Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sialalalalalala lalal

ślub cywilny - dobrze wyliczam koszta? pomózcie

Polecane posty

Opłata w usc - ok 80 zł odpis aktu urodzenia - ok 20? obrączki - dokupienie ok 4 gram - 240 zł -zrobienie u jubilera ok 400 Pan młody ubranie garnitur - 300 koszula - 50 krawat - 30 buty - 100 Panna młoda sukienka , welon, bolerko - 500 zł używane bielizna, rajstopy - 50 buty ok 100 zł fryzura ok 100 zł makijaż sama bukiet dla młodej i świadkowej plus 2 butonierki ok 150 zł kilka wizyt na solarium - ok 50 zł biżuteria ślubna - coś swojego wybiorę co jeszcze trzeba doliczyć jeśli chodzi o cywilny ( bez przyjęcia i jedzenia bo to oddzielnie) ? Narazie wyszło mi ok 2070 zł.

Gość Sosnowiec_Yrek_
pytanie czy Pan młody oraz Pani młoda zmieszczą sie w cenach które podałaś.. Ja osobiście za smoking z dodatkami zapłaciłem 1700 zł obrączki 4 gramy 240 zł ?? złoto ogólnie poszło do góry więc nie wiem czy kupisz w tej cenie a jeżeli kupisz to wykonanie powinno byc ciut tańsze wszystko zalezy jakie te obraczki będą ja za obrączki płaciłem 700 zł za robote i potrzebowałem 14 gram. Wszystko zalezy od wielkości palców młodych i od wzoru. Co do reszty to powinno sie zgadzac tylko nie wiem czy kwiaty troszke droższe nie będa- chyba że juz sprawdzilas

Gość zakłopotana88887
a cena za badanie lekarskie przedślubne? około 200-300zł

obrączki znależliśmy złoty złom za 60 zł za gram i zamówiliśmy 4 gramy czekamy na przesyłkę, koszt wykonania obrączek 15 gramowych u jubilera klasycznych ( bez wzorów, kamienie itp) szerokość 5 mm - 400 zł w małym zakładzie jubilerskim więc to jest pewne. chodzi nam o prosty zwykły ciemny garnitur, nie musi być firmowy bo narzeczony i tak nie chodzi w garniturach nigdzie więc to będzie tylko na raz.

jakie badania ? nie słyszałam o tym nic?

Gość Sosnowiec_Yrek_
a faktycznie badania - no robią posiew, czy nie ma hiv, aids, czy panna młoda nie jest w ciązy w momencie zaślubin, czy ma błone dziewiczą (extremalnie!) , czy nie ukrywają chorób, czy nie ma chorych psychicznie w rodzinie

Gość Sosnowiec_Yrek_
chcesz powiedziec że kupiliście złoto gdzieś nawet go nie widząc ???? Troszkę nie rozsadne to jest... bo zawsze możesz otrzymac tombak a Ty się nie znasz i nie rozróznisz. Jezeli zwykły garnitur to u Nas kosztuje ok 400 zł + koszula ok 65 zl + buty myslę że mlody spokojnie ubierze się za 550-600 zł. co do młodej to nie wiem nie znam sie na cenach. 2 bukiety za 150 zł + butonierki to powiem szczerze nie będzie to nic rewelacyjnego. Taką impreze ma sie przewaznie raz w zyciu i myślę że nie warto oszczędzac bo ten dzień jest dla Was obojga wyjątkowym.

Gość zakłopotana88887
u mnie nie sprawdzali błony dziewiczej na szczęscie hehehe :D ale był wywiad lekarski o przebyte choroby, weneryczne również i ilość partnerów

przestańcie takie bzdury pisać, żadnych badań nie robią. Już z tą błoną to pojechaliście za bardzo.

Gość Sosnowiec_Yrek_
jakiś podszyw z tymi badaniami się wtrącił.

niestety my szukamy oszczędności, bo własnie zakupiliśmy mieszkanie i wolimy je wyremontować niż, wydać na kilka godzinna impreze.