Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KurczakPoChińsku

Czy któraś z was wpadła po stosunku przerywanym?

Polecane posty

Gość KurczakPoChińsku

ale tak szczerze To naprawde az tak zawodny sposob zapobiegania ciązy jak wszedzie sie mowi? To chyba albo ja albo moj facet jestesmy bezpłodni bo od 4 lat stosujemy wyłacznie przerywany i to bez zwracania uwagi na dni płodne i niepłodne

Gość fsfses
ryzykowny sposób . Jesli ktos nie chce byc w ciązy to na pewno nie robi przerywanego .

Gość Ewwwwka
dla jasnosci, nie pytam o ocene skutecznosci ani o historie rodzicow(;D) i znajomych ktorzy o tym opowiadali tylko o WŁASNE doswiadczenia;)

Gość Ewwwwka
oczywsicie jestem autorką:)

Gość sralalala
tak, ja wpadlam po 6 latach hehe

Gość Ewwwwka
przez 6 lat stosowaliscie wylacznie stosunek przerywany?

Gość chudagg
ja juz myslalam ze wpadlam :) b-hcg - wykluczylo . mialam wiecej szczescia niz rozumu ;p

Gość ja póki co nie wpadłam
stosujemy tą hmm... metodę ;) od jakichś 2 lat i póki co spokój. ALE muszę przyznać, że nie odpowiada mi ona, chociażby z tego względu, że właśnie nie ma tego "finiszu" w środku... Chętnie bym wróciła do tabletek, tylko mam 30 lat i nie mam dziecka i jakoś lekarze odradzają mi branie tabletek przez dłuższy okres...

Gość hm55
My stosujemy tą metodę od 15 lat,skuteczna.Mamy 2 dzieci planowanych z dużą różnicą wieku.

Gość hhu45
z tej metody pochpdzi pol swiata , ahhah

my najpierw jedziemy na zywca,a gdy czuje,ze jest blisko to zaklada prezerwatywe i dochodzi normalnie w srodku,w niej.ja sobie bardzo chwale,libido super,zdrowiej,no i juz 1,5 roku ciazy nie ma

Gość 15hh7lll
Mój od 20 lat wysiada wcześniej i jakoś nie jestem w ciąży,a mam wcześniej 2 dzieci ,i 44 l

Gość vcxvcx
a ja mam kolege ktory wpadł w ten sposób LOL

Gość 15hh7lll
tak szczerze kondonów nie pierzesz bo znam takie rodziny

Gość Ewwwwka
Dziecka celowo nie planuje choc moja sytuacja zyciowa pozwalałaby na spokojne odchowanie dziecka. Dlatego w pewnym momencie przestałam brac tabletki, prezerwatyw nie lubimy i zaczelismy "ryzykowac" Czytałam rozne opinie lekarzy na ten temat. Wielu z nich uwaza ze w płynie ejakulacyjnym nie ma plemnikow ktore byłyby w stanie doprowadzic do zapłodnienia a czesc mezczyzn tego płynu wogole nie wytwarza. Wiec istnieje opcja ze mozliwosc zapłodnienia przez stosunek przerywany to cecha osobnicza

Gość vcxvcx
Przez wiele lat wyniki badań nie wykazywały obecności żywych plemników w preejakulacie . Najnowsze badania kliniczne (2011) wskazują jednak, że preejakulat może zawierać żywe plemniki zdolne do zapłodnienia . Dlatego, jak podsumowują autorzy tych studiów, stosunek przerywany nie jest skuteczną metodą antykoncepcji i właściwa antykoncepcja powinna być stosowana od samego początku stosunk dane z wikipedii

Gość Ewwwwka
pisałam wyzej ze historie zasłyszane mnie nie interesują bo osobiscie znam kilka par ktore rzekomo wpadly przez stosunek przerywany/peknieta gumke. A po czasie w przypływie szczerosci przy meskich spotkan przy piwku, okazywalo sie ze nieskutecznosc owej metody polegała na tym ze zapomniało im sie wyjąc przed finałem. Dlatego jedynym chociaz odrobine wiarygodnym zrodłem wiedzy na temat roznych przypadkow sa anonimowe fora:)

Gość asere hehehe
ja wpadlam:)

Gość vcxvcx
Jest to bardzo niepewny sposób antykoncepcji, gdyż wydzielina wydobywająca się z prącia jeszcze przed wytryskiem (preejakulat) może zawierać plemniki, a nadto często nie udaje się partnerowi wycofać penisa przed rozpoczęciem wytrysku. Wskaźnik Pearla dla stosunku przerywanego ocenia się na 15-28, a przy perfekcyjnym użyciu 4 .

Gość Ewwwwka
akurat wikipedia nie jest dla mnie wiarygodnym zrodlem wiedzy na zaden temat:) ale jakby ktos przypadkowo miał dostep do zrodel badan naukowych to chetnie poczytam

Gość asere hehehe
w tych czsach w polsce gdyby nie wpadki to populacja by wymarla

Gość vcxvcx
ci co wpadaja sie do tego nie przyznają . a własnie połowa ciąż w Polsce to jest wpadka czyli nieplanowane. Zwłaszcza dotyczy to ciąż przed 25 rokiem życia

Gość Interesująca 27*
z meżem stosujemy stosunek przerywany od ok.8 lat i nie jestem/byłam w ciąży

Gość sznajper41
od ponad pół rokustosuje to z moją kobietą, 4-5 stosunków codziennie nawet i w dni płodne i nie jest w ciąży, kwestia wyczucia bo jak ktos ma opozniony zaplon to rzeczywiscie cos tam wplynie i potem wpadka ;)

Gość gość
Kiedys stosowalam, nie zaszlam w ciaze, ale... to nie bylo dla mnie, jednak potem sie stresowalam czy partner odpowiednio wczesnie wyjal itp no same wiecie.. to jest dobre dla par, dla ktorych ewentualna ciaza nie bedzie zadnym problemem