Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zwariowana wycienczona mama

Moje dziecko moje troski...

Polecane posty

a może autorka znalazła chwile bo dziecko poszlo spac, a ona chciala znaleźć wsparcie w innych osobach. Ale chyba nie znalazła, bo uciekła od Was czarownice.

Gość mamaahmeda
Autorko nie jesteś sama.... Moje dzieciątko też daje mi w kość od narodzin. Od samego początku prawie nie śpi w dzień może jakies 2-3 drzemki po jedzeniu na 15 minut. Nie moge powiedziec bo od 3 miesiaca spi od 20 do 5 rano bez budzenia na papu, jednak w dzien jest cięzko.... Nie mam czasu na nic nawet na spacerze nie spi. Nauczylismy go noszenia na raczkach. W sumie to moje zdanie jest takie ze maluch powinien byc noszony bo widocznie potzrebuje bliskosci ale u nas przerodzilo sie to w noszenie caly dzien. jednak przyczyna noszenia byla traumatyczna... kiedy maly mial 2,5 miesiaca zachlysnąl mi sie na przewijaku i przestal oddychac. jestem ratownikiem z wyksztalcenia wiec podjelam szybka akcję przywrócenia oddechu- na pogotowie czekalismy 10 minut a jest 2 ulice od nas. kiedy panowie z pogotowia raczyli przyjechac wreszcie maly juz oddychal i mial sie oki. od tej pory kazde karmienie i pojenie bylo dla nas traumą. nosilismy dlugo po posilku ze strachu ze sie powtorzy. no i tak mamy teraz malego ahmeda terroryste który non stop domaga sie noszenia. Ma azs, więc natychmiast zqaczyna drapac sie do krwi ze zlosci Kiedy odkładam go do lozeczka dostaje szalu i biorę go. Mata juz mu sie znudzila bo przeciez "nudno" patrzec na swiat z ziemi. lezaczek dobry na chwile, łózeczko tylko wieczorem wchodzi w gre. No ale pocieszam sie ze juz siedzi i pomalu zaczyna dostrzegac cos innego niz tylko mnie.

Gość uhoiho
noe jesteś sama autorko ;) moje dziecko wg wszystkich to siedzący-bo jeszcze nie chodzi ;)- anioł.Każdy kto go widzi ciumka mu nad uchem jaki grzeczny,cudowny ułożony.Szkoda że ten ktoś nie widział mojego dziecka w akcji kilka razy:D ma 7 miesięcy... Kiedy jest pora do spania-wtedy jego interesuje wszystko tylko nie butelka i usypianie, a ledwo na oczy patrzy,otwiera je na siłę.Nikt nie powiedział że b ędzie łatwo ,prawda?:P

Gość mamaahmeda
Hah kiedys otworzymy to forum i usmiejemy sie po pachy z naszych trosk:)

Gość mamaahmeda
a poki co potrzebujemy wsparcia chociazby wieczorem na kafe. Nie kazda mama ma wsparcie w matce, siostrze czy tesciowej. Nie kazda mam moze sobie pozwolic na wyjscie na spokojne zakupy czy z męzem ale tak jak powiedziala przedmowczyni= nikt nie mowil zez bedzie latwo. A komentarze ja mam 2=3=4 dzieci jakoes do nie nie przemawiaja, bo im wiecej dzieci tym bardziej luzackie podejscie do dziecka i tak naprawde kazde chowa sie z rodzenstwem.

Gość uhoiho
aktualnie ma chyba jakiś uraz do wózka,wcześniej cacuśnie-wsadzałam,zapinałam szele i łaziłam nawet po 4 godziny z butelką i pampem w zapasie.Więc jak zdarzyła się awaria-na kolano,wlew mleczny,dupsko raz dwa przewinęłam i spał dalej.A teraz?Wytrzyma mi góra godzinę w wózku a potem robi takie larmo że lecę biegiem do domu.Może to wina zimowych ciuszków?W zasadzie ruchy ma znacznie ograniczone,sztywne.Jak ostatnio dostał palmy w Biedronce,to tylko wrzucałam na oślep zakupy do koszyka,udając że nie widzę spojrzeń oburzonych jego darciem klientów,a jakiś pan przedemną w kasie się zlitował i mnie puścił...

Gość uhoiho
najlepiej mi się chce śmiać i równocześnie osłabia mnie jego zachowanie po kąpieli-jego stan wskazuje na to że po butelce odpłynie do conajmniej 24,a tu karmię-a to mnie za nos łapie,wiosłuje nogą lub ręką,szarpie na sobie ciuszki,a oczy szparki,jest nieprzytomny ze zmęczenia, bo z reguły ostatnią drzemkę kończy w okolicach 15.30-16 najpóźniej 16.30

Gość mamaahmeda
hah a mi w szale mojego synka w carrefourze otworzyli dodatkową kasę:)

Gość uhoiho
jest też na etapie wymuszania-gdzieś złapie mój telefon,zaraz go usiłuje go badać oralnie,zabieram-wrzask.A swoich zabawek ma 5 ton koło siebie-nie,akurat spośród tych 5 ton wyłowi mój telefon z jakiejś czeluści.