Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matina1

zawody dla kobiet w wieku 65 lat?

Polecane posty

Gość matina1

Witam.Może ktoś mi pomoże,bo od wczoraj się zastanawiam jakie zawody dla kobiet będą dostępne w wieku 65 lat?w biurze,w rejestracji w przychodni.........i co dalej?

Gość myyy oh myyy
ninia, gosposia, ekspedientka i moze strozowka.... nooo i polityka!

Gość matina1
właśnie nie bardzo widzę panią w tym wieku za ladą :( ?!

Gość kasia-czarnulka
udawanie zwłok w serialach kryminalnych 🖐️

Gość matina1
hi,hi-dobre :) ,:)

Gość DruidMorales
instruktorka fitness, nauczycielka tańca, bibliotekarka, księgowa, kucharka, nauczycielka, adwokatka, sędzina Ja wiem, że strach padł na laski zarabiające ciałem i osoby które o siebie kompletnie nie dbają, tyją i już wiedzą, że nikt ich nie zechce zatrudnić na starość :P

Gość matina1
Powiem tak.Ja pracuję w branży fryzjersko- kosmetycznej i do naszego salonu przychodzą różne panie/od 18 lat do 70/i z moich obserwacji ,panie grubo po 50 ,które są zadbane i wygląd też niczego sobie nie mają już takiej energii,gibkości oraz bystrości umysłu ,żeby mogły wykonywać wiele zawodów,a co dopiero w wieku 65 lat ?!

Gość matina1
nie liczę tych dwóch lat,bo myślę że w te dwa lata to będą szpitale ,lekarze itp.a może coś gorszego-żartuję :)

Gość zzzzzaaaaaammm
----- martina moja ciocia ma 68lat i wciąż dorabia do emerytury jako instruktorka fitness, którą zresztą była przez całe życie .. da się?

Gość matina1
To gratuluję za taką ciocię, ale ile takich cioć jest ?

Gość galileosst
wystarczy jedna aby brać z niej przykład

Gość matina1
Do galileosst- mój wujek jest akrobatą cyrkowym i wieku 70 lat maluje ściany,śmiga na drabinie jak nie jeden młody-też wszyscy tak mogą i muszą???i to ma być przykład i podejście do problemu ?

Gość przelot_em
Ogłoszenie tego zrówniania i podniesienia wieku emerytalnego było tylko sygnałem dla UE, że coś robimy aby upodobnić obowiazujące w Unii przepisy. A życie pokaże jak one się sprawdzą. Myślę, że kobiety mające dobre zdrowie i lekką pracę, dadzą radę pracować do 67 lat. Jest i teraz sporo takich, które po nabyciu praw do emerytury, zawieszają ją i nadal pracują. Te, które mają ciężką pracę i wiek będzie przeszkodą aby pracować w swoim zawodem, będą po prostu przechodziły na rentę. Dlatego też jest zapowiedź podniesienia składki emerytalnej o 2%, przynajmniej na początek. Oczywiscie renta zawsze jest niższa od emerytury i o to chodzi w tym całym systemie. Płacić na ZUS jak najwięcej, a brać minimalnie i przez jak najmniejszy okres. Pozdrawiam Pana Tuska bardzo serdecznie. :)

Gość pewnie w zadnym zawodzie
Nie mozna,tylko skad tylu pracujacych emerytow skoro sie nie da!?