Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LubięPlacki

Robić test ciążowy...?

Polecane posty

Gość LubięPlacki

...czy jeszcze poczekać? Jestem młodą dziewczyną, ale zazwyczaj moje cykle były bardzo krótkie, może raz zdarzyło się, żeby cykl wynosił więcej niż 28 dni, zazwyczaj jest to ok. 26-27 dni, zdarzają się krótsze, np. ok. 23-24 dniowe. Zawsze cierpiałam na typowy PMS, waga skakała w górę o 1,5-2 kg na tydzień przed okresem, piersi miałam opuchnięte i obolałe, bóle brzucha na 2-3 dni przed okresem były standardem... To słowem wstępu, żeby nikt potem nie dopytywał. Gdzieś od półtorej, dwóch tygodni moja temperatura utrzymuje się na poziomie 36,9-37 stopni Celsjusza, okres powinien być wczoraj - nie pojawił się, śluz jest biały, nierozciągliwy, nie mam spuchniętego brzucha, tylko piersi mi lekko nabrzmiały. Nie wiem czy nadal czekać na okres, może w rzeczywistości to tylko choroba i stres, ale z drugiej strony... Co poradzicie? Co w ogóle o tym sądzicie?

test kosztuje ok. 10 zl - jesli ma Cie uspokic to mozesz zrobic. a jesli chodzi o to, cyz mozesz byc w ciazy to trudno tak przez net stwierdzic;). jesli uprawialas sex w dni plodne to zawsze jest takie ryzyko. i pamietaj, ze na poczatku ciazy czesto nie ma zadnych objawow

Gość LubięPlacki
Ponoć najlepszy jest poranny mocz; Nie wiem, jak bardzo na wyniku zaważyłoby to, że zrobiłabym test późniejszą porą. Niestety w dni płodne współżyłam, a do tego zsunęła nam się prezerwatywa, jeśli to zaważyło na moim obrzuchaceniu, to jestem w czarnej d*pie.

we wczesnej ciąży poziom hormonu hcg jest jeszcze niski, wiec najlepiej robić test rano gdy jego stężenie w moczu zebranym z całej nocy jest większe, radziłabym zrobić test jeszcze raz, ale aby był wiarygodny musi minąć co najmniej 14 dni od feralnego stosunku ps. w takich przypadkach jak opisujesz można zastosować tabletke "po"

Gość LubięPlacki
Żadne z nas nie pomyślało, że obsunęła się aż tak niefortunnie, ponadto, jeśli już doszło do zapłodnienia, to chciałabym urodzić dziecko, jestem w stabilnym związku, kocham mojego partnera i rozmawialiśmy już na ten temat. Nie chcę tylko emocjonować się, wydawać pieniądze, etc. bez potrzeby, bo akurat w tym miesiącu nasze finanse pokwikują.

to zaczekaj jeszcze pare dni na okres, jak sie nie pojawi w ciągu tygodnia to zrób test ciążowy wtedy, koszt to 10-15 zł raptem

Gość aszzzzz
albo to prowokacja albo Ty laska masz cos nie pokolei. Po co to tu piszesz? Kup test i go zrob a jak to nie wystarczy idz do ginekologa, czego oczekujesz na forum ze ktos Ci powie czy jestes czy nie jestes w ciazy? Co my mamy sadzic o Twoim sluzie? Dzissssas!!!

Gość .Crystqal.
Dni plodne mialam od 11-14 listopada staralismy sie z mezem czy moge zrobic juz test ciazowy czy jeszcze za wczesnie??Prosze o odpowiedz.

Gość Troszkę za wsześnie za test
Crystqal-za szybko.Poczekaj do dnia @.Kiedy ma przyjść?

Gość .Crystqal.
Nie odpowiem ci kiedy bo mam nieregularny cykl dlatego kupilam mikroskop owulacyjny ktory wskazal owulacje w wyzej wymienionych dniach.Z tego co czytalam powinnam czekac okolo 2 tygodni.

Gość Troszkę za wsześnie za test
Poczekaj do 30 jak nie wiesz kiedy będzie @.Ale z drugiej strony skoro mówisz że owu była około 14 to około 28 powinna być miesiączka.Nie wiem co to jest ten mikroskop ( :) )Aż wstyd:) jak to wyznacza dni płodne?

Gość .Crystqal.
A tam zaden wstyd:D Wyszperalam go w necie poczytalam opinie i zamowilam na stronie FemiFertil jest bardzo przydatny dla kobiet o nieregularnym cyklu badz starajacym sie o ciaze.:DNakaldasz na szkielko krople sliny czekasz az wyschnie i patrzysz pod swiatlo z drugiej strony jesli widac takie liscie paproci to znak ze sa dni plodne jesli masz same porozsypywane kropki sa to dni nie plodne:DKoszt okolo 100zl:)