy tez mezczyzni jeczycie o roznowuprawnieniu to od teraz gotujcie obiadki sprzatajcie domy i wychowujcie dzieci o rodzeniu nie wspomne bo to niemozliwe a szkoda

Gość do rudego niech przeczyta
a czy rudy wziął pod uwagę że 67 letnia kobieta np na kasie w biedronce albo w zakładach mięsnych na hali to co innego jak 67 latka siedząca z dupą w rządzie? oni siedziec mogą i do 100 bo nic nie robią. A tak ludzi będą karawany wywozić do piachu, a rząd zaoszczedzi na wypłacaniu emerytur bo ludzie ich nie dozyja.

Gość tak, zniesiono
ulgę za internet i ulgę na dziecko, no i wiek emerytalny do 67 lat :)))) Chcieliście PO to macie hahahhaahahahahahaha

Gość xcxcxcszxc
no dokladnie renty nie dostane bo na kregoslup nie ma. Na kregoslup dostaja tylko po znajomosci

Gość do ilu??????
>W końcu jest równo uprawnienie, oto wy feministki przecież walczycie hehe>............a kto ci powiedział,że jestem feministką??? ja ,jako słaba płeć, nie chcę pracować 67 lat!!!:)))))

Gość takie tam duperele
W takim razie ciekawe kiedy młodzi wypracują sobie lata do emerytury skoro stare pierniki będą tyrać do śmierci? Już nie wspomnę o wychowaniu młodych do pracy, której dla nich po prostu nie będzie. A nawet jeśli ją dostaną to nauczeni wieloletniego bezrobocia nie będą potrafili pracować. Porażka rudzielca na całej linii bo nie myśli perspektywicznie :(

Gość Wystąpienie premiera Tuska
o to między innymi chodziło, żeby ludzie nie dożywali emerytur:O Coraz więcej jest też przypadków kobiet umierających na zawał, ponieważ są zbyt przeciążone pracą zawodową i w domu 🖐️

Gość styka jak w zegarku
to co oni beda robic z pieniedzmi ze skladek na emerytuty skoro tak pozno bedzie sie je wyplacac?

Gość spoko moja mama
zmarła jak miała 65 ,.Jak ludzie to dostrzega to wszyscy będa pracowac na czarno i odkładać do skarpety , po chuj pracować i odkładać emerytalna składkę , jak się nie dożyje emerytury.

Gość Henio229
Po co podnosić wiek emerytalny. Niech powiedzą,że każdy ma pracować do śmierci i tyle. Młodzi nie mają szans na pracę i na emeryturę. I chyba o to temu rządowi chodzi.

Gość super, kocham Donalda
potrafi wybrnąć z kryzysu hahhahahahahah :) Dziadki będą tyrać a dla młodych brak miejsc pracy - sami chcieliście ;)

patrzycie na to w ten sposób: o boże, jak podwyższą wiek emerytalny to będę kiedyś tam musiała tyrać 5 lat więcej! spójrzcie na to tak: jeśli nie podwyższą wieku emerytalnego, będą mi więcej zabierac z mojej pensji przez całe moje życie, aby utrzymywać ludzi, którzy jeszcze mogą pracować. Będą zabierać horrendalnie dużo, bo coraz mniej jest młodzieży i społeczeńswo sie starzeje, a więc wydatków nie będą w stanie rozłożyć na więcej pracujących! Na dodatek, kiedy ja juz będę na emeryturze, młodych będzie tak mało, że emerytura będzie niewspółmiernie niska do tego, co ja wyłożyłam przez całe moje pracujące życie na innych. po trzecie i ostatnie. Ludzie pracujący mają o wiele więcej kasy niż biedni emeryci. Nie wszysycy chcą iść na emeryturę ale po wieku emerytalnym wywierana jest na nich presja by się zwolnić. Nie mają co ze sobą zrobić i dlatego OKROPNE TEŚCIOWE Z BRAKU POMYSŁU NA ŻYCIE NACHODZĄ I UPRZYKRZAJĄ ŻYCIE SWOIM SYNOWYM, czego nie byłoby, gdyby miały czas zajęty pracą.

nie znieśli ulgi na dziecko, tylko są obostrzenia: - o 50% podnieśli ulge na 3 i kolejne dziecko - dla osób z dochodem do 85 tys. rocznie bez zmian - ci co zarabiają więcej mają ulgę pod warunkiem, że mają więcej niż 1 dziecko becikowe tylko dla tych do 85 tys. dochodu rocznie internet zniesiona ulga

Gość xcxcxcszxc
i wiwerzcie lub nie ale pacowac legalnie nie mam zmaiaru. nie bede oddawala panstwu czegos czego w zyciu na oczy n ie zobacze

Gość xcxcxcszxc
chodzi o to by wielu uprzywilejowanym zabrac duzo wczesniejsze nienalezne emeryturki i to spore emeryturki. agent tomek mlokos ktory ma emeryturke kilkaset razy wieksza niz niejeden ktory haruje cale zycie

mundurowym podnieśli wiek emerytalny do 55 lat, pod warunkiem przepracowania 25 lat a nie jak wcześniej po 15 latach

Gość spoko moja mama
agent tomek podlega innym prawom , ze względu na swoja pracę , kiciusia nie narzekaj tylko tez się zatrudnij tam gdzie agent i będziesz iała świadczenia w tym wieku.Taka mądra jestes a na to nie wpadłaś.

A kto wam broni stworzyć sobie własne miejsce pracy? naprawde trzeba wam prace podstawiac po sam ryj?

poza tym on tera jest posłem, z czego ma dodatkowe jakieś 10 000. myślicie że w okresie sprawowania mandaatu cały czas pobiera emeryturę? :o

Gość xcxcxcszxc
i taki agent tomek dobral sie do stolka kurde takie byle co bedzie dodatkowo zbieralo kupe kasy bo oczywiscie im wolno pobierac pensje poselska i duze emeryturki

Gość xcxcxcszxc
chodzi o to w ogole jak mozna byc takim mlodym emerytem?? no kurka sie wcale nie narobil i mzoe robic dalej. Kutwa mać takim powinni zabierac bo te emeryturki sie takim nie naleza i to jeszcze w takich kwotach

Gość nikaraguje
Nauczcie się ludzie, że nikt wam za darmo nic nie da! Odkładajcie sobie na starość, inwestujcie itd. a będziecie mogli przestać pracować kiedy wam się będzie podobało a nie ciągnąć tylko od państwa, które rzuci wam tylko ochłapy.