Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiwaczek84

Mamy 2 latków... pytanie

Polecane posty

Drogie mamy mam 2 pytanka 1. O której godzinie zasypiaja i wstaja wasze pociech ? 2. Czy wasze dzieci spią w ciągu dnia?, jesli tak to jak długo trwa dzemka ?

Gość Ola _b
Witam! Mój synek ma 2 lata i 9 miesięcy i od 2 roku życia nie śpi juz w dzień, a wieczorem zasypia ok. 19:00 lub 19:30 i śpi do 6:00 rano, czasami do 7:00.

Gość kluseczkaaaaa
mój spi w dzień ponad 2 godziny,idzie spać ok 22 czasem jest 23 jak uśnie bo na łóżku jeszcze szaleje,budzi się ok 9-10 rano:)

dziękuje za odpowiedz:) mój synek nie śpi w ciągu dnia od miesiąca, wyjątki zdarzają sie przy dłuższej jeździe samochodem stąd moje pytania natomiast przez brak drzemki zasypia mi juz o 18 i wstaje o 5

20-21 juz spi do ok 9 (niestety z pobudkami nieraz :O) W dzien spi od 20 min do 1,5 godziny ,najczesciej jednak krotsza opcja:(

Gość kluseczkaaaaa
no wiesz,moze mój synek i spi do 9 lub 10 ale ile mamy pobudek w nocy to już nawet nie zliczę,wolałabym aby spał do 7 lub 8 ale bez przerwy..a tak to sie budzę w nocy i czasem przez 2 godziny nie mogę usnąć.

Gość kluseczkaaaaa
odkąd skończył pół roku to mu się coś poprzestawiało, i od tego czasu się przebudza,kręci,stęka , czasem budzi się 3 razy a innym razem 15 ..czasem już nie mam sił, spię z synkiem bo przez bieganie co chwilę do jego łózka to już wogóle byłam wykończona.

Od urodzenia...Przespala nam moze z 10 nocy ciagiem..Przywyklam juz do wstawania..Czekam na ten cudowny przelom..Mam nadzieje,ze szybko nastapi ,bo kolejny termin na czerwiec :(

Gość kluseczkaaaaa
nie ,ja karmiłam tylko niecałe 2 miesiące.

Gość kluseczkaaaaa
kiwaczek84 korzystając z okazji ,możesz mi napisać wasze przykładowe menu ?wydaje mi się ,że mój synuś bardzo mało je, rano sniadanie miedzy 9 a 10 zależy jak sie obudzi to parę łyżeczek płatków z mlekiem lub pół banana,później ok 12-12.30 zupka np.barszcz z makaronem też parę łyżek chyba ze jest zainteresowany bajką to wtedy zje wiecej ,pźniej drzemka np.od 13-15,czasem 15.30 jak wstanie to troche mieska z surówką ,jak nie chce to kiełbaska z pomidorem , a czasem nic nie je,następnie o 18 owoc ze słoika oczywiście nie zawsze cały. o 20-21 kolacja -czasem jak nie chce nic innego to je zupę tą co do południa. Mam duży problem ,jak sie go nie zagada lub nie pusci bajki w komputerze to potrafi cały dzień nie jeść.

Gość kluseczkaaaaa
tak ,do spania koniecznie musi być,jeden w buzi drugi w ręce ale jak tylko uśnie to mu wyciągam, w dzień też nei chodzi ze smoczkiem.

z jedzeniem mam problem, też mi sie wydaje,ze mało je, ale na wadze jednak przybiera. po obudzeniu pije mleko do śniadania zje bułeczkę lub płatki bez mleka o 9 jajko + ogórek pomidor ,papryka , plasterek szynki i malutko pieczywa. O 13 obiad najczęściej zupka najlepiej z kluseczkami, potem 2 danie jak jest 2 łyżeczki na podwieczorek owoce lub czasem parówka i najczęściej podjada paluszki w ciągu dnia oraz dużo pije na kolacje mleko

ja synka nie zmuszam do jedzenia,zazwyczaj gdy przekręca głowe lub mówi nie, albo czasem kopie to znak,ze nie jest już głodny. 5 posiłków w ciagu dnia powinny jeść nasze maluchy, ale ja sama tez mało jem, każde dziecko jest inne. często 2 latki mało jedzą, ale nie martw sie na pewno to co zjada w ciagu dnia to mu wystarcza .

Gość kluseczkaaaaa
ja też nie zmuszam , ma niecałe 14 kg i 94 cm wzrostu.. latem odciełam końcówkę smoczka i powiedziałam ,ze myszka ugryzła to cały dzień chodził i płakał , tak mi go było szkoda i dałam inny smoczek, nie ma żadnej takiej ulubionej zabawki co by mogła smoczek zastąpić..

Mój idzie spać o 20.00 zasypia o 21.00 wstaje coś koło 4-5.00 ale czasem udaje się go dospać. W dzień ma jedną drzemkę (ok godziny, zasypia miedzy 13 a 16)

Moja dwulatka idzie spać około 20,zasypia najpóźniej ok 21 i śpi do 7, czasem 8.30, jeśli poprzedniego dnia miała dużo wrażen. Śpi w dzień od 12.30 do 14.

co do smoczka,my pożegnałyśmy go 2 tygodnie temu. Po prostu go zabrałam, tłumacząc, że odsyłam go do dzidziusiów, bo ona jest już dużą dziewczynką. A że moja córcia lubi czuć się ważna i "dorosła", przyjęła ten argument do wiadomości ;)

do kluseczkaaaaa AgataHa ma racje, wiem, ze było Ci szkoda dziecka, ale powinnaś byc konsekwentna jak już ten smoczek zabrałaś. wiem, ze łatwo sie pisze... mój synek miał smoka tylko przez 3 miesiące i ulubionej przytulanki tez niema

Gość moja ma 2l i 9mcy
zasypia ok. 20.00 budzi sie 6.30 - 7.00 w dzien spi w przedszkolu od. 12.00 - 14.00 - w weekendy nie chce spac i idzie wieczorem o 19.00. w nocy zawsze do nas przychodzi.