Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamaaa.

Jak pobudzić laktacje??

Polecane posty

Gość Mamaaa.

Jak ściągać mleko by pobudzić laktacje? Co trzeba jeść, pić? Proszę o odpowiedź

Gość totolotek
mi pomogła herbatka bocianek - dostępna m.in. na allegro

Gość taTAMI85
Jaki czas po porodzie jestes? najlepsza rada przystawiac przystawiac przystawiac mozna do lozka z dzieckiem sie polozyc na 2-3 dni i praktycznie non stop podawac piers raz jedna raz druga- dlacezgo chcesz pobudzac laktacje? wydaje ci ze masz malo mleka czy faktycznie dziecko malo przybiera na wadze? Duzo pic wody herbatki na laktacje 3 dziennie i nie stresowac sie tym ze "chyba mleka nie ma":) Ja tez swirowalam ze nie wykarmie bo piersi male bo mleko pozno przyszlo itp a 6 miesiecy dziecko tylko na piersi ladnie przybieralo i roslo, w sumie niemal 7 tylko na piersi, juz 1,5 roku niemal a ja wciaz karmie:)nie wiem jak odstawic:P wytrwalosc to krok do sukcesu:)

Gość Mamaaa.
Chce oduczyć mała od butli albo po prostu ściągać i dawać swoje mleko bo prosto z cyca nie chce pić

Gość mama111
Na brodawkach masz zakończenia włókien nerwowych.Ssanie piersi przez dziecko powoduje opróżnienie piersi i zarazem wysyłanie sygnału do mózgu(przez te nerwy),że "trzeba wyprodukować więcej pokarmu".To mózg jest szefem,a cycek to narzędzie.Nie dopuszczamy do zalegania pokarmu w piersi-zaczynamy karmić od piersi na której skończyliśmy ostatnio.Dziecko np:dostawiamy do prawej(z której "zdaja"tłustą końcówkę zostawioną wcześniej),a w tym czasie lewa pierś"nabiera mleka".Dziecko po chwili wygląda jak by miało dość/miało za mało.Dostawiamy do lewej z której lekko(po minutce dwóch ssania)wypływa pokarm bardziej wodnisty ,by po jakichś 5-10 minutach znów stać się tłustszym(bardziej kalorycznym).Ściągać można ten pokarm początkowy bo zawiera dużo cukru i wody(jest"piciem")jeśli dziecku trudno złapać brodawkę.Trzeba też pamiętać,że dziecko ma łapać dużo otoczki z brodawką.Łapiąc samą brodawkę nie będzie ssało efektywnie.Nie trzeba podkręcać laktacji jeśli dziecko ssie,przybiera na wadze,moczy pieluszki obficie,(kupkę może robić raz na kilka dni)

Gość mama111
Ile ma dziecko?Jak to nie chce ssać?Ile wystaje mniej więcej brodawka?

Gość mama111
Sorry-nie doczytałam że z butli na cyca ma być.Ja kupiłam nakładki silikonowe-mają"smak"smoka więc moje dało się oszukać.Sciągając laktatorem nie podtrzymasz laktacji zbyt długo-lepiej żeby stymulowało dziecko pierś do produkcji.Dajesz głodniakowi cyca-męczycie się z 10 minut,potem dziecko -je tak jak do tej pory,a Ty do piersi laktator.I tak kilka dni.Potem wydłużasz czas przy piersi,potem wieczorem i w nocy tylko pierś(do umęczenia:) )a w dzień dzidzia dojada .Potem kolejne posiłki mieszane zmieniamy powoli na samą ą pierś...

Gość Mamaaa.
A ile taka nakładka kosztuje?

Gość mama111
Kilka lat temu kilkanaście zł.Zapytaj -są chyba w każdej aptece.Awentu są chyba droższe-ja miałam Canpol chyba.

Gość mama111
Nakładki są dwie w opakowaniu.

Gość Mamaaa.
Ok zapytam

Gość gość
Prolaktan będzie na pewno najlepszym rozwiązaniem kiedy mówimy o tym co moze byc w pełni skuteczne na laktację. Pomoze nam szybko.