Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .Weronka.

Ile można wytargać od byłego męża? sprawa o alimenty

Polecane posty

Gość .Weronka.

Witam, w tamtym miesiącu złożyłam wniosek o przyznanie alimentów na córkę. Po rozwodzie jesteśmy pół roku ale mąż póki co sam z własnej woli płacił na nasze dziecko. Jednak związał się z bardzo prymitywną kobietą która wybiła mu z głowy naszą córkę. Nie dość że się nie interesuje jej życiem to jeszcze woli pieniądze przeznaczać na prezenty dla niej. W tym miesiącu nie dostałam od niego ani grosza, stwierdził że ma ważniejsze potrzeby i jak chciałam dziecko to teraz mam je sama utrzymywać. Pomijając już nasze relacje ile mogę dostać? Córka ma 2latka, ja pracuję na pół etatu. Mam własne mieszkanie, zero kredytów. Zarabiam 1300zł netto mąż 3000zł netto plus jego lewizny ok 2tys zł (mam na nie dowody). We wniosku wpisałam 600zł czy to jest do wytarania??

Gość adzia1982
mój szwagier dostał tyle ,i miał dokument bezrobotnego!!!ja bym walnęła 1000,gdyż sędzia będzie miał z czego obniżyć,za złobek czy przedszkole podziel kwotę na pół,rachunki domowe typu gaz światło czynsz też to podziel,ubranie np 100 zł miesięcznie,tak zrobiła była szwagierka która mieszka z matką opłaty podzieliły na 3 bo dziecko też korzysta z wody i itp.a zarabia 1500 zł

Gość .Weronka.
Fakt mogłam wpisać więcej, choć tyle wyszło mi z kalkulacji. Rachunki na pół to czynsz 150 zł i 100prąd(nie mam gazu). Moje dziecko nie chodzi do przedszkola, póki co zajmuje cię córką babcia. Chciałam za rok złożyć wniosek o podwyższenie alimentów z racji wysłania córki właśnie do przedszkola póki co chciałam być fair wobec męża mimo jakim jest człowiekiem. Doliczyłam ubrania ok 150zł bo mała szybko rośnie no i jedzenie choć tu mogłam wpisać większą kwotę no i nie liczyłam zabawek

Gość nie,no nie wierze
zabawki??a kto ci kaze kupowac zabawki i za to ten facet ma ci placic?dziecku dasz kredki,malowanki,plasteline,klocki i starczy.wychodz z dzieckiem czesciej na spacer a nie zabawki bedziesz mu kupowac

Gość stanowczo
za mało zażądałaś

Gość .Weronka.
2latek nie będzie bawił się tylko farbkami a z plasteliny lepić jeszcze nie umie. Myślisz że książeczki też są za darmo?Wszytko kosztuje a takie małe dziecko szybko się nudzi, sanki to też zabawka. Na spacer wychodzę ale w taką pogodę nie będę siedziała 5h tylko maxgodzinę

Gość dsja
nie no nie wierze Aż mi się ciśnienie podniosło jak przeczytałam twoje pieprzenie. A kredki, plastelinę i blok to matka sama ma kupić, i na spacer też ma chodzić sama. I pewnie kupuje i chodzi. A jaśnie pan ex tata może mieć to w dupie bo ona ma nowe życie. Weź młotek i się pierdolnij nim w łeb.

Gość dsja
*bo ON ma nowe życie

Gość adzia1982
zgadza się....szwagierka dosłownie wszystko liczy,majtki,gazetkę itp itd,wyjście do kina wsio

Gość .Weronka.
a mogę zmienić kwotę podaną we wniosku czy po ustaleniu przez sąd dopiero mam starać się o zwiększenie alimentów?