Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magerika

córka 5 letnia calymi dniami gra na komputerze

Polecane posty

Gość magerika

w jednym pokoju ma otworzoną grę z postaciami z bajki przygotową a w drugim pokoju online grę w internecie i tak biega z pokoju do pokoju grajac to na jednym kompie , to na drugim gdy dziś wychodziliśmy na spacer i wyłaczyliśmy kompa straszliwie płakała tarzając sie po podłodze że wyłączyliśmy grę , bo miala tam ukończone poziomy, tłumaczyłam jej że gra została zapisana ale i tak wrzeszczała że nie będezie czekać po przyjściu na właczenie gry, musi być dostępna non stop jest uzależniona od tego jak ćpun od narkotyków co robić ?

Gość Schowaj tę
głupią grę, to niedopuszczalne, by taka mała dziewczynka całe dnie spędzała przed komputerem.

Gość bbnbnb
to od czego jesteś matką jak nie dajesz gówniarzowi rady

Uciąć jej to jak najszybciej i ewentualnie nauczyć sensownie korzystać z komputera wprowadzając określone zasady.

Gość Też mialam taki problem
z moją 4 latka. Non stop chciała grać w jakieś gierki na komputerze. Krzyczała jak przegrywała. Wściekała się i była cała czerwona ze złości i od monitora i okropnie zła na wszystko. Bolała ją głowa i zamiast bawić się to tylko krzyczała. Zrobiłam całkowity zakaz komputera. Po prostu jej nie wolno w nic grać i koniec. Ma klocki, lalki, puzzle, plastelinę i kredki. Chwilę się pozłościła ale zaraz znalazła sobie zajęcie. Teraz namiętnie rysuje i wycina tak ze ryza papieru starcza na 2 tygodnie. Ale widze ze się rozwija. Zaczęła pisać literki sama z siebie, rysuje jakieś historyjki. Cieszę się że zrobiliśmy zakaz komputera. Ma na to czas. Mam w rodzinie nastolatka uzależnionego od komputera. Rodzice nie bardzo wiedzą jak mu pomóc. Chłopiec w ogóle nie ma realnego życia bo interesuje go tylko gra. Ma już 16 lat wiec nie tak łatwo z nim sobie poradzić jak z kilkulatka. Im wcześniej tym lepiej.

Gość idzie zima............
ja tez mam 5 letnia córkę i nie wyobrażam sobie żeby mną tak rządziła.jak mówie że koniec zabawy z komputerem to koniec i bez dyskusji a jak jest niegrzeczna to ma zakaz i żadne "proszę" nie pomoże.jak ona mnie nie słucha jak ją o coś proszę to dlaczego ja mam słuchać jej proszenia...

Gość buziaczkipl
To nie takie proste, bo to juz uzaleznienie... tak samo nietsety jak alkoholizm i narkotyki... Przestroga dla przyszlych mam. Lepiej za wczesnie nie sadzac dziecka do komputera. Autorko, bardzo ci wspolczuje. musisz ja powoli odciagac od tego nalogu. zajmowac innimi rzeczami, az w koncu komputer stanie sie dla niej malo atrakcyjny.

Gość idzie zima............
uzależnienie ale ona ma dopiero 5 lat...moim zdaniem trzeba być stanowczym i nie pozwalać a jak jest histeria to trudno,nie zwracać na nią uwagi a w końcu samo jej przejdzie.Jak będzie widziała że nic nie wskóra wrzaskiem to przestanie.

Gość masakraaaa
Absolutnie musicie to przerwać. Przybrało juz nie niepokojące, ale zastraszające rozmiary. Tylko wasza konsekwencja i upór.

Gość jakbym mogła porozdzielać
Mam dwójkę, oboje lubią też posiedzieć, to na ciufci, czy grać w 101 dalmatyńczyków, ale nie zauważyłam , żebym miała problem z odciągnięciem. Od początku wiedza, że jest ileś tam czasu na granie, potem wyłączamy i koniec. Czasami jest tak, że sami kończą bo im się nudzi po kwadransie. No ale u ciebie jest to już uzależnienie. Musisz z tym walczyć, ale nie gwałtownie odcinać, tylko ograniczać czas, no i niestety ale jedno co, to narzuć wybór, albo grasz w to, albo w to, dwa kompy nie mogą być włączone i koniec. Jedna gra, coraz krótszy czas. nie wiem z jakiego musisz schodzić, ale musisz ograniczać. W zamian kup jej coś fajnego, typu ciastolina, piastolina, jakieś zestawy do rysowania, kolorowanki, farby, no cokolwiek innego, co pozwoli zająć jej czas. Teraz będzie trudniej, bo taki okres, że i te popoludnia i wieczory długaśne, no ale musisz walczyć.

Gość katappulta
w ogóle nie widzę problemu dziecko ma 5 lat, więc komputer z grami zostaje spakowany i odebrany jej tyle no ale jak rodzice wolą posadzić małą przed ekranem, zamiast: poczytać jej iść na spacer porozmawiać etc. to mają takie problemy i takie zaburzone dzieci