Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rezolutka

wesele przy ognisku

Polecane posty

Gość rezolutka

Z moim partnerem planujemy slub ale nie chcemy normalnego wesela na ktore wydaje sie kupe forsy i pomyslelismy o weselu w plenerze przy ognisku. Ślub w kościele a pozniej impreza na łonie natury. Powiedzcie jakbyscie odebrali takie wesele? Dostajecie zaproszenie a tam info ze wesele w plenerze przy ognisku, grillu, pieczeniu prosiaka itp

Gość rezolutka
no napiszcie cos

Gość obrzezany stefan
biedne śmiecie :D

Gość rezolutka
akurat nie biedne, stac nas na zrobienie wesela na 200 osob w zajebistej sali weselnej ale nie chcemy tego, nie bedziemy wydawac kasy zeby ciotki mogly siedziec na wygodnych krzesełkach i mialy pelna swobode zeby obgadac gosci

Gość bez nickaaaa
dla mnie dramat, jakos tak dziwnie, rozumiem w plenerze, biale duze namioty, grill ok, ale ognisko????? hmm ciekawe jest to jak sie ubrac na to wesele, elegancja sukienka i szpilki?? a co jak bedzie padal deszcz?? kobity beda grzezly szpilami w ziemi?

Gość nkjnkjnjkn
Współczuję... nie wiem czego. Czy tego, że masz beznadziejną rodzinę (bo w mojej na wesela przychodzimy się bawić a nie kogoś obgadywać) czy raczej tego że jesteś jaka jesteś, no sory, ale jak ja robiłam wesele, to zapraszałam rodzinę i CIOTKI, bo je kocham, są dla mnie ważne i chciałam żeby ze mną spędziły ten dzień a nie bo wypada i jeszcze z obgadaniem ich:/

Gość rezolutka
nie no beda namioty z podloga, stołami, krzeselkami itp ale ogolnie chodzi o to zeby cala impreza byla na zewnatrz a namioty to ewentualnosc dla pogody, starszych gosci itp Oczywioscie parkiet do tanca itp

Gość rezolutka
Nie wiem juz sama, moj partner sie uparl na takie wesele....ja tez bylam za tradycyjnym..... Z drugiej strony fajnie jest zrobic cos innego....gdyz mnie np takie zwykle wesela nudza.... 2-3 godziny i mam dosyc.... musze poczytac o tym jak to mozna zorganiozowac

Kaśka Figura coś takiego wykombinowała. U celebrytów przeszło ;) Ja też nie chciałam żadnego weselicha, zrobiliśmy skromne przyjęcie dla najbliższej rodziny i przyjaciół. Ja tam swoich ciotek nie kocham jakoś szczególnie, jedna się nawet wyraźnie obraziła, że nie została zaproszona i składała reklamacje u mojej matki. Chrzanię to :D Jak przez całe lato grillowali to jakoś o nas nie pamiętali, tylko o moim brcie z żoną i dzieciakami, bo to była rodzina a my tylko para, a później nagle foch. A niech spierdziela :p

Ale to też zależy kogo zapraszasz, żeby się nie popili na amen i papierosami namiotów nie poprzypalali, bo za zniszczenie takich namiotów to trochę musiałabyś sypnąć grosza :(

Gość hihih hahahaa nanana :)
Ja też nie jestem za weselem. Chciałabym tylko ślub i ew. przyjęcie dla najblizszych, ale nigdy nie myślałam o grillu i namiotach :P jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić, ale kto wie - może być fajniej niż na tradycyjnej potancówie ;)

Gość hihih hahahaa nanana :)
tylko fakt - musi pogoda się udać. Jak sie rozszaleje wiatr i deszcz to może być za zimno na namioty :O i co wtedy ?? gdzie tylu ludzi weźmiesz ? Przecież nie powiesz " pogoda sie nie udała , koniec imprezy" ee.. chyba za duże ryzyko.

jak dla mnie super pomysl. Ni ecierpie imprez slubnych typu lokal i knajpy. Slub ma byc wyjatkowy, w plenerze, tram gdzie chca mlodzi, jak to sobie wymyslili i wymarzyli, na lodzi, w lesie , przy ognisku, czy na d morzem. gratuluje odwagi, i powodzenia. Super

Gość rezolutka
no jak dla mnie jedynym przeciwnikiem jest pogoda, bo to nigdy nic nie wiadomo. Kiedys przeciez byly wesela w namiotach i bylo ok. Namiot musi byc ale glowna impreza na zewnatrz....nie byloby koniecznosci zakladania szpilek..... Dla mnie tradycyjne wesela sa sztywne, a ja bym chciala miec na swoim weselu luz dla siebie i dla gosci.

Gość rezolutka
a wesele max 50-60 osob z tego z 30 to sami mlodzi ludzie, 15-20 w wieku 40-60 lat a reszta to dziaduszki. Ciotkom ktorych nie widzialam dluzej niz 5 lat mowie wielkie NIE!!!! a poza tym moja rodzina jest rozrywkowa

Gość kjalsjdhljkdfsa
Żyjemy w Polsce, pogoda jest kapryśna... moim zdaniem za duże ryzyko Ostatnio na weselu w domu działkowca byłam i mi sie podobało bo impreza była i w środku i na zewnątrz... a sala się przydała, to lipiec był i jak nagle przyszła burza to wszyscy wrócili do pomieszczenia. fakt ze wtedy więcej jak 70 osób na weselu nie będzie, bo to sale zazwyczaj średniej wielkości są... a z drugiej strony zaprasznie ciotek i kuzynek które są 10tą woda po kisielu jest absolutnie bez sensu

Gość Oczywiście że
takie wesele w plenerze ma swój urok.Ale nie bardzo rozumiem dlaczego ma być tańsze?Osobiście mieszkam/posiadam takie ranczo 1,5ha ze stawem,pięknie położone w środku sporych lasów.Dlaczego tutaj miałoby być taniej niż w tzw.domu weselnym?

Gość super pomysł......
Impreza na pewno będzie niezapomniana, tyle że ta pogoda...Gdyby to było latem, to co innego. Masz rację z tymi ciotkami nie widzianymi od lat, albo babciami i dziadkami :P. Co to za rodzina? :P Ale zaraz, są przecież restauracje, które mają miejsca na grill na zewnątrz - jakieś altany czy namioty, lub na ognisko. Mozna siedzieć albo w sali albo na powietrzu :) I będziecie niezależni od pogody :)

Gość ognicho ognicho
zajebisty pomysł, można rozpalić większe ognisko i upiec dla gości worek ziemniaków

Gość nu347u
super chodz jedna ma gust.. zajebie,wese;e w sali to jest kaszana dopiero, jeszce jak limuzynw bida wyjajmuje to jest kwas, a tu super:)

Gość Kubusiowaaaaaaaa
Bardzo fajny pomysl! Ci co pisza,ze jest do dupy to sa zacofani...w innych krajach przewaznie imprezy weselne sa robione na lonie natury:D

mi się pomysł podoba ale wiadomo że polskie społeczeństwo tradycjonalne nie jest takie tolerancyjne szczególnie ciotki, wujkowie, babcie itp nierealne

Gość rezolutka
jak się jakiemus wujkowi nie będzie podobać, to mu powiemy spieprzaj dziadu i juz :)

Gość pomysł zajebisty zwykłe
wesela w lokalach to chała i sztampa dla tępawych panienek

Gość rezolutka
dzieki:) troche mi pooprawiliście humor bo jak czytalam wczorajsze wypowiedzi to już mialam lekka załamke :) Napewno to bedzie inaczej i bedzie duzo gadania gdyz mieszkam w niewielkim miescie i chyba u nas nie bylo takiego wesela, ale w sumie ludzie musza miec nowe tematy do obgadania :)

Gość Kubusiowaaaaaaaa
Autorko - to bedzie Wasze wesele i skoro takie chcecie miec,zrobic to zrobcie:D Mialam podobna sytuacje ale poprawiny byly na swierzym powietrzu,do tego grill,jedzenie i takie tam.....goscie bardzo zadowoleni byli! Ja tez:D Wesele bylo w lokalu,wystroj goraslki:D

Gość Kubusiowaaaaaaaa
A propos wesel....ide za 2 tyg. na slub cywilny.Przyjecie w domu panny mlodej.Bedzie od 10 do 15 ludzi....co ubrac?? Mam spodnie w kant i chyba jakas bluzke koszulowa zaloze,jakas elegancka:D Albo....mam spodnie czarne rurki,elegnackie,do tego mam super elegancka tuniczke z kolnierzem bialym,zabotem,pASKIEM....NIE WIEM CZY TEN DRUGI ZESTAW ODPOWIADA.....jak myslicie?

Gość mnie się podobaaa!
Byłam kiedyś na imprezie przy ognisku, ale to byłe akurat poprawiny - fajniejsze niż wesele! Byłam też na góralskim weselu - z kościoła jechaliśmy saniami na polanę, na której była impreza przy ognisku! W zimie! I namiotów żadnych nie było (tylko mała bacówka obok, takie zaplecze). Było super, wrażenia niezapomniane! I dla mnie olbrzymim plusem było to, że nie trzeba było się pindrzyć :P A wręcz przeciwnie - trzeba było się tylko ciepło ubrać ;)

Gość rezolutka
a nie lepiej zakupic jakas jasna "garsonke"??? Spodniczka + zakiet, zawsze to pozniej gdzies wykorzystasz a jesli nie chcesz kupowac to spodnie+zakiet tez moga wygladac elegancko, tylko nie wiem czy wypada tak w czarnym.....ogolnie sie nie znam.... ja bym poszla po najmniejszej linii oporu i kupila "małą czarna" ale w jasnym kolorze :)

Gość odpowiadam jak prosisz
Dla mnie super pomysł, a mam już trochę lat:P Ostatnio w mojej rodzinie odbył się taki ślub, że młodzi zapraszali tylko kuzynostwo, bez ciot i wujów, wesele było dla nich:P Super impreza:P Najgorsze wesela na jakich bywałam to właśnie te, gdzie ciotki grube zasiadały za stołem i wiecznie narzekały, że jedzenie, że rosół... Bywałam na weselach, gdzie rodzinę w zasadzie pomijano i byli znajomi młodej i młodego, były to najlepsze wesela:P