Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdepresjonowana studentka

Studia odbierają mi radość życia...

Polecane posty

Odkąd poszłam na studia, stałam się nerwowa i nieszczęśliwa. Nic mnie nie cieszy, żyję w potężnym stresie, zamykam się w sobie. Ciągle mam depresję, bo czuję, że wybrałam zły kierunek i zwyczajnie marnuję swój czas i energię zamiast zająć się czymś pożytecznym i pasjonującym. Mam ciągle myśli samobójcze i choć zostało mi tylko 9 miesięcy do końca zaczynam wątpić w swoje siły...

Studia same w sobie nie, ale jak wybierzesz zły kierunek, to tak. Mam dość:(

Gość fsffsd
nie pierdol tych smutów. zamiat te pasjonujace rezcy robic to wez sie do roboty. zarob na sibie, na mieszkanie a potem zajmij sie tymi smutami.

Zostało mi tylko 9 miesięcy, a mimo to nie wiem, czy to psychicznie wytrzymam... Mam fobię społeczną, nic mi nie wychodzi, jestem kłębkiem nerwów, ciągle płaczę. Koleżanki chodzą na imprezy, a ja tylko siedzę nad książkami i czuję pustkę...

Politologię. Nie wiem co mi strzeliło do głowy żeby taki idiotyczny kierunek brać.

Gość dwwedew
a ja wybralam za trudny kierunek dla siebie i sobie zyly wyprowam zeby sie utrzymac na 2 roku, masakra, juz mam chyba wrzody na zoladku, nie spie, nie jem. nie wychodze z domu, ciagle sie ucze ;/

Gość ajantaje
moja droga, życie pisze różne scenariusze. Ja też pomstowałam na swoje studia, że nie tego chciałam się uczyć, itp. Potem okazało się, że nie jest tak źle, a na wymarzone studia po prostu się nie nadawałam (słabo mi się robi na widok krwi). Po studiach znalazłam fajną pracę w mojej branży, poznałam obecnego narzeczonego i mieszkam tam, gdzie zawsze marzyłam. Także uszy do góry. A jak chcesz coś jeszcze studiować to zawsze można wieczorowo.

Gość adrianna ***
a ja wybralam za trudny kierunek dla siebie i sobie zyly wyprowam zeby sie utrzymac na 2 roku, masakra, juz mam chyba wrzody na zoladku, nie spie, nie jem. nie wychodze z domu, ciagle sie ucze ;/ wytrzymaj do sesji, a jak zdasz - w nagrodę walnij sobie dwa tygodnie wakacji w ukochanym zakątku. Powinno pomóc ;)

"Politologię" o fuck, myślałam, że jakąś medycynę albo budownictwo. :D jak wyobrażasz sobie stresującą pracę w przyszłości?