Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hiszpanin

Jakie potrawy będziecie mieli na święta?

Polecane posty

U mnie w domu właściwie tylko 3 wigilijne potrawy - groch z kapustą - żurek z ziemniakami - karp no i jeszcze opłatek tak poza tym poza wigilijnymi potrawami będą: soki, jakieś ciasto, chałka, chleb i to wszystko.

Gość christmas is all aroundd
ale was wzdyma po tym grochu.... współczuję tym, co za wami na pasterce staną

Gość kjnk
u mnie pewnie standardowo: barszcz czerwony z uszkami kapusta z grzybami karp smażony karp w galarecie śledzie a) w occie b) w sosie pomidorowym owoce, ciasto, herbata:) i oczywiscie opłatek

Kapusta postna z grzybami (najlepsza na świecie!) sledzik karp ziemniaczki kutia kompot z suszu (pyszota!) rybka po grecku ciasta herbata itd....

Dlaczego kanapki z serem i parówki? nie robisz wigilii? wątpie żebyśmy poszli na pasterkę, obejrzymy pewnie pasterke w telewizji.

Gość christmas is all aroundd
a i indyk

standardowo: barszcz z uszkami pierogi z kapustą i grzybami karp smażony ryba w zalewie pomidorowej ryba po grecku kutia kompot z suszu ... itp. ciasta: piernik, miodownik, jakieś z kremem a do tego babeczki z kremem i owocami to w Wigilię. w 1 i 2 dzień świąt menu znacznie ulega zmianie.

grzybowa, barszcz, 3 rodzaje ryby, kapusta z grzybami, krokiety, sernik, babka, i masa sałatek :D szkoda tylko, że będę musiała sama polowe robić :O

u mnie barzcz i uszka z wlasnej roboty, zupa z suszu, rybka smazona, pierogi wlasnej roboty, krokiety, kapusta z grzybami, sledzie w smietanie z ziemniakami w mundurkach,

Gość u mnie będzie barszcz
z krokietami kapusta z fasolą i grzybami a do tego ziemniaki dorsz w panierce (nie lubimy karpia) 2 rodzaje sałatek ciasto (którego nikt po kolacji nie tnie jak zwykle) i jakiś sok lub kompot Nie robimy wielu potraw bo wigilię spędzamy "na szybko" z teściową, z którą nie mamy nawet ochoty siedzieć dłużej niż godzinę :o Całe życie nam pieprzy a w wigilie udajemy szczęśliwą rodzinkę :o Poza tym wigilię zawsze spędzamy we 3 więc nie miałby kto tych wszystkich potraw zjeść. Mi jak co roku wystarcza kapusta z fasolą i grzybami, jem raz w roku ale jest taka pyszna, że sobie nie odmówię, ale po jednej porcji już nie mogę zjeść niczego innego bo ogólnie mało jem.

Gość gnhfybcvdx
rhovannion, mam pytanie a twoja matka nie zaprosi cie na wigilie?

gnhfybcvdx - nie wiem. Pewnie nie, bo wie, że nie jestem katoliczką i nie obchodzę świąt. Od lat spędzam ten czas sama i jakoś nie umarłam.

Gość jak sama nazwa wskazuje
w tytule jest o świętach a wy pierdolicie o wigilii :o

ok: poza Wigilią u mnie na stole zagoszczą: sałatki różnego rodzaju, potrawy z Wigilii bigos jakieś pieczone/wędzone mięska normalne obiady, czyli pewnie kotleciki lub mięsa w sosie z ziemniakami i surówkami poza tym ciasta

Gość jak sama nazwa wskazuje
u mnie będzie kapusta wlasnej roboty, ryba własnej roboty naturalnie własnego smażenia na oleju z własnej roboty, do tego barszcz własnej roboty z grzybkami własnej roboty, herbatka z Indii własnej roboty

Gość ozdoby świateczne - witraże
http://allegro.pl/ozdoby-swiateczne-witraze-naklejki-i1937289254.html Piekne stylowe naklejki wykonane ze specjalistycznej folii witrazowej dające piekny blask w słoneczne dni. NOwość - pierwsze takie na allegro !!!!! Zapakowane w tube - nadają sie na prezent np. na Mikołajki Kolory sa naprawde przepiekne czego nie odzwieciedlaja zdjecia - promienie słoneczne slicznie przechodza zostawiajc kolorowa poswiatę. Serdecznie polecam Witraze mozna myć łagodnym detergentem

Gość a po co samemu grzyby hodować
? w lesie można nazbierać i takie są najlepsze więc nie rozumiem niezrozumienia :p

Gość jedzeniowa potrawka
stek, krewetki, ryz basmatti i surowka z rukoli. do popicia wino. moze jescze zrobie jakies dodatkowe warywa typu brokuly lub szparagi.