Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakakamikamk

dlaczego

Polecane posty

Gość kakakamikamk

palikot walczy o invitro refundowane ze środkow państwowych, a nie ma na zzo przy porodzie, leczenie chorych na raka, a do specjalisty trezba czekać w kolejce miesiące...

Gość kaskadaaa
ale jak byś ty nie mogła zajść w ciąże to byś się cieszyła że invitro refundowane!!!

nie ma nie ma, ale jest na budowę stadionów i ich utrzymywanie, oświetlanie... bylo na orliki na których nic się nie dzieje bo zamknięte na 4 spusty i hula tam wiatr... Jak mam wybierać stadion czy in vitro to wybór jest prosty. Każdy się powinien nacieszyć rodzicielstwem jeśli tylko tego chce i są takie możliwości. Choć w pierwszej kolejności powinny być refundowane inne rzeczy- np leczenie kanałowe zębów- taka pierdółka a się jednak przydaje bo nie każdy te 300-500 zł ma.

Gość kakakamikamk
jestem po 3 transferze więc nie pie*dol. Tylko dlaczego za chemię mojej matki musze płacić to nie wiem...

Gość mandragorrra
bo polska to kraj oszołomów-i nigdy nie bedzie na wszystko,wszedzie tylko plany i marzenia o... ważny tu jest wygląd Państwa w oczach innych a społeczenstwo nie wiele warte. Człowiek pozostawiony sam sobie...bezpanski

Wiosenna - pierwszy raz się z Tobąi nie zgodzę. Orliki to swetna inwestycja !!! W moim miescie duzo sie tam dzieje i nie wyobrazam sobie aby tego mialo nie byc. Dzieciaki juz w wieku 4-5 lat mają regularne treningi w piłke nozna - wiesz ile to frajdy i jak swietnie dziala na rozwój dzieci? W wakacje chodzilam 2x tyg na treningi do synka mojej kolezanki i zalowalam ze nie ma sekscji dla dziewczynek. Ale trener powiedzial ze w przyszlym roku mogą wziąz moja córke. Moj maz wraz z kolegami grają tam w pilkę, zaklady pracy rezerwuja boisko dla pracownikow. Jest bieznia do biegania gdzie sa tłumy ludzi. Jest kort tenisowy gdzie aby zarezerwowac to trzeba naprawde troche szczęscia. Tego jest za malo na moje 30 - tys miasto. Co do refundowania in vitro - nie widze takiej koniecznosci. Przykro mi z powodu par ktore nie maja dzieci ale Panstwo nie musi z moich skladek im tego sponsorowac.

bella w mojej okolicy jest chyba 5 albo 6 różnych boisk. Jest na nich puistka. Dwa razy w miesiacu zagrają jakiś mecz i stoi. Wiesz co zbudowali w miejscowości obok? pelnowymiarowe boisko :D Zamknęli na 4 spusty i stoi.Zbudowali jesczez korty teniosowe- zamknęli, klucze u soltysa. Stoi. Za to obok jest "plac zabaw" jedna huśtawka, trochę piasku pod nią i jedna zjezdzalnia ale zardzewiała. Na to braklo kasy wiec dzieci się bawią na ulicy. Wczesniej tam byly błonia i można bylo się bawić. Chlopcy grali w pilkę, w leci byl dostęp do rzeczki. Teraz wszytsko zrobili na cacy, ogrodzili, zamknęli. Komu to sluży? Przyjezdzają jacyś ludzie któzy wynajmują korty i boisko- placa dostają klucz i grają. Miejscowi nic z tego nie mają, dzieci nic z tego nie mają. Soltys tylko ma. Irytujące. Moze ja nie jestem fanką tego sportu, ale jak już coś robić pod haslem "dla wszystkich" to niech to bedzie dla wszystkich a nie dla wybranych i za pieniadze! A ile kosztuje utrzymanie naszych 2 super stadionów? (wisla i Cracovia ). Nie wiem czemu pilakrze mają treningi o godzinie 18 kiedy jest już ciemno! I kiedy trzeba zapalać reflektory ktore poichlaniają mega ilosci prądu i co za tym idzie kasy. Nie wiem po co pakowac grube pieniadze w remonty stadionu (po to zeby mieli co demolowac po meczu?) Za tą kase mozna by wyremontowac jakiś szpital. Najlepsza sprawa to to ze niby stawiamy na rozwój sportu itd i wazne są dzieci to dla nich orliki dla nich cuda... A chcą zamknąc ośrodek sportowy bo nie ma na niego kasy! Miejsce gdzie dzieci mają basen, mają zajęcia korekcyjne, gdzie przyjeżdżają skzoly i dzieci mają zajęcia sportowe. Na to nie ma kasy, a na kolejne boisko w gminie obok kasa była. Wszystko jest potrzebne, ale nie w nadmiarze, a boisk powstalo zdecydowanie w nadmiarze!

I w Krakowie taka bida ? U nas wietnie to zdaje egzamin i jestem bardzo zadowolona. placów zabaw tez mamy od groma i coraz to nowe powstają. A co do Wisły i Cracovi to oni mają sponsorów od tego by utrzymywac stadiony. Chyba nie myslisz ze te ochlapy ktore dostają od Panstwa starczaja na cokolwiek ? Wiecej mają od spomsorów, z Canal + mega duzy zastrzyk kasy, za puchary mają płacone. I oni naprawde nie korzystają z pieniedzy publicznych. Wiem cos o ym bo mam kolege który jest prezesem klubu.

Pewnie mają ale serce się kroi jak się widzi wyremontowany stadion, a potem wchodzi do szpitala a tam PRL i zimna woda z dziurawych pryszniców. "chleba i igrzysk"... i mam wrażenie ze ostatnio to na te igrzyska się stawia zapominając o chlebie.

Wiosenna mamo - jak zaczniemy rozumować w ten sposób, to zaczniemy zamykać teatry i kina, bo te pieniądze możemy przeznaczyć na wyremontowanie szpitali. W moim mieście tez nie widzę pustych boisk, na wszystkich trenuja dzieci, oczywiście nie teraz. A treningi piłkarskie widuję sporadycznie na oświetlonych stadionach - od mojej mamy z okien widac oświetlenie, więc mam "wgląd". Może mylisz mecze z terningami?

nie. Nie o to mi chodzi zeby rezygnowac ze wszystkiego i popadac w skrajności. U mnie na prawde wokolo jest pelno pustych boisk. Nie ma żadnych szkólek dla dzieci na nich, ani nawet nie ma chętnych dzieci ktoreby grały tam tak same z siebie bez zorganizowanych zajęć. Po prostu mam tego przesyt. Tam gdzie bylo to potrzebne to ok- fajnie ze powstalo, ale są miejsca gdzie powstalo tego sporo i nie jest specjalnie konieczne.