Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa_mamusia27

siodmy miesiac ciazy i mega ochota na seks

Polecane posty

Gość nowa_mamusia27

witam:) spodziewamy sie z mezem slodkiego malenstwa;) jeszcze 2 miesiace tylko:) mam termin na 20.01... i ogromna ochote na seks... maz sie juz boi go uprawiac ze mna;) mogla bym to robic kkilka t=razy dziennie;) zawsze mialam wieksza ochote ale teraz to juz szok... czy ktoras tak miaal.a?.. lekarz mowil ze seks jest ok a jednak maz czasem juz sie boi... co mu powiedziec??

Gość Nie przesadzaj tak z tym
seksem i mąż ma tu troszkę racji. Oczywiście możesz go uprawiać ( zabezpieczjąc się prezerwatywą - przed bakteriami z spermy i wpływem prostaglandyn na szyjke macicy) ale niekoniecznie codziennie czy też bardzo intensywnie. Nawet teraz kiedy macie już tylko 2 miesiące do rozwiązania , każdy tydzień jest na wagę złota i póki co gdyby seks sprowokował poród to maluch nie jest jeszcze gotowy na przyjście na świat bo zwyczjnie płuca są niedojrzałe . Moja koleżanka przez regularny (intensywny) seks urodziła miesiąc wcześniej i maluch musiał trafić do inkubatora bo płucka nie pracowaly jeszcze tak jak trzeba. Możesz się kochać ale uważaj na siebie i malucha bo teraz już nie seks jest najwazniejszy ale właściwy termin porodu . Może być też tak że urodzisz grubo po terminie jeżeli to pierwsza ciąża ale wiesz, lepiej mieć dystans i być przezornym.

Gość Lodowata lady
E tam a tez zawsze mialam wielka ochote na y bylam w ciazy sex gdy bylam w ciazy korzystalam do samego konca a urodzilam 2 tyg.po terrminie,wiec niebardzo wierze w to ze sperma rozmiekcza szyjke itp. sprawy :P

Gość kjfkjfjdf
Ja na miesiąc przed porodem to już tylko ręcznie dawałam się rozpieszczać:) bo lekarz kazał uważać w 3 trymestrze by skurcze z orgazmu nie sprowokowały szyjki a także by ta szyjka nie była tak regularnie "obijana" przez członek . Radziłabym albo kochać się "płyciej" albo rzadziej bo co ci kobieto w zaspokajania swojego popędu jak możesz potem płakać .

Gość To jest tak , jedna
kobieta na przykład taka jak ja , może kochać się aż do dnia porodu i nic złego się nie wydarza a może być też tak jak u mojej bratowej że skurcze bardzo bolesne pojawiły się na trzy tygodnie przed terminem bo przesadzali trochę z namiętnością i trafiła do szpitala na zatrzymanie skurczów co całe szczęście udało się i ma zdrowego synka:)

Gość lililililaaaaaaaaaaa
Ja miałam to samo co autorka:D Rady sobie z tym dać nie mogłam;)Mąż się trochę oganiał,i mnie samą to trochę niepokoiło(sex- nie chęci...)W końcu 38-tego tygodnia jechaliśmy już na całego,żeby "podgonić"poród ale dobrnęłam do 40 tygodnia z twardą szyjką,(długą),i poród też nie był krótki(drugie dziecko-7 godzin,pierwsze-10).Bywa różnie...:)Jak dobrze się czujesz,i lekarz nic nie zabrania,to(bez ekscesów)-nie żałuj sobie.Po porodzie będziecie mięli z mężem 6 tyg."postu";)

Gość jogobella cynamon +...
ja za to przez ostatnie 2 mce ciąży męża trzymałam z dala od siebie,odczekaliśmy 6 tygodni po,i pierwszy seks po porodzie-MASAKRA!!! mogłam z niego nie schodzić:D po porodzie o wiele lepiej odczuwam wszystko.

Gość taka sobie inga
Nowa mamusiu mnie też tak opętało około 7 miesiąca. Ale mąż za bardzo nie chciał. A potem poród się spóźniał, wszyscy mówili, że najlepiej "przepchać", ale mąż się bał. Jak byłam 3 dni po terminie i miałam już skierowanie na oddział to obiecał, że zrobi ten tego. Czekałam na niego w łóżku, a on przyszedł po północy z miną jak na ścięcie. A mi 5 minut wcześniej zaczęły się skurcze ;) Korzystajcie póki możecie. Ja po porodzie 6 miesięcy nie umiałam - bolało, a o psychicznej traumie nie wspomnę. Pozdrawiam i pomyślnego rozwiązania :)

Ja jestem w 36tyg 6dz jak myślicie moge jeszcze???Jakoś się boje ale ochotę mam ogromna.... :P

korzystaj ile chcesz:) ja z racji planowanej cesarki wiedziałam dokładnie kiedy idę do szpitala i jeszcze w nocy i nad ranem przed dawaliśmy czadu :) oczywiście z tym gigantycznym brzuchem było to dość komiczne ale wspomnienia sa super :) jeśli nie masz przeciwwskazań to się niczym nie przejmuj i korzystaj!!!

Gość moj doktorek tj ciacho
ja nie moglam cala ciaze.nasz gin zabrania wszystkim ciezarnym.i dobrze zwierzeciem nie jestem wiec potrafie sobie odmowic

może i tępa kurwa ze mnie droga poezyjko, ale przynajmniej zadowolona z życia :) w przeciwieństwie do takiej desperatki jak ty (celowo z małej litery....) która musi wyzywać anonimowo na forum żeby się dowartościować :)