Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kajka408

Głodówka Lecznicza

Polecane posty

Witam wszystkich serdecznie. Piszę z zapytaniem czy któraś z Pań/Panów nie miał/miałaby ochoty przyłączyć się do wspólnego rozpoczęcia głodówki leczniczej. Byłam już na takiej głodówce 7 dni, lecz dwa dni temu doczekałam się zjazdu rodzinnego na którym poległam. Celem głodówki jest oczyszczenie organizmu dla dobrego samopoczucia i wydaleniu zaległych toksyn. Dodam iż zrzuca się przy tym zbędne kg. Ja efektami byłam zachwycona :) Poprawił mi się wygląd cery, wzmocniły włosy, oraz schudłam 5 kg. Wcześniej poprzedziłam głodówkę okresem przygotowawczym trwającym 4 dni (ponieważ wcześniej jeszcze stosowałam diety, także dłuższy stan nie był wymagany) który składał się z jedzenia samych warzyw i owoców, oraz picia wody mineralnej. Czy jest ktoś chętny do zrobienia porządku w swoim organizmie :) ? ps: dodam stronkę z opisem głodówki, żeby zaraz nie było negatywnych komentarzy typu ''nie głodź się, lepiej przejdź na diete''. Zaznaczam, ze moim celem nie jest zrzucenie kg lecz oczyszczenie organizmu ze złogów. Kilogramy są naprawdę przy okazji :) http://glodowka.pl/podstrona.php?dzial=moc

Gość hanka90
Hej, ja jestem na głodówce od tygodnia i schudłam 4 kg - teraz ważę 60 kg przy wzroście 171 cm. ja przez głodówkę chcę schudnąć i poprawić cerę - już widzę mniej bruzd niż miałam wcześniej - poza tym potówki z ud czy cellulit się zredukowały. To naprawdę pomaga. Mam nadzieję, że wtrwamy :) kajka408 - od kiedy zaczynasz ? od jutra? i do kiedy chcesz stosować głodówkę? Ja bardzo bym chciała jeszcze zlecieć 5 kg ale nei wiem czy to możliwe przez cały następny tydzien... OBY xx :)

Gość hanka90
kochanka cudzego męża- bylam w liceum na glodowce i schudlam 7 kg - zostalo mi na 2 lata i dobrze z niej wyszlam - przybylo mi jakos ok 1 kg pozniej mialam wypadek i musialam byc w szpitalu i niestety przytylam od lezenia ( a uprawiam sport kilka razy w tyg więc to się odbiło niekorzystnie na mnie), więc to zależy od organizmu i człowieka. moja siostra np miała juz chyba z 3 efekty jojo bo nie chce mnie sluchac, ze trzeba do brze wyjsc z głodówki... tylko od razu rzuca sie na jedzenie... nie rozumiem... na mnie działa więc jest ok ;)

Co za brednie o jakimś jojo:P.Ja miałem sporo głodówek i tak ważę kilkanaście kilogramów mniej niż przed nimi:P.Ja maiłem niedawno 3 dniową głodówkę ale nie planuję żadnej dłuższej teraz:O.

hanka90 Cieszę się, że również zdecydowałaś się na głodówkę. :) Ja doszłam do wniosku, że do końca tygodnia oczyszczę się z tego co nadrobiłam w czasie zjazdu rodzinnego, czyli same warzywka i owoce. Od soboty chcę przejść na głodówkę :) Chciałabym na mojej wytrwać 14 dni. Myślę, że wspieranie siebie nawzajem byłoby dobrym sposobem na wytrwanie w niej :) hanka90 a Ty do kiedy zamierzasz prowadzić swoją głodówkę :) ? Pozdrawiam wszystkich :)

Gość hanka90
Hej, ja na głodówce zamierzam byc jeszcze ten tydzien do poniedziałku - zobaczę ile mi zejdzie, na razie od soboty trzyma sie 60 kg i ani drgnie :/ nienawidzę takich postojów.... mam nadzięję, że wam jakoś idzie... chociaż wiem, że może być ciężko Ps co do mojego postoju wydaje mi się , że jest to spowodowane wypiciem 4 szklanek kakao wczoraj - myslalam ze zemdleje i musialam, ale od dziś juz nic takiego się nie zdarzy... pozdro ;)

Gość Niminka
Hej ja mam 172 i wagę 83kg to dopiero słonica... ;/ mam dwójkę dzieci ten młodszy ma rok przed ciążą ważyłam 67kg. Obecnie postanowiłam iż od jutra rozpoczynam głodówkę! przynajmniej dwa tygodnie do tego wszystkiego ćwiczę już od tygodnia więc mam nadzieje że dużo zrzucę. Jak skończę głodówkę odezw się jak mi poszło :) Pozdrawiam wszystkie głodówkowe dziewczynki :)

Gość Mlodaaa żona...
Kurczę, ja bym chciała spróbować, ale obawiam się, że nie wytrwam.. A opiszcie jak to dokładnie wyglądało u was? No i jak na pierwszy raz to ile dni? bo siedem to raczej za dużo..

Gość Niminka
ja od jutra 2 tygodnie zamierzam !

Gość głodna na maxa
to i ja się przyłącze...nie liczę, że wytrwam długo...ale nawet kilka dni "na głodzie' mi się przyda...ważę 62.5 kg/173cm wzrostu...marzę o wadzę sprzed kilku lat --54 kg...za tydzien impreza rodzinna więc trudno będzie nic nie jesc...w każdym bądź razie mam zamiar nie jeść do soboty...od jutra...:)

Witam. :) Ja dziś zaczęłam pierwszy dzień głodówki. Cieszę się, że tak wiele z was zdecydowało się na nią :) Mlodaaa żona... - ja na swojej pierwszej głodówce wytrwałam 7 dni. Bywały stany kiedy chciałam zrezygnować, jednak kiedy dzień dobiegał końca odczuwałam dumę, że dałam radę :) Pierwsze dni są najgorsze, potem głodówka przebiega bez większych problemów. Postaram się codziennie zdawać relację z tego jak mi poszło :) Pozdrawiam Was kobietki :)

Gość Niminka
hej ja dziś mam dzień bez jedzenia :) burczy w brzuchu ;p he jutro napisze co ijak dalej ;)

Hej Niminka :) Mój pierwszy dzień dobiega końca :) Mimo niezbyt dobrego samopoczucia postanowiłam dodatkowo poćwiczyć. Od razu poczułam się lepiej. Z poprzedniej głodówki pamiętam, że ćwiczenia bardzo mi pomagały na stan emocjonalny. Głowa nieco pobolewa, ale nie jest to przesadnie silny ból :) na szczęście :) Również jutro napiszę o przebiegu dalszej kuracji. Pozdrawiam wszystkich i dobrej nocki życzę :)

Gość Niminka
Znów ja :) właśnie po ćwiczeniach bo miałam dopiero teraz czas dla siebie kiedy dzieci poszły spać... super jutro powtórka z głodówki i jakoś dam rade silna wola! Pozdrawiam Was dziewczynki :)

Gość Niminka
Hej głodóweczki ;D jak Wam idzie :) mnie nieźle twardo tylko pićku :) i ćwiczenia porą wieczorną :) pozdrawiam...

Hej :) Ja już na ćwiczenia nie mam siły. może od poniedziałku coś z tym ruszę :) Samopoczucie i motywacja spadły do zera. Na szczęście zostało trochę silnej woli :) Niminka jak się Ty czujesz ? :)

Gość jerzy dziewalski
ale to jak wyglada ta głodówka napiszcie coś więcej ,nic nie jecie przez np 2 tyg czy pijecie soki warzywne itd

Gość Niminka
Hej ja kolejny dzień bez posiłku :) zaraz się za ćwiczenia biorę... Moja motywacja rośnie ponieważ już mam 3 dzień za sobą i przy okazji 3 kg w tyle :) no nic biore się za ćwiczonka dziś zabiegany dzień jutro kolejny się zapowiada wszystko w biegu :) pozdrawiam

Gość Niminka
Kolejny dzień za mną to już 4 i ćwiczenia też idą mi nieźle :) aż widać rezultaty :)

Gość Niminka
Kolejny dzień za mną to już 4 i ćwiczenia też idą mi nieźle :) aż widać rezultaty :)

Witam. :) Przepraszam, że nie piszę codziennie, ale czasu jakoś nie mam tu zajrzeć. a więc u mnie również jest bardzo dobrze. widać pierwsze efekty. samopoczucie póki co okej :) denerwuje mnie tylko suchość w ustach której przy pierwszej głodówce nie odczuwałam. Niminka czy Ty też masz podobnie ?

Gość Niminka
No hej ja dziś sie bardzo źle czułam żołądek normalnie zrobił rewolucje... Pijąc sama wode zwymiotowałam ;/ nieiwem dlaczego cały dzień przeleżałam czółam się jakbym miała chorobe jelitową... Teraz jest już ok zebrałam siły i poćwiczyłam nawet... ale żołądek normalnie masakrycznie mnie bolał... Zobaczymy jak będzie jutro. Powodzenia

Witam :) Niminka przeczytałam kiedyś post dziewczyny która miała podobną sytuację. Pewien mężczyzna oznajmił, że w ten sposób organizm oczyszcza się z toksyn. Oczywiście u każdego działa to na innej zasadzie. Najwidoczniej Twój organizm znosi to tak. Jednak myślę, że z dnia na dzień będzie coraz lepiej :) Ja dziś odczuwam straszny głód. Mam ochotę dosłownie na wszystko. Pomimo tego staram się być silna :) Zdaję sobie sprawę z tego, że bardziej głodna jest moja psychika niż jak organizm. Trzymam kciuki za Ciebie i za wszystkich głodujących. :)

Gość Niminka
Witam ja dziś już lepiej się czuje choć normalnie ssie mnie w żołądku jak diabli ;p ale dam rade :) Ogólnie to nie mam ochoty jeść na jedzenie jak patrze to nie ciągnie mnie... Ale od dziś się zacznie przyjeżdża mój brat kucharz ;p hee jak on zacznie gotować to nie wiem jak wytrzymam przy tych zapachach i dobrociach ;D a może uda mi się go namówić na głodówkę ;) napisze jeszcze wieczorkiem :)

Gość dsbsbjssyggdkkd
powodzenia.. glodowka na 1 dzien albo parodniowa dieta oparta na produkatch nie przetworzonych jak najbardziej.. pare dni glodowki? moze i chwilowo polepszy sie cera, schudniecie na pewno.. ale.. po jakims czasie moze to wrocic, ja eksperymentowalam troche wiec wiem, wypadajace wlosy.. zaburzenia hormonalne.. moze i glodowka nie jest zla sama w sobie aczkolwiek nie polecam.. szczegolnie osobom ktore po prostu chca szybko schudnac.. i zwlaszcza apeluje do nastolatek ktore wiecznie sadza ze sa za grube i chca sie wziasc za odchudzanie, zdrowa i na prawde dzialajaca zawsze metoda to dieta mż czyli mniej żryj, plus odrobina ruchu, nie nalezy przesadzac.. z liczeniem kalori czy tam cwiczeniami rowiez,, sport to zdrowie fakt.. ale za duzo.. tez niekoniecznie. wracajac do tematu glodowki.. moze i jest dobra ale na pewno... nie dla kazdego...!