Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bvbcvcbvbcv

Właśnie obliczyłam, że odkładając 1000 zł miesięcznie za 30 lat

Polecane posty

Gość aaaj
Bo wie jakie sa ceny mieszkan w Holandii. Przyznaj ze rodzcie mu sie sproro, ale to spro musieli dolozyc. Jesli Tobie rodzcie dadza 2/3 na mieszkanie to kochana w Polsce tez zyc nie umierac.

Gość aaaj
A z RPA goraco poprosze. Przyklad jak biali stawiaja sobie palace a murzyni umieraja z glodu. Wiesz ile osob codzienie w RPA umiera z glodu? Jednego, tylko jednego dnia? Z kasa ktora masz tez sobie tam mieszkanko kupisz

Gość bvbcvcbvbcv
Aaaj, głupoty gadasz. Wiesz jak wygląda slums w Holandii? Nie? Śpieszę z odpowiedzią. Slums mieszka w blokowiskach, takich typowych dla Polski (dla nas to po prostu norma). Slums, w tym niepracujący alkoholicy, są w stanie pojechać na wakacje 2 tygodniowe do Hiszpanii, mają własny samochód. Slums w Holandii żyje na takim poziomie, na jakim w Polsce przeciętna (absolutnie nie biedna) rodzina. Przeanalizuj sobie kilka razy :)

Gość aaaj
A co z dziewczyna brata z Holandi? Tez ma sowje mieszkanie w razie rozwodu? Czy twoja logika nie siega tak daleko?

Gość bvbcvcbvbcv
Aaaaj, nie wiem, czy jesteś pijany, czy naćpany, ale strasznie ciężko cię zrozumieć, pisz logiczniej proszę. W RPA mieszka rodzina mojego ojca. Moi wujkowie i ich córki. Obie już po studiach, jedna wyszła za mąż. Jedna mieszka na swoim, druga jeszcze z rodzicami, ale szuka czegoś bliżej pracy. Tak właśnie jest. Nie wiem, może oni to jeden jedyny przypadek w całym RPA :D Choć nie sądzę :P

Gość bvbcvcbvbcv
Nie wiem co z dziewczyną, co mnie to obchodzi? :D Nie wiem gdzie mieszkała zanim go poznała 🖐️ Jakie to ma znaczenie? :O

Gość aaaj
Ale co ty mi tu piszesz o slamsie w Holandii bo nie rozumiem. U mnie kazdy w rodzinie ma swoj dom, mieszkanie w chamskim blokowisku. Czekam na to o co pytalam a nie na jakies didasklalia o slumsie z dupy i nie na temat. Bosh...

Gość bvbcvcbvbcv
P.S. to nie jest mój brat :) Czytanie ze zrozumieniem się kłania, nie dopowiadaj sobie :P

Gość samotna mężatka
A ja z mężem mamy kredyt-260 tyś na 30 lat i 1700 zl rata miesiecznie z czego tylko 200 zl idzie na splate kredytu a reszta to odsetki :OTak wiec w wieku 60 lat bedziemy mogli w pelni cieszyc sie z WŁASNEGO mieszkania :O

Gość bvbcvcbvbcv
Gadasz jak potłuczony :D Skoro nie rozumiesz, dlaczego napisałam o slumsie, to nie chce mi się z tobą dyskutować. Rusz swoją mózgownicą i pomyśl: skoro slums w Holandii żyje na wysokim (dla nas) poziomie, to znaczy, że nie-slums (no i powracamy do przykładu "brata") żyje na poziomie ultra exlusiv. Rozumiesz, czy do łba za daleko? :D

Gość aaaj
Dpbra. W punktach napisze moje pytania ps nie pisz o slamsach ahahah Twoj brat ma 25 lat. Moje pytania 1 Od ilu lat zarabia 2. Czy studiowal i ponosil koszty zwiazane ze studiowaniem, jesli tak to jakie i kiedy skaczyl studia 3 Ile zarabia mniej wiecej 4 Jaka jest srednia cena mieszkania w Holadni, 90mkw

Gość bvbcvcbvbcv
0. to nie jest mój brat 1. zarabia od liceum 2. studiował, mieszkał z matką, nie wiem kiedy (i czy już) skończył (nie skaczył) studia 3. nie mam pojęcia, jestem dobrze wychowana i nie pytam o takie rzeczy widząc go raz na dwa lata 4. nie mam pojęcia, sprawdź w internecie, jeśli potrafisz... :D :D :D :D

Gość aaaj
Oj. A jakim poziomem jest posiadanie swojego domu? Bo ja znam tylko taki poziom (cala rodzina w Polsce, Stanach. Anglii i Hiszpanii), wiec sory, tej calej gadki o slamsach nie czaje i jest zupelnie nie potrzebna i nie na miejscu. Nie wiem gdzie ty i twoja rodzina mieszkacie, w norze??

Gość aaaj
btw jestem 1 kobietą 2 psychologiem, terapeutą

Gość bvbcvcbvbcv
Jak na polskie warunki własny dom czy mieszkanie do poziom wysoki. "(cala rodzina w Polsce, Stanach. Anglii i Hiszpanii" A'propos czego to? :wiec sory, tej calej gadki o slamsach nie czaje i jest zupelnie nie potrzebna i nie na miejscu." Nie czaisz bo jesteś za głupi, proste. "Niepotrzebna" pisze się razem. Skoro napisałam ci o slumsach w Holandii, to teraz możesz sobie to porównać to slumsu w Polsce. Powiedz, czy niepracujący alkoholik byłby w stanie wyjechać na wakacje przynajmniej raz w roku i nie mieszkać w norze? Ja mieszkam z rodzicami. Ty pewnie masz 18 lat i własne mieszkanie? :D

Gość bvbcvcbvbcv
"tw jestem 1 kobietą 2 psychologiem, terapeutą" O matko, kto ci dał dyplom, skoro nie dość, że nie znasz gramatyki to jeszcze piszesz tak nieskładnie?

Gość nie krotkonozne
bvbcvcbvbcv, wszyscy ci ludzie o ktorych mowisz maja mieszkania na kredyt. Mysle ze w wieku lat 20 masz wygorowane wymagania ale mimo tego zamiast ciulac 1000 zl miesiecznie aby w wieku lat 50 moc kupic mieszkanie ,jest lepiej wziasc kredyt i mieszkac sobie w tym mieszkaniu przez nastepne 30 lat.

Gość aaaj
Cala rodzina w Stanach, Usa I Angli chodzilo o to ze tez ma swoj dom, nie mam w rodzinie nikogo kto mieszka w opisanych przez ciebie slumsach. Ja mam 25 lat, mamy swoje mieszkanie z mezem i budujemy dom (juz stoi, wiosna kladziemy dach). Co do bledow. Jestem leworeczna, mam skrzyzowanie połkól mozgowych a co za tym idzie mam dysleksje i dysgrafie zdiagnozaowana we wczesnym dziecinswie (po dziadku, jak zapewne wiesz leworecznoasc i IQ dziedziczy sie co drugie pokolenie, wiec ty inteligencji po mamusi nie odziedziczylas) Zreszta od kiedy ilosc polenianych bledow idzie w parze i IQ? A ty czym sie zajmujesz he?

Gość aaaj
Kto mi dal dyplom? Dziekan oczywisicei. Mam 5 z wyroznieniem na dyplomie silly. To ze robie bledy nie oznacza ze nie moge miec IQ znacznie powyzej przecietnej. Od 3 klasy podstawowki mam indywidualny tok nauki, bo sie na lekcjach nudzilam, w wieku 14 lat skaczylam liceum. A to ze nie nadozaz za moim tokiem? No coz, ja do twojego zwalniac nie bede.

Gość nie możeeee być
Obserwują te wasza klotnie i sie dziwnie o co chodzi;) aaaj, nie rozumiem skad ta nagonka, kazdemu inaczej uklada sie zycie, jeden potreafi przez 2 lata zarobic tyle hajsu i kupic mieszkanie, a drugi przez 100 lat nie dorobi sie nawet roweru. To zalezy od czlowieka, jego mozliwosci, jego znajomosci, jego szczescia, sprytu ITD ITD. Dlatego popieram w 100% autorke i doskonale rozumiem jej slowa o slumsach, ktore nie byly oderwaniem od tematu. Poza tym co Ty wyjezdzasz z ta AFryka i smiercia ludzi, czy to bialych wina? Terapeuta- terapeucie nie równy- to pisze Ci takze terapeutka 🖐️

aaaj ma rację :) Nie wierzę, że 25ltek żyjący w Holandii może sobie kupić ot tak mieszkanie. Ktoś Ci kitów nawciskał :) Od 11 lat mieszkam w Belgii, znam syt. Belgów i Holendrów zresztą też (mam tam rodzinę; z własnym domkiem - na kredyt). To jest właśnie problem Polaków, wyjeżdżają z kraju z nie wiadomo jak wielkimi fantazjami a później rozczarowanie. A prawda jest taka, że nie ma już do czego wyjeżdżać.

Gość aaaj
I zycia nie znasz gowniaro. Jedz, jedz. Oby Ci ziemia lekka byla. Tez mw wieku 25 lat bedziesz miala mieszkanie. A czekaj. Ja tez mam.. I nawet dom juz prawie stroi. Da sie? A moi rodzice maja 3 domy. I nie sa wcale tacy starzy. Mama 49, tata 53.

Gość hm....ciekawe
aajj jak kradli to mają 🖐️ uczciwie sie nik nie dorobi

Gość uśmiałam się bardzo
Indywidualny tok nauki i piszesz "skączyłam" ::D:D:D:D:D:D:D:D:D leże. Wszystko.

Gość mam taki zamiar
a jesli ktres z was bedzie zarabiac powyzej sredniej krajowej, czyli jedna osoba najnizsa srednia krajowa=1500 zl, a druga 2500 zl (niewiele powyzej) to splata zajmie wam 7 lat wedlug twoich obliczen przy odkladaniu 3000 zl na mieszkanie. srednja krajowa to raczej nje 1500 chyba ze czegos nje wjem a z 4000 tys. mozna odlozyc 3000 ? cjekawostka