Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po prostu odpowiedz

Czy u was na studiach dziewczyny sie malują ?

Polecane posty

Gość csvsa
DO: zadbaj o cerę Ale pierdolisz. Był taki okres, że nawet miesiąc nie używałam ani pudru ani podkładu i pryszcze były takie same, taki sam wysyp. Tez mam problemy z gospodarka hormonalną i dermatolog zaproponowała mi Izotek i OC 35. Tabletki zmniejszyły wysyp o 1/3. Pryszcze jak były tak są. Na izotek mnie nie stać a poza tym naczytałam się na rożnych forach, że to bardzo wyniszczający lek (nie na moje nerwy) i poprawa bardziej jest widoczna u mężczyzn aniżeli u kobiet. Często są też nawroty ze zdwojoną siła po pół roku po roku. Niedługo idę do ginekologa, aby zmienił mi tabletki bo to co teraz "jem" gówna daje. Jeśli chodzi o make up. Wystarczy bardzo mało używać podkładu czy pudru a na niedoskonałości nałożyć korektor i delikatnie przypudrować. Polecam korektor z firmy Flos Lek - anti acne (nr 1 odcień). Jest on stosunkowo tani. Tych droższych nie znam - bo mnie nie stać. Co do podkładu polecam KOBO (101 Ivory) - jest bardzo dobry jak na swoją cenę. Autorka jak i ja ma problem hormonalny. Jeśli chodzi o Uczelnie na mojej chodzą same wypindrzone laski z idealną wręcz cerą i mają tony tapety. Może to zależy od kierunku studiów. Na kosmetologii - tapeciary, na mniej popularnym - połowa się maluje a połowa nie nawet rzęs nie mają pomalowanych ;/

Gość po prostu odpowiedz
Dzięki czekoladka, zapoznam się z tymi kosmetykami, a moglabyś mi jeszcze napisać gdzie kupujesz mydło siarkowe ?

Gość csvsa
Mi dermatolog poleciła Mydło Jeleń albo Protex do mycia twarzy ;]

Gość po prostu odpowiedz
Mam nadzieję że do 30 stki uda mi się wyleczyć hormony bo jak tak dalej pójdzie to wyłysieje i powyciskam sie na smierc. Ja się staram nakładać mało podkładu ale moja cera jest mocno wysuszona obecnie że jak nakładam podkład to ta cera strasznie go wchłania, z drugiej strony też chce żeby on był wszędzie rozsmarowany i nie było żadnych plam także gruntownie go nakładam a potem wychodzi efekt maski, czasami ryzykuje i nakładam wczesniej ajkis krem i wtedy efekt jest fajny ale to się wiążę z tym że dzień pózniej mam wysyp pryszczy.

Gość po prostu odpowiedz
Protex stosowałam ale po nich miałam tak ściągniętą twarz że nie mogłam się nawet uśmiechnąć.

Gość po prostu odpowiedz
przepraszam za błędy stylistyczne ale piszę szybko ;)

Gość csvsa
Dermogal* A byłaś u gina lub deramtologa w sprawie tabletek anty?

Gość po prostu odpowiedz
csvsa, oczywiście byłam , ginekolog wypisałam mi w przeciągu półtora roku pięc róznych tabletek antykoncepcyjnych i po każdych wymiotowałam dalej niż widziałam :o stwierdzila że nie ma juz sensu próbować bo widocznie mam uczulenie na tabletki antykoncepcyjne, stwierdziła że wprawdzie to się rzadko zdarza ale jednak, także jak pech to pech. Cała nadzieja w endokrynologu może ona cos wymyśli...

mydło siarkowe w aptece oczywiście, chociaż w niektórych drogeriach (np wispol) też się spotkałam polecam jeszcze maść ochronną z wit A, o takim cytrynowym zapachu, używam jej zawsze zimą bo moja skóra źle znosi wiatr i mróz :)

Gość csvsa
Jak endykronolog Ci nie pomoże to zostanie Ci ten Izotek... a u Ciebie w rodzinie tez maja takie problemy czy tylko Ty? Bo u mnie podobno mama tez miała pryszcze tak do 23 lat, brat tez miał i to sporo, ale mu już same zeszły, jest starszy ode mnie. Mi jak tabletki NOWE nie pomogą to też pójdę do endykronologa. Gdybym miała 2 pryszcze to bym to olała, teraz mam około 12 na ryju (sorry nie można tego nazwać twarzą ;] ) w czym 3 gule bolące wulkany. Nie wiem o co tu chodzi. Odżywiam się zdrowo, kosmetyki - tylko z apteki, mało używam make u, tabletki anty mi nie pomagają a używam je od maja. Ręce opadają. A najgorsze jest to, że przed wyjściem na Uczelnie chociażby poz robieniu make up mogę stwierdzić, że wyglądam OK a gdy przychodzę do domu to widzę, że na 3 pryszczach zrobiły się w tym czasię ropiejące białe na pryszczu. Az się prosi aby to wycisnąć. I a z takim białym Gównem po Uczelni chodziłam. ;/ I tak całe życie mam od 13 roku życia.

Gość po prostu odpowiedz
U mnie w rodzinie absolutnie nikt nigdy nie miał nawet jednego pryszcza, to tylko ja sie takim dziwolągiem urodziłam :o

Gość po prostu odpowiedz
"A najgorsze jest to, że przed wyjściem na Uczelnie chociażby poz robieniu make up mogę stwierdzić, że wyglądam OK a gdy przychodzę do domu to widzę, że na 3 pryszczach zrobiły się w tym czasię ropiejące białe na pryszczu. Az się prosi aby to wycisnąć. I a z takim białym Gównem po Uczelni chodziłam. ;/ I tak całe życie mam od 13 roku życia. " No jakbym siebie czytała :o ja mam takie pryszcze że tego za cholere się nie da wycisnąć, sa tez oczywiście takie które się da ale najczęściej to ropne pryszczole od których boli pół twarzy i jak zacznę wyciskac to tylko rozpaprał wszystko, pryszcz się nie wycisnie a mi zostanie dalej taka gula jaką miałam tylko w dodatku cała rozdrapana a potem oczywiście gigantyczna blizna która będzie mnie "zdobić" przez kilka miesięcy.

Gość ja nie moge no...
ja86sia no płacąc kartą się nie da... wspolczuje tak niskiej samooceny i dziwnych pogladow.