Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hiszpanin

Do świat jeszcze bardzo daleko a wam juz udziela sie swiateczny nastroj?

Polecane posty

???? Zreszta na tym forum jest mnostwo ateistow, wiec po co beda swiatowali narodziny pana jezusa? po to zeby zrobic sobie uczte i sie nazrec?

Gość decomorrenon
Mnie si udziela. Czekam na święta:-)

Nie ma nawet na co czekac. U mnie to co zwykle, opłatek , groch z kapustą, chałka-chleb, karp i żurek z ziemniakami a u Ciebie?

Gość madziulaksa111
chcialam zalozyc temat na ten temat, ale mnie ubiegles :) tez juz nie moge doczekac sie swiat. slucham swiatecznych piosenek a nawet sciagam sobie bajki o swietach :D

A ja czekam na święta :) Ciesze się strasznie, jade do mamy której bardzo długo nie widziałam :)

Gość decomorrenon
Dlaczego uważasz, że nie ma na co czekać? Nie podoba Ci się atmosfera świąt w Twoim domu, to ją zmień :-) Wydaje mi się, że wystarczy choć jedna osoba w domu, która bedzie trzymała to wszystko w kupie . Naprawde samemu można zadbać o to, żeby w ten czas pojawiła się magiczna atmosfera :-)

Gość madziulaksa111
dzisiaj sie zastanawialam, jakie potrawy przygotowac. doszlam do wniosku, ze trzeba cos zmienic, bo niby jedzenia jest pelno, a co do czego nie ma co jesc. u nas zawsze jest bigos, pierogi, pare dan z ryb, pozniej kotlety, jakis kurczak, salatka

nie, nie udziela mi się w listopadzie nastrój końca grudnia za to sprzedawcom świątecznego badziewia wszelkiej maści - owszem

Gość decomorrenon
Ewka won stad.

Święta to najlepszy okres dla sklepów. Szczególnie sklepy z żywności i sklepy z drobnymi upominkami mają okazję się wykazac :)

Gość madziulaksa111
u nas zawsze byl bigos, faktycznie mieso w nim jest, ale to przeciez potrawa wigilijna

Gość decomorrenon
Nie narzekajcie na sklepy, jak się robi zakupy z głową to się nie wyda fortuny na nie. A prezenty też przecież też można wcześniej kupić, albo obdarować tylko dzieci w rodzinie :-)

znalazł sie admin od siedmiu boleści :) :) :) od początku listopada wciskają wam te świąteczne kurzołapy, a wy zbieracie, zbieracie, potem w domu jak w cepelii, porzygać się można juz nie wspomnę o tzw. nastroju świątecznym najpierw zakupy na kredyt, potem baba w kuchni i na szmacie przez trzy dni, potem wujki się nażrą i napiją, a "gospodyni" pada z nóg i ma pretensje do całego świata, że tyle sie narobiła dzięki bogu, że u mnie nie ma TAKIEj świątecznej atmosferu i takich nastrojów a, no i obowiązkowo mycie okien na mrozie, to mnie zawsze najbardziej bawi :)

Gość madziulaksa111
ewa, nie wiem gdzie podpatrzylas takie zwyczaje, ale u mnie tak nie jest :)

to zajrzyj sobie tu na kafeterię 25, 26,27 grudnia, to zobaczysz, gdzie tak jest

madziulaksa111 a jestes pewna ze to nie kapusta???? tylko bigos, ale naszla mnie chetka na bigosik :( admin a w ktorym kafeterianie się zakochałeś?

a ja uwielbiam swieta i ten nastrój mmmm....uwielbiam zlóbek w kosciele, pasterke, prezenty, choinke, kolacje wigilijna, spotkania cala rodzina przy stole, prezenty.

a co do bigosu u mnie mama robi na wigilię trochę kapusty postnej, czyli bez mięsa, ale z grochem i z grzybami i trochę bigosu na kolejne dni, do którego dorzuca tą wigilijną postną kapustę, jeśli coś zostanie

Gość decomorrenon
Ewa uśmiałam się. Ja czekam na świeta, bo chce dzieciom pokazać jaki ten czas jest wspaniały. Ja miałam zajebiste swieta w domu rodzinnym, dlatego tak dobrze je wspominam. Nie to co Ewa :-)

a gdzie ja napisałam, ze źle wspominam święta w swoim domu? umiesz czytać ze zrozumieniem, czy tylko konfabulować na temat?

Gość decomorrenon
Idź rzygać swoją żółcią na prawo i lewo gdzie indziej :-) Tutaj jest topik świąteczny. Nie interesuje m,nie opinia zgorzkniałej jałowej starej kobieciny :-)

Gość rrrtrrt
nienawidze swiat

Gość Migotka1993
34 dni do świąt/ Szybko zleci

A o co będziecie prosili pierwszą gwiazdke? ja oto by pozwoliła mi zrealizowac moje skryte marzenia :)

Gość hgywsm
Swięta- to czas przemyśleń i kontemplacji, przemyślec trzeba jak je zorganizować aby nie brać kredytów na która w tv stale nas namawiają i kontemplacja jest konieczna jak je urządzić bez szału sprzątania z obłędem w oczach, kolejkach w marketach i gotowaniu i pieczeniu przez ostatni tydzien. Wesołych świąt :D :D :D