Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość celeatia1

STEPPER czy wyszczuplę nogi? Wasze doświadczenia???

Polecane posty

Gość celeatia1

Od wczoraj mam stepper. Wczoraj ćwiczyłam na nim 2 razy po 10 minut,dziś 45 minut jedne raz.Na najlżejszym obciążeniu. Pot się ze mnie lał, że koszulkę i spodenki od razu musiałam uprać... Chciałabym wyszczuplić nogi, głównie uda i "bułki" nad kolanami.Czytałam różne opinie i w końcu nie wiem czy można wyszczupleć, zrzucić centymetry czy nabrac masy mięśniowej? Jakie są Wasze doświadczenia? Ile czasu, jak często trzeba na nim ćwiczyć by był jakiś efekt widoczny??? Założyłam ten sam temat na Fitnes ale myślę, że na Ogólnej więcej osób "siedzi" :-)

Gość mkjui
zawsze jest tak,ze jeśli chce sie wyszczuplić konkretną część ciała na efekt trzeba poczekać. zatem nie wolno ci się zniechęcać. No chyba,ze ogólnie jestes chuda i wymyslasz sobie te "bułki nad kolanami"

Też mam krótko stepper, bo jakieś dwa tygodnie. Ale czuję, że dobrze działa na nogi. Zawsze jak z niego schodzę mam takie miękkie jakby z waty były. Ładnie zarysowuje mi się linia na kolanach od ćwiczeń. Moim celem jest zgubienie ud i bioder.

Gość celeatia1
No ja ogólnie zgrabnie, srednio wyglądam, nie na chudzinkę, nie na grubą, mam 164 cm, waże 62 kg, ale nogi mam grubsze, udo w najszerszym miejscu 57 cm, łydka 35 cm. Mam takie "bułki nad kolanami", ze jak spódniczka to musi byc taka długośc by je zakryć :-( Mam motywację, ale fajnie byłobby wiedzieć ile czasu trzeba czekac na efekty, np cwicząc codzinnie 45 minut, czy np 3 razy w tyg po 45 minut itp.

No ja jestem wyższa bo mam 168cm, ważę 65kg, ale nie o samą wagę mi chodzi a o ładną figurę czyli centymetry i proporcje.

Gość majjkkkkaaa
dobrze działa na nogi, ale może rozbudowac twoje mięśnie na udach

Gość celeatia1
będę miła ajak czesto i ile czasu ćwiczysz?

Gość majjkkkkaaa
rozbuduje mięśnie na udach i na łydkach, a wiadomo wieksze miesnie= nogi wygladaja na grubsze, wiem bo to ćwiczyłam też

Gość celeatia1
ale chyba by rozbudować mięśnie to jakbym ćwiczyła na cięższym obciążeniu i dłużej, sama nie wiem. mi własnie zalezy na centymetrach by zleciały z nóg, ud, kolan,,,

Cwiczę co drugi dzień okoła 40 min. Potem ok 10 min się rozciągam. Nie jest prawdą, że mięśnie się rozrosną. Zanim kupiłam stepper kilka miesięcy chodziłam ćwiczyć na siłownię i jakoś nic mi się nie rozrosło brzydko. Pamiętaj tylko o rozciąganiu po ćwiczeniach.

Gość celeatia1
a są u Ciebie już widoczne efekty. spadły cm.ile?

Gość celeatia1
podnoszę

Gość najważniejsza wytrwałość
po 3 tyg stepperka w pasach obciskających neopronowych ok 5 razy w tyg po 45-50 minut był efekt. do tego MŻ.

Jak dla mnie zero efektów jeśli chodzi o wyszczuplenie ;). natomiast próbowałam wiele form treningu, ćwiczyłam z dużym obciążeniem, ale mojemu ciału najlepiej robi stary, dobry pilates.

Gość celeatia1
podnoszę :-)

ja stosowałam stepper skośny długo...prawie rok, jak nie codziennie, to co drugi, przynajmniej 45 min. No ale efektów widać nie było jeśli chodzi o cm.. Ale za to jaki mam tyłeczek :P piękny, podniesiony, jędrny. Na to pomaga. Ale mogą Ci się rozbudowac mięsnie łydek, ja w moim przypadku. Ale nie schudniesz od tego.