Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama nie butelkowa o nie

czy popłniłam błąd?

Polecane posty

dziecko nie używa pampersów od 20mc. pierwszy miesiąc nie sikało w nocy a potem zaczęło;/ nie wiem czemu. teraz ma 27mc i mam serdecznie dość. przed snem robi siku a w nocy ok 1 wysadzam na siku ale jak spi. zdarza sie ze mimo to zsika sie w nocy, co z tym idzie pranie całej pościeli. założyć pieluchę na noc? macie jakieś pomysły? Rady mile widziane konstruktywna krytyka mile widziana krytyka - nie wysilaj sie jak masz zamiar krytykować,:P dziękuje za uwagę, zapraszam do syskusji pozdrawiam M

Sprawdź czy nie marźnie, może wystarczy cieplejsza piżama. U mojej córki podziałało jak moczyła się w nocy.

Gość wkładaj pieluchę na noc
🖐️

dziecko spi ze mna, ale pod swoja kołderką , na swojej poduszce, odkrywa sie całą noc a ja przez pół jak nie spie to przykrywam. Kark jest letni albo o nie. Dziękuje za dobrą radę:)

Gość mrMaxx
ja nie zakładałabym z powrotem pieluchy,bo wrócisz do punktu wyjścia. Możesz spróbować z tą piżamą.Czy przed snem dajesz dziecku coś pić?? Ja starałam się nie dawać pić już po 19.00

Gość byc moze..............
dziecko jest przeziebione lub za cienko ubrane do snu . 1. orgranicz wieczorne picie 2.nadal wysadzaj tak jak dotychczas 3.w aptece mozesz kupic takie podklady , ktore kladziesz pod przescieradlo - i ewentualnie bedziesz musiala wyprac tylko pizamke i przescieradlo . 4. albo mozesz przez jakis czas zakladac dziecku pieluche . 5. nie wykopuje sie czasem w nocy ? moze przez to marznie i stad sika?

doczytalam ze dziecko sie wykopuje . Moja corcia tez ciagle sie wykopywala w nocy i marzla ( mam na mysli sezeon jesienno - zimowy ). I kupilam jej taki spiwor do spania ( sa rozne rozmiary ) jak znajde na alegro to wkleje linka . moze ten spiwor tez sie sprawdzi u twojego dziecka? warto sprobowac

nie jest przeziębione, ale sie wykopuje całą noc. podkłady mam, ale do prania tez idzie kołderka bo jak sika to przez piżamę przechodzi na kocyk i kołderkę, podkłady daja tylko tyle ze mam suche łóżko:D dziękuje, ubiorę cieplej na noc. spi w cienkiej podkoszulce na dł rękaw i spodenkach, kark jest zazwyczaj chłodny, ale tak ma od zawsze. założe 2 cienkie bluzeczki i zobaczymy jeszcze raz dziekuje

tez mysle o spiworze, tylko nie wiem czy przejdzie. spała w spiworze do 6mc zycia, potem koc na lato i kołderka zimą./

słuchaj mozesz ten spiwor zalozyc jej dopiero po tym jak ja o tej 1 godzinie wysadzasz na nocnik - wtedy bedzie zaspana i nie bedzie kontaktowala na tyle zeby zauwazyc ze zakladasz jej ten spiwor.

ale to normalne ze dziecku się zmienia , i zaczyna sikać mojemu zdjęłam pieluszkę jak miał 13 m-cy bo kilka tyg po nocy pampers był suchy , nawet bałam sie ze coś z nerkami ;/ ale pani doktor powiedziała mi o co chodzi :) po prostu potrafi trzymac juz mocz , w dzień tez normalnie sikał do nocniczka , ale latem jak sobie biegał bez majteczek i sikał w ogrodzie :) "gdzie popadnie " później miałam już problem :/ sam fakt tego ze nie odczuwal potrzeby ściągania majteczek , z czasem nad tym zapanowałam w nocy się budzi do toalety , ale czasami tak długo przetrzymuje ze az go siusiak boli - tzn normalnie drętwieje - tego tez się kiedyś przestarszyłam , bo to moje pierwsze dziecko :) wiadomo jak jest :)

Gość ja to myślę
że śpiwór to poroniony pomysł czasem dzieci sikają bo mają brzydkie sny bo się czegoś naogladały albo nasłuchały zresztą to małe dziecko podkładaj coś pod przescieradło a do spania to lekka piżamka a nie od razu majty na futrze a z czasem się oduczy

ja to myślę - świetnie, tak do tej pory robiłam. pranie pościeli 2x w tyg i nie spanie do 1 w nocy bo trzeba wysikać. wolałabym to zmienić;]

Gość mamamam27
kup pieluszki ale takie w których dziecko czuje mokro a nie przesikuje ci na zewnątrz..

Gość ja to myślę
to jest męczące ale czy ty sama chciałabyś spać w śpiworku jak ci tu radzą sikanie nocne najrzadziej jest spowodowane marźnięciem w nocy pewnie to chwilowy problem i minie a jak wrócisz do pieluch to jaką masz gwarancję że potem nie będzie sikać moja koleżanka tak zrobiła dziecko ma teraz 4.5 roku i sypia w pieluszce lekarz ją wyzwał że głupia no i miał rację

do mammama27 bez sensu zeby autorka kupowala takie pieluszki - bo przeciez juz oduczyla dziecko od pieluch - to po co ma cofac dziecko w rozwoju . chodzi tu tylko o noc jak dziecko spi to nie poczuje ze ma morko przeciez - takie pieluchy sa dobre do nauki w dzien

Gość do a ja to mysle ..........
piszesz bzdury ......... dzieci sa rozne - jedne sie wykopuja drugie spia grzecznie A te co sie wykopuja to zwykle marna i sikaja w nocy . Ja jestem dorosla i jak mi jest zimno w nocy to czesciej sikam - u dziecka jest podobne tyle ze jak jest spiace to zrobi przez sen. Dla dzieci ktore sie wykopuja spiwor jest swietny ( moze nie wiesz jak taki spiwor wyglada skoro tak krytykujesz ?) zwlaszcze w porze zimowej.

Gość klara 1986
jesteśmy na etapie nauki sikania na nocnik i w związku z tym mam takie pytanie: w nocy mam budzić dziecko żeby się wysikało??? Sadzać półprzytomne dziecko na nocnik??? Pytam bo jak na razie to córka tylko w dzień robi siku do nocnika a na noc zakładam pampersa.

Gość ja to myślę
wiem jak śpiwór wygląda bo mam dwoje dzieci ale każdy lekarz ci powie że to głupota ubierać dziecko w coś takiego i większość matek też tak sądzi a dzieci często moczą się w nocy nawet jak je owiniesz w kokon z wełny

Gość do a ja to mysle ..........
no to powiem ci tak moja corka odkad skonczyla 1,5 roku ( a od tego momentu nie nosi pieluchy nawet na noc ) i w porze jesienno - zimowej zawsze pakuja ja do spiwora ( spiwor nie jest ciasny , jest swobodny ) i nigdy ( a teraz ma 3,5 roku ) nie nasikala w nocy do spiwora . I jeszcze jedno - jak dziecko zmarznie to moze zrobic siku. Moja corka w wrzesniu zrobila siku do lozka ( bo spiwor zakladam dopiero w pazdzierniku ) bo sie wykopala i zmarzla - miala zimne nozki i raczki . Wiec twoja teoria w przypadku mojej corki sie nie sprawdza.

Gość ja to myślę
a moje dzieci nie śpią w pampersach od 11 miesiąca śpią w majtach i koszulkach boso-o zgrozo -pewnie powiesz i nawet raz nie nasikały na łózko bo są zahartowane mądralo

Gość a ja myślę sobie tak
albo kup ten śpiworek i przetestuj albo na noc zakładaj pieluszkę z tych pull up czyli imitujących majteczki, takie które dziecko samo może podciągać i zsuwać by usiaść na nocniczek

ide po spiworek, moze znajde duzy i kupie, wole to , a jak sie nie uda beda pieluchy;/ dziękuje raz jeszcze temat uważam za zamknięty:D

nie ma :( normalnie w sklepach nie ma no dupa, zostaje mi all, buuu