Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kitka27

krople do nosa na katar w ciąży

Polecane posty

hej, czy któraś z Was używała kropelek do nosa typu Afrin i dziecku to nie zaszkodziło? Ja jestem w 35 tc i straszliwie się przeziębiłam. Musiałam użyć kropli , bo ledwo oddychałam. Co prawda tych dla dzieci (0,05%), no ale zawsze... a teraz się boję, że mogło to zaszkodzić dziecku... moja ginekolog twierdzi, że jak sobie parę razy zakroplę nos to tragedii nie ma, ale i tak panikuję...

Gość hryza
hmm Flixotide to jest lek sterydowy na astmę, podaje się go wziewnie, na oskrzela... bezpieczny dla kobiet w ciąży jest acatar fast

Leżałam w szpitalu i złapało mnie przeziębienie, lekarz kazał mi brać Euphorbium (homeopatyczne krople do nosa, bezpieczne dla kobiet w ciąży i niemowląt).

klaniks, dzięki za odpowiedz, wlasnie o to mi chodziło:) uspokoilam sie:) ja wiem, ze tylko homeopatia i sól morska, ale mi to zupelnie nie pomagalo, dlatego siegnelam po afrin...

Ja mam końcówkę kataru, byłam u lekarza, dała mi wodę morską do nosa fix - jest bezpieczna w ciąży. Mi pomogła, do tego robiłam inhalacje z soli morskiej (1 łyżka) i 1 l wody wrzącej do tego kilka kropli Amolu.

Gość mmama277
euphorbium uzywalam-pomoglo

Gość KLANIKS
autorko, ja chorowalam co chwile w mojej ciązy. w I,II i III trymestrze. dopiero w III siegnełam po paracetamol i te krople. mialam gorączke i ten okropny katar.mysle, ze mozesz sobie psiknąć np przed snem zeby latwo bylo zasnąć, a w ciagu dnia ratowac się solą morską. mi tez troche pomagal wick vaporup (maść) smarowałam klatkę, szyję i pod nosem.

Gość juzmama
Kiedy ja byłam w ciązy i miałam okropny katar mój gin polecił mi używać krople sulfarinol i wodę morską

Gość maszka rada
Laski a wiecie może co może się stać po tych kroplach??? JA brałam na pocz. ciąży i teraz mam obawy...

Gość panna z czwartego poziomu
w ciąży rewelacyjnie pomógł mi pneumovit, kosztuje około 10 zł, na ulotce jest napisane, że wskazany zwłaszcza w ciąży, to nie spray leczniczy, ale fizjologiczy roztwór leczniczej wody mineralnej, polecono mi go w ciąży wiosną gdy zaatakowała alergia, ale na infekcje też bardzo pomaga, nic tak nie przyniosło mi ulgi, rewelacyjnie udrażnia nos, wszystkie koleżanki w ciąży korzystają z mojego doświadczenia, życzę zdrowia:):)

Gość KLANIKS
maszka rada --- a dużo i w ktorym t.c??

Gość KLANIKS
tez mi sie tak wydaje, ze nie masz sie czym martwic.ja bralam leki na pocz. ciazy jak jeszcze nie wiedzialam ze jestem. dziecko zdrowiusieńkie :)

Gość maszka rada
przez tydzien jakies 6 razy dziennie brałam jakiś 6 tydzień...

Gość mamamama26
ja mam acatar baby - psikam dziecku na katar i nawet dziś czytałam ulotke gdzie pisze że kobiety w ciąży mogą go stosować